Pitralon

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
Odpovědět
Radgost
admin

Pitralon

Příspěvek od Radgost »

Pitralon je voda po holení, vyvinutá v Drážďanech Karlem Augustem Lingnerem.
Kromě alkoholu obsahuje také jiné látky, např. kafr.
Má velmi intenzivní a těžkou vůni. Pitralon se uplatnit až do konce 60. let 20. století jako ztělesnění mužské hygieny při a po oholení.
Pitralon slouží k dezinfekci kůže a léčbě akné.
Pitralon_Classic.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Radgost
admin

Re: Pitralon

Příspěvek od Radgost »

Tak jsem si na základě velmi podnětné diskuse na rybině zakoupil pitralon. :lol:
Ještě před drogérkou jsem si musel trochu "čápnout" na zápěstí a musím říct, že jsem se vrátil v čase o nějakých 20 let zpět na vojnu, kdy jsem jej používal naposled. :)

Doba a můj nos však už prošli proměnou a dnes už to prostě není můj šálek kávy.
Na můj vkus je jeho vůně až příliš umělá a řvavá.

Cena 25,- Kč za 50 ml, je z mého pohledu jediné co hovoří v jeho prospěch.
Iha

Příspěvek od Iha »

Ten co pouzivas je pytralon od setuzy nebo original. Ja a i moje zena od nich pouzivame mydlo (jeste kdyz jsem se holil jen bagrem jsem si ho kupoval) a jsou problemy s vypadky v dodavkach a malo kde ho maji. Barbuse naopak maji snad vsude.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj kolegové,
kdyby mi někdo před léty tvrdil, že Pitralon a mýdlo Barbus či tehdy modernější mýdlo Pitralon se vrátí na výsluní mezi pravé gentlemany Břitevníky, tak bych jej považoval za fantastu. To co na vojně každý považoval za příliš obyčejné, se dnes vrací ne jako nostalgická vzpomínka, ale jako přípravky, které mají své opodstatnění a taky svou úroveň. Jsem tomu velmi rád. Potvrzuje to, že ne všechno staré je už zastaralé.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Nedavno jsem cetl na B&B ze pitralon se vyrabi taky ve Svycarsku co je na tom pravdy nevim.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Jestli ve Švajcu nevím, v Německu zcela jistě.
Až tam někdy pojedu, jeden exemplář si koupím.
Jednak pro srovnání s českým a druhak, protože se s právě s českým občas po holení naplácám, takže německý tak jak tak spotřebuju . :P

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pitralon

http://de.wikipedia.org/wiki/Pitralon
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Sam budu zkouset a hledat. Chci najit tu vuni kterou pouzivaval muj tata. Nevim co to bylo a on umrel driv nez mi to stihl rict. Mam jenom tu vuni porad v nose.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Jo tátové voněli tak nějak zvláštně, chlapstvím osobností, čerstvým oholením, máminým mýdlem, čerstvě převlečenou košilí, prostě vším co jej dělalo tátou .....
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Tak jsem s tim pitralonem nepochodil. nemohl by mi nahodou nekdo rici jake se pouzivaly vody po holeni zacatkem sedmdesatych let?
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj kolego Adršpachu,
ono tenkrát to bylo období, kdy na trhu zas tak velký výběr nebyl. Ale na jeden výrobek mám památku. Zůstala mi lahvička s vodou po holení s názvem "eau de Cologne" za tehdejších 22,- Kč což bylo v poměru proti Pitralonu dražší voda. Vůně velmi výrazná a obsah lihu vysoký. Údaje kolik, na nálepce nejsou, ale kdysi jsem si tu vodu nechal na čištění součástek do hodinek. Velmi dobře odmašťoval. Jinak se používaly vody Astrid. Ono je v dnešní době velmi těžké používat vůně z dřívější doby, protože tehdy bylo důležité vonět tak na cca 4 - 6 metrů. Při vstupu do autobusu, dámy na zadních sedadlech musely hned zaregistrovat, že elegán je oholen. :lol: Jinak nebyl parfém dost silný a tak nebyl k ničemu. :roll: Dnes je to vůně obvykle zjistitelná až při překročení osobní zony, tak cca 50 cm a to ještě nsmíte na první "čuch" poznat že to je vůně umělá.
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“