Zdravím,
dlouho jsem prosil Ježíškaaž mi nakonec slíbil břitvu. Pomohl jsem mu nákupem na Aukru.
Řemen jsem našel a objednal jinde.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/imag ... =drugstore
A teď se ptám mám něčím napouštět řemen? Pokud ano, čím, jak..... . Nerad bych řemenu, či břitvě hned ublížil.
Fórum čtu, ale nevím co je nutné a co už je pro někoho, kdo to nedrží poprvé v ruce.
Díky předem za rady jak uvést břitvu do života.
Nový řemen
Re: Nový řemen
Ahoj krkstex,
vítám Tě na zdejším foru mezi přáteli báječných a dokonale ostrých nástrojů - Břitev.
Tvůj Ježíšek je na Tebe moc hodný. K Tvé otázce ohledně pajcování řemenů, tak na nově nabroušenou Břitvu Ti stačí hladká strana řemene bez pajcunku. Navíc máš na svém řemenu i bavlněnou Gurtu a tak ti vydrží obtahování bez pajcunku ještě o kus déle. Pak si dej na "hrubou" stranu
řemene trochu červené DOVO pasty. Až přestane i tato pasta přiostřovat, tak Břitva patří opět na kámen.
Přeji Ti stále dobré ostří a pevnou ruku.
vítám Tě na zdejším foru mezi přáteli báječných a dokonale ostrých nástrojů - Břitev.
Tvůj Ježíšek je na Tebe moc hodný. K Tvé otázce ohledně pajcování řemenů, tak na nově nabroušenou Břitvu Ti stačí hladká strana řemene bez pajcunku. Navíc máš na svém řemenu i bavlněnou Gurtu a tak ti vydrží obtahování bez pajcunku ještě o kus déle. Pak si dej na "hrubou" stranu
řemene trochu červené DOVO pasty. Až přestane i tato pasta přiostřovat, tak Břitva patří opět na kámen.
Přeji Ti stále dobré ostří a pevnou ruku.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Díky za rychlou reakci.
Krásný jednoduchý návod. Už se těším až Ježíšek dorazí, abych mohl vše v praxi vyzkoušet.
Krásný jednoduchý návod. Už se těším až Ježíšek dorazí, abych mohl vše v praxi vyzkoušet.
No a kdybys potřeboval nějakou ukázku nebo pomocnou ruku, zeptej se mě u snídaněkrkstex píše:Díky za rychlou reakci.
Řemen je vhodné čas od času napustit kondicionérem, protože pokud někde jen leží nebo visí, dříve nebo později vyschne a začne praskat.krkstex píše: A teď se ptám mám něčím napouštět řemen? Pokud ano, čím, jak..... . Nerad bych řemenu, či břitvě hned ublížil.
Existuje široká škála prostředků, které můžeme použít.
Od kopýtkového oleje viewtopic.php?f=12&t=445,
přes speciálně, pro údržbu obtahovacích řemenů určené tuky (tuk na řemeny DOVO - žlutě značená tuba) viewtopic.php?f=12&t=8
až po prostředky, které používáme "improvizovaně" (nechceme utratit majlant za prostředky, které jsou k dispozici za pár korun) jako např. ballistol, nebo čistý neparfémovaný tuk na kožené boty.
Pokud před každým (např. 3x do týdne) obtažením řemen několikrát potřeš čistou dlaní, bude to jako impregnace také dostačovat.
Díky, super tipy.Jakákoliv další moudra si rád přečtu. Forum, je přeci jen rozsáhlé, takovéto výtahy pro začátečníky jsou užitečné.
Tak mi dneska Ježíšek donesl bílou a žlutou pastu. A teď nevím jak nanést na řemen a plátno. Prosím o návod pro matku v domácnosti .
Díky
Díky
Projdi si třeba tohle vlákno: viewtopic.php?f=11&t=26
Řemen lehounce předehřát...
Řemen lehounce předehřát...
Po kapičkách nanes na řemen (žlutou) a gurtu (bílou) a vmasíruj řádně prstem.
Jen dávej pozor at se bílá nedostane na řemen.
Do gurty jí nedávej mnoho. Stačí malinko.
Jen dávej pozor at se bílá nedostane na řemen.
Do gurty jí nedávej mnoho. Stačí malinko.
Díky za rady a odkaz. Pochopil jsem správně, že flaška "Leštilka" přichází ke slovu až u roztírání jiné konzistence past? A nebo ji mám zkusit už teď. Podotýkám, řemen je nový. Možná se moc ptám, ale chci být na břitvu co nejhodnější (doufám, že bude pak i ona ke mě ).
Díky
Díky