Ukládání břitev
Ukládání břitev
Ovlivněn krásnou Wildhogovou garáží,jsem se chtěl zeptat. Jak ukládáte břitvy? Mně napadl školní penál,ze dvou poutek by se udělalo vypáráním jedno a šup tam z břitvičkou. Byly by pěkně pohromadě a všechny po ruce. Děkuji za inspiraci.
Re: Ukládání břitev
Já používám něco podobného:
viewtopic.php?p=643#p643
...i když tedy musím říci, že gumičky mám hodně na volno abych jejich tahem např. časem nevyviklal nýtek.
viewtopic.php?p=643#p643
...i když tedy musím říci, že gumičky mám hodně na volno abych jejich tahem např. časem nevyviklal nýtek.
Mne visi na zdi, udelal jsem jim takovou obludnost. Ty co se tam nevesly, stoji v pixle jako leckomu tuzky na stole.
Kolegové rád bych oživil toto téma. Momentálně mám asi 11 používaných dam a na to množství mám problém s uskladněním. 2 až tři mívám v koupelně a ze zbylých se mi vždy nějaká zabloudí a musím ji hledat. Pro ubytování břitev by se mi líbila
1)buď nějaká krbička z masivu (zase nastává problém kam s ní)
2) nebo nějaké pěkné pouzdro z kůže, líbí se mi i závěsné
Co sami používáte, popřípadě kde se to dá pořídit? Jsem schopen leccos vyrobit, bohužel na výrobu krabičky ze dřeva nemám dostatek nářadí. U kůže zase nejsou zkušenosti a rád bych aby "postýlky" měly dobrý vzhled.
1)buď nějaká krbička z masivu (zase nastává problém kam s ní)
2) nebo nějaké pěkné pouzdro z kůže, líbí se mi i závěsné
Co sami používáte, popřípadě kde se to dá pořídit? Jsem schopen leccos vyrobit, bohužel na výrobu krabičky ze dřeva nemám dostatek nářadí. U kůže zase nejsou zkušenosti a rád bych aby "postýlky" měly dobrý vzhled.
Už několikrát mi přišly Břitvy v koženém pouzdře které vypadá jako "pás" na vercajk co se sroluje a poté tkaničkou omotá a uváže. Pokaždé byly Břitvy rezavé a to dost výrazně. Někdy i pás nesl stopy plísně, což potvrzuje velký obsah vody v kůži. Kůže nasává vzdušnou vlhkost, uchovává ji a poté při odpařování vzniká vlhké skleníkové prostředí, ve kterém se rzi velmi dobře daří. Čepele jsou chyceny hloubkovou rzí a nýty jsou krásně zelené a měděnka taky poškodí nekteré střenky.
Podstatně lépe na tom jsou pouzdra z koženky, která tolik vody nenasává.
Dřevěné pouzdro s výstelkou je mnohem výhodnější, protože napuštěné a nalakované dřevo vlhkost nepřijímá.
Stejně tak i papírové pouzdro nenasává vlkhost v takové míře, aby se tvořila hloubková rez.
Pouzdro dřevěné na jednu Břitvu v nabídce mám, ale pro více kusů jsem ještě nevyrobil. Ono je to dost složité protože by to muselo být odstupňované rozdílem alespoň pěti kusů, jinak by to bylo nemyslitelné dělat kazety na 2;3;4; a vzestupnou řadu.
Možná, že až budu mít čas po renovacích, tak zkusím něco vymyslet, ale to je hudba budoucnosti
Podstatně lépe na tom jsou pouzdra z koženky, která tolik vody nenasává.
Dřevěné pouzdro s výstelkou je mnohem výhodnější, protože napuštěné a nalakované dřevo vlhkost nepřijímá.
Stejně tak i papírové pouzdro nenasává vlkhost v takové míře, aby se tvořila hloubková rez.
Pouzdro dřevěné na jednu Břitvu v nabídce mám, ale pro více kusů jsem ještě nevyrobil. Ono je to dost složité protože by to muselo být odstupňované rozdílem alespoň pěti kusů, jinak by to bylo nemyslitelné dělat kazety na 2;3;4; a vzestupnou řadu.
Možná, že až budu mít čas po renovacích, tak zkusím něco vymyslet, ale to je hudba budoucnosti
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kůže zřejmě nebyla ošetřovaná. Když se napustí třeba včelím voskem, pak vlhkost nepřijímá a mělo by to být v pořádku. Před časem jsem také přemýšlel o koženém cestovním pouzdře na břitvy. Chtěl jsem to udělat také na způsob "penálu". Z vnitřní strany bych dal filc. To by myslím také nemuselo být špatné. Všechny moje břitvy jsou celé opatlané Balistolem. Takže by jim nějaká reziduální vzdušná vlhkost ublížit neměla. Navíc žádná z nich neleží dlouhou dobu. Pečlivě je střídám.
Právě používání, dělá Břitvám nejlépe. Udržuje je to ve velmi dobré kondici.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ano, břitvy a Stradivárky.
Zdravím, Pánové,
já mám rád své břitvy pěkně na očích a proto je ukládám do dřevěných vitrín na medaile, zakoupené v českém eshopu. Přikládám odkaz a fotografii jedné ze třech mých vitrín. Záměrně jsem vybral vitrínu, kterou mám nakombinovanou břitvy / bagry, aby bylo vidět, že ji možno použít pro i pro bagristy. Uvažuji o tom, že bych vitríny upgradoval nějakým zámečkem, jelikož jsem otcem a rád bych se časem vyvaroval nechtěnému zájmu o mé břitvy .
Omlouvám se za kvalitu fotky, která je opravdu mizerná, tak alespoň ilustračně.
http://www.numismatika-ostrava.cz/cz/de ... -poli.html
já mám rád své břitvy pěkně na očích a proto je ukládám do dřevěných vitrín na medaile, zakoupené v českém eshopu. Přikládám odkaz a fotografii jedné ze třech mých vitrín. Záměrně jsem vybral vitrínu, kterou mám nakombinovanou břitvy / bagry, aby bylo vidět, že ji možno použít pro i pro bagristy. Uvažuji o tom, že bych vitríny upgradoval nějakým zámečkem, jelikož jsem otcem a rád bych se časem vyvaroval nechtěnému zájmu o mé břitvy .
Omlouvám se za kvalitu fotky, která je opravdu mizerná, tak alespoň ilustračně.
http://www.numismatika-ostrava.cz/cz/de ... -poli.html
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Living on the edge.
Ja pre svoje dámy som vyrobil viecej domčekov, pre ukážku sú tu viewtopic.php?f=2&t=2131&start=40