Tak mám čerstvě za sebou první oholení Břitvou. Ten pocit je zcela jedinečný, i když jsem se na třech místech musel doholit mnohobřitem tak hnusným, že ho musí skrývat mříž. I přes celkovou spokojenost (bylo to bez říznutí a jenom na čtyřech místech jsem vzal vrchní vrstvu kůže až do velmi červena - holt Břitvu brousil Mistr ) si myslím, že se mi nepovedlo pořádně si napařit obličej.
Můžete mi poradit nějaké napařovací triky?
Jak se pořádně napařit
Re: Jak se pořádně napařit
Ahoj Frantar.
Gratuluji k prvnímu ohlolení, které proběhlo (podle Tvého popisu) velmi dobře. Žádné odřezky ani hluboké šrámy.
To není zase až tak samozřejmé a proto si zasloužíš uznání a pochvalu.
Ten pocit z prvního holení Ti už zůstane nafurt.
Od teď se už bude vše okolo holení jen zlepšovat.
Co se týká napaření vousů a pokožky, na to existuje spousta různých fines a rad, ale nejjednodušší je se holit až po vykoupání, kdy si tvář pořádně namočíš horkou vodou a mýdlem. Pokud potřebuješ holit bez takového namáčení, tak je dobré horkou vodou několikrát namočit vousy před přípravou mýdla a Břitvy. Pak si v klidu připravit štětku a mýdlo - doporučuji mýdlo v kelímku - Barbuchu či Proraso, nebo jiné klasické mýdlo.
Ne pěnu nebo gel ze spreje. Pak zase horkou vodu a teprve poté na tváři vypracovat šlehačkovou pěnu a dost vlhkou. Teprve poté si připravovat Břitvu a obtáhnout si ji. Celou dobu působí voda a pak i mýdlo na vousy. Po prvním oholení si pro další pěnu nabrat do dlaně vodu a do ní namočit štětku s pěnou a takto nacucnutou štětkou zbývající pěnu ze štětky znovu vypracovat šlehačku (tentokrát ještě vodnatější) na tváři. To by měl být dostatečný způsob jak vousy dostat do holitelného stavu.
Přeji stále dobré ostří, pevnou ruku a spokojené holení.
Zdravím, Petr.
Gratuluji k prvnímu ohlolení, které proběhlo (podle Tvého popisu) velmi dobře. Žádné odřezky ani hluboké šrámy.
To není zase až tak samozřejmé a proto si zasloužíš uznání a pochvalu.
Ten pocit z prvního holení Ti už zůstane nafurt.
Od teď se už bude vše okolo holení jen zlepšovat.
Co se týká napaření vousů a pokožky, na to existuje spousta různých fines a rad, ale nejjednodušší je se holit až po vykoupání, kdy si tvář pořádně namočíš horkou vodou a mýdlem. Pokud potřebuješ holit bez takového namáčení, tak je dobré horkou vodou několikrát namočit vousy před přípravou mýdla a Břitvy. Pak si v klidu připravit štětku a mýdlo - doporučuji mýdlo v kelímku - Barbuchu či Proraso, nebo jiné klasické mýdlo.
Ne pěnu nebo gel ze spreje. Pak zase horkou vodu a teprve poté na tváři vypracovat šlehačkovou pěnu a dost vlhkou. Teprve poté si připravovat Břitvu a obtáhnout si ji. Celou dobu působí voda a pak i mýdlo na vousy. Po prvním oholení si pro další pěnu nabrat do dlaně vodu a do ní namočit štětku s pěnou a takto nacucnutou štětkou zbývající pěnu ze štětky znovu vypracovat šlehačku (tentokrát ještě vodnatější) na tváři. To by měl být dostatečný způsob jak vousy dostat do holitelného stavu.
Přeji stále dobré ostří, pevnou ruku a spokojené holení.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ahoj Petře, díky moc za tipy a za pochvalu. Asi to bude chtít taky trochu praxe. Dnes jsem laboroval i s úhlem přiložení Břitvy a spoustou dalších věcí, na které mne nepřipravilo ani zkušební "holení" oblepenou břitvou, takže to trvalo delší dobu. Přístě zkusím udělat trošku řidší pěnu a dát si před holením sprchu delší než 5 minut. Uvidím, jaký bude rozdíl.
Laborování s úhly náklonu je cesta letitá a dokonce při každé Břitvě jiná.
Dobrá sprcha Ti přinese báječné oholení spojené velkou relaxací při holení. Pěna je dobrá taková, aby při holení "nebrzdila" Břitvu.
Jak začneš cítit, že Břitva se začne jakoby přicucávat k pokožce, tak na dlaň trochu horké vody, namočit špičku štětky a znovu projet po tváři. Pěna nesmí téct, ale také nesmí na tváři zasychat. Nesnaž se rozdělávat další pěnu z kelímku s pěnou, ale stačí co už je z prvního pěnění na štětce vytvořeno. Dokonce ani při třetím mydlení nespotřebuješ všechno mýdlo z prvního napěnění z kelímku. Navíc budeš stále objevovat další zajímavosti spojené s holením. To je klasika. Stokrát přečtené nenahradí jednou vyzkoušené.
Navíc podle Tvého popisu (červená pokožka) jsi víc jak třikrát zkoušel oholit kritická místa. Tam je lépe nechat v ten den neoholené a zkusit to zítra. Budeš vidět, že takto dosáhneš většího úspěchu.
Zdravím, Petr.
Dobrá sprcha Ti přinese báječné oholení spojené velkou relaxací při holení. Pěna je dobrá taková, aby při holení "nebrzdila" Břitvu.
Jak začneš cítit, že Břitva se začne jakoby přicucávat k pokožce, tak na dlaň trochu horké vody, namočit špičku štětky a znovu projet po tváři. Pěna nesmí téct, ale také nesmí na tváři zasychat. Nesnaž se rozdělávat další pěnu z kelímku s pěnou, ale stačí co už je z prvního pěnění na štětce vytvořeno. Dokonce ani při třetím mydlení nespotřebuješ všechno mýdlo z prvního napěnění z kelímku. Navíc budeš stále objevovat další zajímavosti spojené s holením. To je klasika. Stokrát přečtené nenahradí jednou vyzkoušené.
Navíc podle Tvého popisu (červená pokožka) jsi víc jak třikrát zkoušel oholit kritická místa. Tam je lépe nechat v ten den neoholené a zkusit to zítra. Budeš vidět, že takto dosáhneš většího úspěchu.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
na napařeni použivam maly ručnik ktery namočim a dam do sačku a na pul minuty do mikrovlnky
dnes sem to zkusil na minutu a malem sem se opařil
tak to dělam dvakrat až třikrat je to dobry
pak pěnu atd.
dnes sem to zkusil na minutu a malem sem se opařil
tak to dělam dvakrat až třikrat je to dobry
pak pěnu atd.
Já používám také malý ručník na obličej, dá se použít i normální. Dělám to tak, že se osprchuju (né nijak dlouze, jen abych se umyl, během sprchování občas jde voda na obličej). Pak si rozdělám pěnu, nanesu na tvář a následně napustím do ručníku co nejvíc horkou vodu z kohoutku, trochu a rychle ho vyždímu a dám na tvář, počkám dokud ručník trochu hřeje. Pak opakuju ještě jednou ručník, nakonec opláchnu tvář horkou vodu (tak jak to snesu, nejde o to se opařit), nanesu znovu pěnu a holím se.
Tak tady je můj způsob - velmi tvrdé vousy - sprcha nebo koupel, mám jeden ručník vyhrazený na napařování, ten namočím, vyždímu, hodím do mikrovlnky a šup s tím na tvář - opatrně, pozor na opaření, správný čas se musí vyzkoušet dle mikrovlnky, opakuji ještě jednou, opláchnu teplou, namydlím nechám 5 minut, přejedu vlhkou štětkou a jdu na to...
mikrovlnka je super mi stači pul minutky
i tak se z teho kuři ale na lica se to da snest
tak to robim dva razy tři razy
i tak se z teho kuři ale na lica se to da snest
tak to robim dva razy tři razy
ahoj.
dokud jsem pouzival klasickou ziletku. holil jsem se primo ve sprse. nevim co by na to rikala ted britva, ale ta strikajici voda by asi rusila cely obrad.
ted, celkem uspesne, pouzivam metodu jak psal petrs. tepla voda-tepla voda-pripravit penu z mydla-horka voda-peha a holit.
asi vyzkousim rucnik z mikrovlnky. mam jej ohrivat v sacku nebo bez?
dik.
dokud jsem pouzival klasickou ziletku. holil jsem se primo ve sprse. nevim co by na to rikala ted britva, ale ta strikajici voda by asi rusila cely obrad.
ted, celkem uspesne, pouzivam metodu jak psal petrs. tepla voda-tepla voda-pripravit penu z mydla-horka voda-peha a holit.
asi vyzkousim rucnik z mikrovlnky. mam jej ohrivat v sacku nebo bez?
dik.
Komolík
Ahoj,
já strkám ručník do mikrovlnky, jelikož nám z kohoutku neteče dostatečně teplá voda... Když ho dáváš do mikrovlnky, tak je lepší spíše vlhčí (rychleji se prohřeje). Je taky lepší ho v mikrovlnce parkrát otočit, aby se prohřál rovnoměrně. Po vytažení z mikrovlnky, parkrát protřepu... Nesmí se moc, jinak uteče všechna pára. Ještě opatrně na ruce. Co jsem zjistil, tak, že muj obličej snese větší teplotu, než moje prsty...
já strkám ručník do mikrovlnky, jelikož nám z kohoutku neteče dostatečně teplá voda... Když ho dáváš do mikrovlnky, tak je lepší spíše vlhčí (rychleji se prohřeje). Je taky lepší ho v mikrovlnce parkrát otočit, aby se prohřál rovnoměrně. Po vytažení z mikrovlnky, parkrát protřepu... Nesmí se moc, jinak uteče všechna pára. Ještě opatrně na ruce. Co jsem zjistil, tak, že muj obličej snese větší teplotu, než moje prsty...