Dostal som bojovú úlohu od bráška, zohnať postupne nejaké tie krásky,
keď že sa tiež holí britvou, ale ako vedec nemá čas ohľadne britvy na nič iné okrem holenia.
Na ebay som pre neho vydražil túto cicu: PEERLESS firmy Geo F Creutzburg & Son
pustil som sa do čistenia a leštenia a všetko išlo pekne od ruky,
keď už bola skoro pripravená na brúsenie, nejako sa mi vyšmykla a tres ho rovno na zem
mám už jednu britvu, ktorá čaká na opravu strienky, ale nejako sa mi do toho stále nechcelo , lenže toto som musel napraviť ,
tak som sa pustil najprv do výroby nových strienok, z bývalej práce mi ostalo nejaké to pekné plexisklo, vhupol som na to - pílka, pilník, brúsny, papier, vŕtačka, dopadlo to obstojne
po opatrnom odvŕtaní pôvodných nitkov tak, aby som zachránil klinok s očkami a vyriešení náhrady (medený drôt 2mm) som sa pustil do môjho prvého prenitovania britvy
KEĎ MUSÍŠ, TAK MUSÍŠ
KEĎ MUSÍŠ, TAK MUSÍŠ
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Re: KEĎ MUSÍŠ, TAK MUSÍŠ
... a tu je výsledok
Teda, už teraz viem čo by som robil inak, ale na prvý pokus to ujde, či?
"Jednoduché, rychlé a laciné" záměrně to píšu v uvozovkách, protože to tak vlastně není, ale v konečném důsledku hezké a hlavně FUNGUJÍCÍ!!! Blahopřeji, pane kolego!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Pjekné! Inšpirujúce!
Velice hezke strenky. Jaky byl postup vyroby?
ďakujem vám za pochvaluadrspach píše:Velice hezke strenky. Jaky byl postup vyroby?
postup:
plexisklo, ktoré mám doma (modré a červené hrúbka 3mm) som si priniesol z bývalej práce priamo od výrobcu, stále ešte s prilepenými ochrannými fóliami, na fóliu som obkreslil tvar pôvodných strienok, pílkou na železo som vyrezal hrubé obrysy,
jeden pokus bol navyše lebo to urobilo PUK!
potom som pomocou vŕtačky a kotúča na brúsny papier so suchým zipsom dobrúsil presný
tvar (úplne presný nie, trošku som ich nechal širšie) a zaoblil vonkajšu hranu obidvoch strienok,
na vŕtačke som mal šmirgeľ 100 preto som ešte ručne všetko prebrúsil šmirgľom 500,
stále som nedal dole ochranné fólie,
do vŕtačky som dal leštiaci kotúč a starou známou CRO pastou som zaleštil všetky hrany,
fólie som odlepil a podľa pôvodných strienok som navŕtal dierky pre nity,
asi tak 4 hodinky práce viac menej na kolene,
ale na koniec ako vraví môj malinký: " hotojóóó! "
Dekuji za popis. Moc hezky a motivujici.
Pěkné Irenko, v jednoduchosti je krása!
Ahoj Irenko a rovnou GRATULUJI.
Perfektní výsledek a precizní práce.
Střenky jsou jako by byly přímo z tovární výroby. Nýtování je velice pečlivé a celkový výsledek je vynikající.
Zvládl jsi velice dobře úskalí která tato práce přináší a nyní máš Břitvu, která má nejen historii spojenou s Tebou,
ale dokonce je v ní uloženo kus Tvé osobnosti. Takový nástroj se stává dědičným a rodovým klenotem.
Až uplyne mnoho let, tak budou Ti co přijdou po Tobě obdivovat, jak jsi byl šikovný.
Blahopřeji a zdravím, Petr.
Perfektní výsledek a precizní práce.
Střenky jsou jako by byly přímo z tovární výroby. Nýtování je velice pečlivé a celkový výsledek je vynikající.
Zvládl jsi velice dobře úskalí která tato práce přináší a nyní máš Břitvu, která má nejen historii spojenou s Tebou,
ale dokonce je v ní uloženo kus Tvé osobnosti. Takový nástroj se stává dědičným a rodovým klenotem.
Až uplyne mnoho let, tak budou Ti co přijdou po Tobě obdivovat, jak jsi byl šikovný.
Blahopřeji a zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
vďaka kolegovia, až sa červenám.....
jak sa sa už teším na zraz v jeseni......
ps: poslal som bratovi pár fotečiek a je celý nedočkavý, kedy mu britvičku nabrúsim a pošlem do Bratislavy, takže mám další dôvod na spokojnosť
takto by sa mi to určite nepodarilo nebyť vás gentlemani a tohto skvelého fóra, kde stále čerpám nové a užitočné rady,PetrS píše:...Zvládl jsi velice dobře úskalí která tato práce přináší a .....
jak sa sa už teším na zraz v jeseni......
ps: poslal som bratovi pár fotečiek a je celý nedočkavý, kedy mu britvičku nabrúsim a pošlem do Bratislavy, takže mám další dôvod na spokojnosť