nová Břitva Puma-kvalita?
nová Břitva Puma-kvalita?
zdravím stejně "ujeté" lidi jako jsem já.Začal jsem se holit břitvou,ale je to hodně obroušený kousek páně Johanna Breidohra ze Solingen.Takže se poohlížím po novém ,resp. více zachovalém,nástroji,abych mohl Břitvu střídat a hlavně,kdyby se něco stalo,nebo se-nedejbože- ztupila,abych měl ještě záložní.To je asi jasné.Mám možnost koupit celkem na první pohled slušně vypadající břitvu.Má být od nožíře,staršího pána.Prý "na to má takový kotouček akorát na ten výbrus...."!To mě docela vyděsilo.Nicméně jsem si je nechal ukázat.Asi jsou opravdu broušeny,nebo spíše,zbroušeny na řečeném kotoučku,protože břit ,nebo lépe,ostří je vybroušeno mírně prohnutě.Myslím prohnutě od předu dozadu.Pokud vím,nové musí být rovné,že?Tudíž vybrousit toto do roviny by byla asi práce pro potrestaného a zase bych měl poloviční čepel jako mám teď na té své.Výrobce je Frenix-Stosser.Což neznám.A pak jsem viděl nové Břitvy od výrobce Puma.ty jsou alespoň nové.Bohužel nevím jaká by mohla být kvalita čepele.Na jedné je nějaký Solingen,na druhé,která je lépe broušena není nic a na třetí,která má titanovou ručku a je zhruba o dva řády dražší, tak si bohužel již nevzpomínám.Na každé je na čepeli znak výrobce Puma.Takže teď mám mírně řečeno dilema,protože první dvě,pro mě dostupnější ,mohou být znehodnoceny a u těch nových a drahých taktéž nemám záruku že budou dobré,když břity nic moc a jedna je dkonce neznačená!Mohl by mi někdo alespoň malinko poradit pokud znáte kvalitu Pumy?Díky moc za sebemenší radu a těším se ,že se budu moci v brzké době pochlubitnějakým tím přírůstkem do "rodiny"
Re: nová Břitva Puma-kvalita?
Ahoj Qarter, vítej na fóru.
Vlož sem fotky té starší břitvy, ale už podle nabídky kotoučku na broušení výbrusu bych se od pana brusiče držel dál.
Břitvy PUMA platí (nebo alespoň platily) za kvalitní výrobek. Bohužel na můj vkus poněkud předražené.
Vlož sem fotky té starší břitvy, ale už podle nabídky kotoučku na broušení výbrusu bych se od pana brusiče držel dál.
Břitvy PUMA platí (nebo alespoň platily) za kvalitní výrobek. Bohužel na můj vkus poněkud předražené.
Ahoj Qarter,
vítám Tě na zdejším foru mezi gentlemay kteří ovládají báječné a dokonale ostré nástroje - Břitvy.
Protože už se Břitvou holíš, tak už znáš různé zajímavosti které tato činnost sebou přináší. Při pročítání Tvého popisu nabídky "přebroušené" Břitvy mám silný pocit jestli onen pán který Ti Břitvu nabízel není náhodou z Brna. Je podstatně lepší koupit rezavou, neupravenou a nerestaurovanou Břitvu. Máš tak aspoň jistotu, že břitva je v pořádku co se týká materiálu a geometrie a má většinou jen kosmetické vady. Postupně si svou Krásku zrestauruješ sám a teprve na co nebudeš stačit, tak lze společnými silami napravit. Hlavně žádné hrubé a násilné zásahy.
Břitvy Puma jsou celkově velmi kvalitní ale zároveň náročné na broušení (tvrdé). Když však Pumě postavíš břit a nabrousíš ji, tak je to Břitva dlouhodbě držící ostrost a je pak spokojenost s holením. Pohlídej si pivot nýt zda je originál a též značení na čepeli aby střenky a čepel skutečně patřily ke stejné značce. Pokud ano, tak kvalita této značky je všeobecně stabilní.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
vítám Tě na zdejším foru mezi gentlemay kteří ovládají báječné a dokonale ostré nástroje - Břitvy.
Protože už se Břitvou holíš, tak už znáš různé zajímavosti které tato činnost sebou přináší. Při pročítání Tvého popisu nabídky "přebroušené" Břitvy mám silný pocit jestli onen pán který Ti Břitvu nabízel není náhodou z Brna. Je podstatně lepší koupit rezavou, neupravenou a nerestaurovanou Břitvu. Máš tak aspoň jistotu, že břitva je v pořádku co se týká materiálu a geometrie a má většinou jen kosmetické vady. Postupně si svou Krásku zrestauruješ sám a teprve na co nebudeš stačit, tak lze společnými silami napravit. Hlavně žádné hrubé a násilné zásahy.
Břitvy Puma jsou celkově velmi kvalitní ale zároveň náročné na broušení (tvrdé). Když však Pumě postavíš břit a nabrousíš ji, tak je to Břitva dlouhodbě držící ostrost a je pak spokojenost s holením. Pohlídej si pivot nýt zda je originál a též značení na čepeli aby střenky a čepel skutečně patřily ke stejné značce. Pokud ano, tak kvalita této značky je všeobecně stabilní.
Přeji šťastnou ruku při výběru.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Tak te tu taktez zdravim. Z toho co jsi napsal moc moudry nejsem. Co muzu rict na onom kotoucku ten pan nozir britvu vybrousi, ale nenabrousi na uroven aby holila. S tim oblokem by to mohlo byt, ze ta britva je tzv vysmata. Hodne starych britev je takovych a vubec neni pravidlem, ze ostri musi byt rovne. Nanestesti pro zacatecnika nabrousit vysmatou britvu je hodne velky problem. Fotecka by pomohla. Kupodivu by me zajimalo kdo je ten nozir, ktery si troufne na dute vybrusy tak maleho prumeru. Sam se na to chystam v budoucnu a tak kazda zkusenodt se mi hodi.
Britvy Puma jsou zname svou tvrdosti tzn blazinec je nabrousit, ale kvalita je dobra a vydrzi.
Britvy Puma jsou zname svou tvrdosti tzn blazinec je nabrousit, ale kvalita je dobra a vydrzi.
Vítám tě Qartere...tvůj popis broušení mi sedí na jednu brusírnu v Praze...brusič kotoučkem bez chlazení projede výbrus.....boky jsou očištěné, vypadá to hezky, a pokud materiál nevyhřeje, stejně není nabroušený na holení. Ostří se musí postavit na kameni. Pokud je to v Praze, mám od jednoho z kolegů novou Pumu původně cca za 3800,-, na kterou tímhle způsobem sahnul.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Děkuji za vřelé přivítání!Je krásné vědět,že člověk není sám ve své posedlosti.Zkusím odpovědět postupně.Ten pan nožíř je z Prahy.Ty dvě stejné břitvy od něj nabroušené mají ostří sice vysmátá,ale každá trochu jinak.Má to být 70-ti letý pán,ale podle toho co jsem tu vyčetl na fóru,může dobře brousit nože a nožířské výrobky,nicméně Břitva je podle mě o něčem diametrálně odlišném.Ty břitvy jsou k mání po 900.- Kč za kus,jsou značeny-raženy-Frenix-Stosser.Toho pana nožíře neznám osobně,ale mluvil jsem o něm s člověkem z obchodu s noži v kterém mají i ty Puma břitvy.K tomu pánovi -nožíři-dávají brousit zakázky.Víte,já mám největší strach z toho,že by ta ostří mohla být vyhřátá.Z těch Pum mám strach, protože ta co je značená Solingen,nejde zavřít do madla.Musí se vyhnout ostří asi o 3-4 mm aby šlo ostří na střed štěrbiny.Jinak se zasekne do střenky.To mi přijde u tak renomované nožířské firmy tak velký šlendrián,že mě skoro jímá podezření ,že je to plagiát.A ta druhá nemá ražbu žádnou!Ale zato má lepší a pravidelnější ,rovnější břit.Leč žádné značení.
Ten obchod je též znám jako seriozní,byť dost předražený.Já si bohužel zatím netroufám na stavění ostří,pokud bych si koupil dražší břitvu.Nemám zatím dostatek kvalitních pomůcek a financí na ně.Určitě se to zlepší časem,ale holit se potřebuji každé dva dny. Zatím jsem si vystačil s řemenem,Břidlicí a trpělivostí.
Pokusím se sem dát ještě fotku té mojí břitvičky-chudinky sirotečka.
Ten obchod je též znám jako seriozní,byť dost předražený.Já si bohužel zatím netroufám na stavění ostří,pokud bych si koupil dražší břitvu.Nemám zatím dostatek kvalitních pomůcek a financí na ně.Určitě se to zlepší časem,ale holit se potřebuji každé dva dny. Zatím jsem si vystačil s řemenem,Břidlicí a trpělivostí.
Pokusím se sem dát ještě fotku té mojí břitvičky-chudinky sirotečka.
Tak jsem honem fotil,ale nějak se nedaří.Však to také není žádná královna,ale babička,která má za sebou asi pěkně rušný život.A upracovanou a sedřenou ruku,která ale ještě stále umí něžně pohladit!
Pardon, přiložený soubor je moc velký,takže zatím jí nepředstavím.Na tyhle věci jsem již příliš stár.Snad později,až přijde o víkendu pomoc. omlouvám se!
Pardon, přiložený soubor je moc velký,takže zatím jí nepředstavím.Na tyhle věci jsem již příliš stár.Snad později,až přijde o víkendu pomoc. omlouvám se!
Popravde bych je nechal obe lezet. Chteji za ne moc a riziko je prilis velke. Radeji napis panu Mistrovi jestli neco nema anebo pokud chces novou tak se podivej napr na Revisora v Nemecku. Thirs Issard anebo i Dovo.
Co se týká nové Břitvy Puma, tak ježíšek jednu vloni zapoměl i u mne. Osobní zkušenost je taková, že i v cenové relaci 150 euro není břitva ostrá. Vzhledem k tvrdosti materiálu jsem na ní strávil cca 10hodin broušení před prvním oholením.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
pánové Břitevníci!
Děkuji za názory.Popravdě jste mi potvrdili to ,co jsem si myslel a čeho jsem se obával.Ještě počkám a budu se pídit dále.Mám několik želízek v ohni,tak se uvidí.Ještě jedna trapná otázka.Který z Vás je "Pan Mistr"?
Děkuji za názory.Popravdě jste mi potvrdili to ,co jsem si myslel a čeho jsem se obával.Ještě počkám a budu se pídit dále.Mám několik želízek v ohni,tak se uvidí.Ještě jedna trapná otázka.Který z Vás je "Pan Mistr"?