Zdravím vás páni,
našiel som vaše fórum a chcel by som požiadať o radu. Žena sa ma pýta, čo by som si prosil na Valentína a ja že britvu... Našiel som na amazone kopec nových od 20 do 1500 eur a potom som narazil na toto fórum a pochopil som, že kúpa a starostlivosť o britvu nie je pre začiatočníka úplná banalita. Dovolil by som si teda spísať svoje otázky a snáď mi ako potenciálnemu britevníkovi poradíte :
- našiel som na ebay pár britiev, napr. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT a http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT - neviem kde cena skončí, ale pochopil som, že za 10 eur to nebude. Čo poviete na tieto 2 kúsky?
- pochopil som to správne, že ako začiatočník kúpou novej britvy vôbec nemám istotu dobrej kúpy? Že často je staršie lepšie?
- keď už by som niečo takéto kúpil, viem sám posúdiť (napr pokusom o oholenie sa ), či to treba dať dobrúsiť, alebo to mám z fleku poslať niekomu miestnemu "na kontrolu"?
- pochopil som to správne, že remeň potrebujem k britve vlastne hneď, kamene stačia časom?
- má zmysel s fajnovou britvou kúpiť aj nejaký šunt "na hranie" (brúsenie), že keď pokazím, tak nie je veľká škoda?
- no a posledná vec - neviete aj na slovensku (najlepšie v Bratislave) o nejakom mástrovi, čo by zelenáčovi ukázal ako s brúsením a tak?
Ďakujem!!!
Začiatočník a nákup britvy
Re: Začiatočník a nákup britvy
Ahoj misiak,
vítám Tě na našem foru, mezi přáteli holení nástrojem nad jiné ostrým a krásným - Břitvou. Jsem rád, že jsi se přidal k nám a máš chuť se začít holit břitvou. Na Tvé otázky se Ti pokusím odpovědět.
Tak nejprve co se týká nákupu Břitvy. První odkaz na Břitvu DOVO je odkazem na Břitvu kterou jsem už měl v rukách. Je to klasický DOVO výrobek, který si vyžaduje pro uvedení do provozu trochu více péče. Z výroby může mít některé nectnosti, jako například ne příliš rovné zavírání, volný klínek a též potřebuje poctivě postavit břit. Tady je pár fotek jaká práce byla na úplně novém kousku. Většina Břitev DOVO je v současnosti podobného stylu. Když se však dá do provozu, tak je to dobrá Břitva se kterou budeš spokojený.
viewtopic.php?f=42&t=239
Druhý kousek vypadá též velice dobře a navíc střenky pěkně imitují želvovinu. Pokud bych se měl rozhodovat podle svých pocitů, tak bych dal přednost PAUL WALDMINovi. Ale jenom kvůli pocitům - protože obě jsou dobré kousky.
Co se týká vybavení - tak základ je: Břitva; mýdlo; štětka; obtahovací řemen.
Doplňky: hrníček na rozdělávání pěny; kamenec; voda po holení; zrcátko co zvětšuje.
Nástroje: brusné kameny; křída; kousek měkké kůže; pajcunk (koupený/vyrobený); silný zvětšovák - mikroskop.
Pokud chceš zahájit holení, tak je velice dobré mít Břitvu opravdu dobře nabroušenou, jinak budeš nespokojený a můžeš se docela lehce říznout. Ostrost můžeš vyzkoušet na vlasu, jak jde přeříznout. Ukázky zde na foru najdeš.
Co se týká nabroušení, tak kolegové ze Slovenska si posílají Břitvy na nabroušení ke mně do Čech.
Chceš-li se sám naučit broušení na kameni - je nejlépe přijet na naše setkání Břitevníků. Tam se nás sejde hojný počet a každý Ti rád ukáže své znalosti a finesy jak nejlépe Břitvu nabrousit, obtahovat a udržovat ostrou.
Přeji Ti aby Tvůj vstup do světa Břitevníků Ti přinesl uspokojení, radost a měl jsi stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
vítám Tě na našem foru, mezi přáteli holení nástrojem nad jiné ostrým a krásným - Břitvou. Jsem rád, že jsi se přidal k nám a máš chuť se začít holit břitvou. Na Tvé otázky se Ti pokusím odpovědět.
Tak nejprve co se týká nákupu Břitvy. První odkaz na Břitvu DOVO je odkazem na Břitvu kterou jsem už měl v rukách. Je to klasický DOVO výrobek, který si vyžaduje pro uvedení do provozu trochu více péče. Z výroby může mít některé nectnosti, jako například ne příliš rovné zavírání, volný klínek a též potřebuje poctivě postavit břit. Tady je pár fotek jaká práce byla na úplně novém kousku. Většina Břitev DOVO je v současnosti podobného stylu. Když se však dá do provozu, tak je to dobrá Břitva se kterou budeš spokojený.
viewtopic.php?f=42&t=239
Druhý kousek vypadá též velice dobře a navíc střenky pěkně imitují želvovinu. Pokud bych se měl rozhodovat podle svých pocitů, tak bych dal přednost PAUL WALDMINovi. Ale jenom kvůli pocitům - protože obě jsou dobré kousky.
Co se týká vybavení - tak základ je: Břitva; mýdlo; štětka; obtahovací řemen.
Doplňky: hrníček na rozdělávání pěny; kamenec; voda po holení; zrcátko co zvětšuje.
Nástroje: brusné kameny; křída; kousek měkké kůže; pajcunk (koupený/vyrobený); silný zvětšovák - mikroskop.
Pokud chceš zahájit holení, tak je velice dobré mít Břitvu opravdu dobře nabroušenou, jinak budeš nespokojený a můžeš se docela lehce říznout. Ostrost můžeš vyzkoušet na vlasu, jak jde přeříznout. Ukázky zde na foru najdeš.
Co se týká nabroušení, tak kolegové ze Slovenska si posílají Břitvy na nabroušení ke mně do Čech.
Chceš-li se sám naučit broušení na kameni - je nejlépe přijet na naše setkání Břitevníků. Tam se nás sejde hojný počet a každý Ti rád ukáže své znalosti a finesy jak nejlépe Břitvu nabrousit, obtahovat a udržovat ostrou.
Přeji Ti aby Tvůj vstup do světa Břitevníků Ti přinesl uspokojení, radost a měl jsi stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Super, ďakujem za odpoveď. To DOVO je už preč a tá druhá sa mi aj viac páči, tak večer ju dúfam vybidujem za nejaké slušné peniaze...
Ostatné veci si ešte počítam že kde to od vás presne pozháňať, lebo len som to preletel očami, keď som zistil aká je to veda...
To stretnutie - všimol som si, že je už niečo naplánované, tuším na máj?
Večer sa ozvem ako som dopadol. Zatiaľ ďakujem!
Ostatné veci si ešte počítam že kde to od vás presne pozháňať, lebo len som to preletel očami, keď som zistil aká je to veda...
To stretnutie - všimol som si, že je už niečo naplánované, tuším na máj?
Večer sa ozvem ako som dopadol. Zatiaľ ďakujem!
Vítej na fóru.
Ano, setkání plánujeme na Máji.
viewtopic.php?p=5218#p5218
Proč si jen naši buditelé museli vymýšlet speciální pojmenování pro měsíce v roce to opravdu nevím.
Ano, setkání plánujeme na Máji.
viewtopic.php?p=5218#p5218
Proč si jen naši buditelé museli vymýšlet speciální pojmenování pro měsíce v roce to opravdu nevím.
Mno zpíš mi češi musíme mít vždycky něco extra když se podíváš na angličtinu či němčinu tak je to všude stejný
A dokonce i ti blázniví rusově to tak maj, ale Poláci to už maj jinak
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Tak svoju prvú online aukciu som samozrejme pokazil... Toľko som špekuloval, až to dopadlo zle... ale neva, našiel som ešte pár od toho istého týpka čo končia zajtra večer, tak bol by v tom čert aby moje prijatie medzi britevníkov pokazila aukčná neskúsenosť. Dám vedieť!
Zatiaľ dík!
Zatiaľ dík!
Projetá aukce nevadí.
Na aukčních serverech je neustále nabízeno takové množství krásných břitev, že není třeba litovat prohrané aukce.
Jak praví mistr Smékal, "ty pravé břitvy si tě najdou samy".
Na aukčních serverech je neustále nabízeno takové množství krásných břitev, že není třeba litovat prohrané aukce.
Jak praví mistr Smékal, "ty pravé břitvy si tě najdou samy".
Tak tak Radgoste,
vždyť to znáš též podle sebe, stejně jako hodně našich kolegů.
Nevím čím to je, ale nějak si nás ty Krásky najdou, vyhlídnou a pak jsme jejich.
vždyť to znáš též podle sebe, stejně jako hodně našich kolegů.
Nevím čím to je, ale nějak si nás ty Krásky najdou, vyhlídnou a pak jsme jejich.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Tak dnes som to už zvládol, počkám ako to dopadne s doručením a potom sa znova ozvem po ďalšie rady . Dúfam, že som nekúpil nejaký šunt, ak áno, tak bude na pokusy...
Ostriu zdar!
Ostriu zdar!