Holet po směru nebo proti směru růstu ??

... po srsti či proti...
ondrannnnn

Holet po směru nebo proti směru růstu ??

Příspěvek od ondrannnnn »

:D už sem z toho magor, mam problémy s podrážděním po holení - všude píšou že kdo má tyhle problémy tak se má holit po směru růstu vousů, ale to už jsem zkoušel a je takhle prostě nic neoholim :D tak nevim, poraďte prosim někdo
PetrS
mentor

Re: Holet po směru nebo proti směru růstu ??

Příspěvek od PetrS »

Ahoj ondrannnnn.
Vítám Tě na zdejším foru plném přátel holení nástrojem z nejostřejších - Břitvou.
Holení proti srsti a po srsti je vždy individuální. Všeobecně je první holení po srsti a pak následuje proti srsti.
Podráždění kůže při holení mívá spíše jiné příčiny, než směr holení.
Velmi důležitá je příprava tváře a vousů na holení, typ mýdla, ostrost nástroje (nevím jestli se holíš Břitvou či bagrem nebo škrabkou), síla přítlaku, počet tahů na jednom místě, teplota pěny (studená/teplá), ošetření po holení.
Popiš co používáš na holení, jak se holíš a probereme spolu jak Tvé problémy odstranit tak, aby holení pro Tebe bylo
pohodovou záležitostí se spokojeným výsledkem.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ondrannnnn

Tak dobře :) holím se klasickým bagrem, holím se teda proti srsti, před holením si pokožku asi tak půl minutka až minutku oplachuju teplou vodou, potom normálně používám klasický gel na holení - dočetl sem se že prý míň vysušuje pokožku než pěna, ale nevím :D , no a pak se holím, to podráždění mě skoro vždycky pokud teda vznikne, vznikne jen na krku, nikde jinde ne, na tvářích nic, nad pusou nic, no a pak když se oholím tak si obličej opláchnu studenou vodou, vysuším ho a použiju balzám po holení.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Zkus si koupit klasiký Barbus v kelímku a našlehat jej štětkou. Je laskavější k pokožce, více změkčuje vousy.
Horkou vodou si vousy změkči už před holením a to pořádně. Pěnu si vytvoř štětkou přímo na tváři a to spíše krapet řidší ale hodně bohatou. Stejně tak bagr po každém tahu vycachtej ve vodě (bude prázdný a MOKRÝ) Na tvářích si málokdo odře kůži ale na krku je to velice často a zvláště proti srsti. Pohlídej si aby na jedno místo nevyšlo více jak TŘI TAHY. Pak už raději nechej místo zarostlé. Po oholení použij NEJPRVE HORKOU VODU A TO HODNĚ, a pak musíš pokožku "zatáhnout" STUDENOU A TO HODNĚ. Po holení použij HODNĚ OSTROU Kolínskou (co nejvíce lihu) Mělo by to podstatně zmírnit problémy s holením. Pokud přejdeš na Břitvu, tak toho utrpení s podřeným krkem budeš postupně ušetřen.
Holení břitvou po čase zvládneš přibližně ve stejném čase jako holení bagrem, ale sám zjistíš jaký je to krásný relax a tak si to budeš vychutnávat.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ondrannnnn

Diky moc :) vyzkoušim to a uvidim, každopadně se pak určitě přejdu na tu břitvu ;) vždycky když sem byl malej a pozoroval sem jak se tim holi děda tam mě to fascinovalo
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

jestli můžu také se připojit do debaty-no takhle...,před cirka půl hodkou jsem vylezl z vany,již jsem oholen.. 8-) -vlítl jsem na to po cirka hodinovém čtení fora,kam jsem se asi před stejným časem zaregistroval.. :P
Takže můj postup,ale je takový "nováčkovský".. :oops: -1.koupel,kde při mytí hlavy si i pěnou ze šamponu drobet masíruji vousy.připomínám že je mám tvrdé a holím se zásadně po koupeli,či sprše asi tak za 2-3 dny(myslím to holení samozřejmě.. :lol: )
2.navlhčím obličej teplou až horkou vodou a nanesu gel na holení(nyní používám)a prsty jemně roznesu,ikdyž moc není třeba..
3.vezmu Fusion power se 3.břity a jedu..,no jedu-začínám na pravé straně od ucha k ústům samotným a když je strana hotova,tak stejný postup na druhé straně a nejtěžší partie,tedy střed,bradu,pod nosem nechávám na konec.. :?
4.samozřejmě hned napoprvé nemám pleť jak dětskou prdelku,tak ještě dodatečně na již jen vlhký obličej "doholuji "kde je třeba..
5.následně tvář opláchnu vodou,spíše chladnější a nanesu (v současnosti)používám balzám po holení.
To snad je vše.Byl bych rád,zda by mi někdo koho to zajímá k tomu něco řekl,připojil názor a případně i za radu budu vděčen.. 8-)
jinak se musím přiznat k docela trapné věci a to fakticky si nedělám p...l(čti srandu :mrgreen: )a to jak se vlastně pozná proti srsti a po směru.. :( ),je to co vypodobňuji v mé "technice"?
Jinak tak nějak zvažuji koupi strojku(bagru),zřejmě typu Solingen,v jedné sekci je myslím podrobně probírán,číslo je 34 či 37,zakoupil bych nějaký ten Barbus,štětku(to co jsem nevěděl doteďka,že existují ty "jezevecké"..),prostě nostalgicky zavzpomínám na staré časy.
Děkuji za pozornost a ještě jednou budu rád za náměty,rady či připomínky.Petr... 8-)
MERKUR Solingen - 37 001
ArschAngel

Příspěvek od ArschAngel »

Obrázek

cervena sipka ukazuje smer holenia "v smere" rastu a modra v protismere. Ja sa holim tak, ze najprv celu tvar obeham v smere rastu, potom znovu aplikujem penu a druhykrat sa oholim v protismere. Ako povedal PetrS, je potrebne dbat na to, aby sme cez jedno miesto neprechadzali viac ako 2-3 krát, to vedie k oholeniu chlpu hlbsie pod urovnou pokozky a to moze viest ku tzv. vrastaniu chlpov, z toho su potom tie vyrážky. Ak vsak pouzivas Fusion, tak by som ti tuto techniku asi neodporucil, kedze ma viac britov. Oholenie sice bude velmi hladké, ale s viacerymi britmi stupa sanca na vyskyt spominanych vrastenych chlpov.
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

zajímavé.. ;) -děkuji moc za námět..
MERKUR Solingen - 37 001
SoNNy

Příspěvek od SoNNy »

pozor, podobným obrázkům bych moc pozornost nevěnoval. Protože každý člověk je unikát a má jiný směr růstu. Proto je nejlepší vousy nechat trochu narůst a pak pořádně rukou prozkoumat. Každopádně holení škrabkou (Mach) proti růstu bych moc nedoporučoval, pokud se teda zrovna nevyžíváš v ksichtu alá Krocan :) .

V budoucnu, být tebou, bych investoval do kvalitního mýdla / krému, který se nedá srovnávat s tím chemickým odpadem ve spreji. Taky dobrá kolínská s vysokým obsahem alkoholu po holení je nenahraditelná.
relka

Příspěvek od relka »

SoNNy píše: každý člověk je unikát
A to se občas projeví v růstu vousů ve "vírech"...a ve směrech zcela opačných nežli u zbytku populace :mrgreen: Jo..bejt originál přináší občas problémy... ;)
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“