Zdravím vospolok,
takéto vlákno som tu nenašiel, tak prečo nie ? Hlavný dovod tohto vlákna je dať tip na dobrý nákup, prípadne zaujímavý kúsok.
Švédske železo
Thiers Issard a Kamisori sú pridané nove 6/8 a 7/8 od TI
Laci
edit:doplnenie info
Čo je kde na predaj !!
Čo je kde na predaj !!
Naposledy upravil(a) lac1 dne 10 led 2011, 09:53, celkem upraveno 1 x.
Re: Čo je kde na predaj !!
Kvalitou toho "Svedskeho zeleza" si nejsem jistej. Vyrobce neni udan, to gravirovani na cepeli vypada jak laser atvar cepele mi taky nesedi.
Ten nemecky obchod je dobre znam v britevnickych kruzich.
Ten nemecky obchod je dobre znam v britevnickych kruzich.
S kvalitou nie je najmenší problém, čo sledujem na fórach.
Výrobca je Eskilstuna a konkrétne tie atypické tvary pochádzajú z dielne od Klas Törnblom- ma.
Výbrus nie je full hollow ale niečo medzi 1/2 - 3/4, práve koli tomu sa považujú tieto britvy za tuhšie (pevnejšie).
Pár výrobcov od Eskilstuny :
C.V.Heljestrand
J.A.Hellberg
F.W.Sonderén
Erik Anton Berg
Výrobca je Eskilstuna a konkrétne tie atypické tvary pochádzajú z dielne od Klas Törnblom- ma.
Výbrus nie je full hollow ale niečo medzi 1/2 - 3/4, práve koli tomu sa považujú tieto britvy za tuhšie (pevnejšie).
C.V.Heljestrand
J.A.Hellberg
F.W.Sonderén
Erik Anton Berg
Dovolil bych si poznamenat, ze Adrspach o britvach leccos vi, a kdyz cucha smecko, tak to nejspis bude smecko. Laserove gravirovani na origos britvach? Hmmm hmmm hmmm. Neni tahleta znatelne zkracena? http://cgi.ebay.com/Vintage-Straight-Ra ... 500wt_1156lac1 píše:S kvalitou nie je najmenší problém, čo sledujem na fórach.
Prodejce je z Eskilstuna-y. Mozna nekde narazil na utajenou zasobu britev, ktere se z nejakych duvodu nedostaly do obehu drive. Mozna neprosly
kvalitou. Mozna je to uplne jinak, ja bych za to ale ty penize nedal.
lac1 píše:S kvalitou nie je najmenší problém, čo sledujem na fórach.
C.V.Heljestrand
J.A.Hellberg
F.W.Sonderén
Erik Anton Berg
To bude asi tim ze kvalita o ktere se mluvi je u britev od jednoho z vyrobcu (viz vyse a sam jich par vlastnim a kupodivu jsem mel i cest vlastnit i kotvu set od Heljestranda) na britvach ukazanych toto jmeno chybi.
Jeste jsem nevidel britvu od slusne kvality beze jmena vyrobce, ale uz jsem videl spoustu nozu oznaceny Solingen ktere staly za psi stek. Tot vse.
Podľa mna tam nechýba nič, meno výrobcu je Klas Tornblom a Eskilstuna - Sweden je mestečko, kde to výrábali. Eskilstuna je niečo podobné ako Solingen, ale vrámci len ako kováčskeho miesta.
Čo sa týka dlžky tak nieje ani jedná skrátená, u všetkých je cca 70 mm dlhé ostrie.
Akurát tento C.V.Heljestrand vyrobený pre Bengal je menších rozmerov.
http://cgi.ebay.com/Vintage-Straight-Ra ... 3a622d02b2
Je možné že to sú nejaké staré zásoby, prípadne nejaké kúsky ktoré si bývalý pracovník "požičal" .
Písal som jednému Švédovi z theshavingroom.co.uk aby sa vyjadril k týmto britvám tak som zvedavý.
K tomu značeniu na čepeli, myslím že sa jedná o klasický lept z prelomu 19-20. storočia kedy boli tieto britvy vyrábané.
Laci
Čo sa týka dlžky tak nieje ani jedná skrátená, u všetkých je cca 70 mm dlhé ostrie.
Akurát tento C.V.Heljestrand vyrobený pre Bengal je menších rozmerov.
http://cgi.ebay.com/Vintage-Straight-Ra ... 3a622d02b2
Je možné že to sú nejaké staré zásoby, prípadne nejaké kúsky ktoré si bývalý pracovník "požičal" .
Písal som jednému Švédovi z theshavingroom.co.uk aby sa vyjadril k týmto britvám tak som zvedavý.
K tomu značeniu na čepeli, myslím že sa jedná o klasický lept z prelomu 19-20. storočia kedy boli tieto britvy vyrábané.
Laci
Postujem tu spomínanú správu od Švéda.
Yes they´re the real deal and you can trust that seller!
He´s in Eskilstuna and I´m in Stockholm. Very nice and reliable guy!
He´s in Eskilstuna and I´m in Stockholm. Very nice and reliable guy!
Poslouchej Laci ,
jak dlouho se pohybuješ okolo břitev?
Jaké máš s nimi zkušenosti?
A jak dlouho nakupuješ na aukčních serverech, že jako důkaz pravdivosti svých slov uvádíš vyjádření prodejce?
jak dlouho se pohybuješ okolo břitev?
Jaké máš s nimi zkušenosti?
A jak dlouho nakupuješ na aukčních serverech, že jako důkaz pravdivosti svých slov uvádíš vyjádření prodejce?
To vyjadrenie je od známeho člena z anglického fóra, ktorý má skúsenosti so švédskymi britvami a nie je priamo od predajcu. Sám od neho kupoval nejaké veci.
Skúsenosti s britvami nemám absolútne žiadne, vychádzam čiste z recenzií a vecí ktoré som si prečítal kade-kde. Čiže nemusí to byť pravdivé ani objektívne. Na aukčných serveroch nakupujem už nejakú dobu, ale to v tomto prípade nie je podstatné asi. Ale pýtal si sa to tak je to zhruba vyše roka.
Predchádzajúcimi príspevkami som len apeloval na to, že sú to britvy bez mena výrobcu.
Mojím záujmom nebolo sa nikoho dotknúť ani nejako uraziť. Ak k tomu došlo tak ma to mrzí. Nakoľko je to fórum a je to spojené so subjektívnymi názormi,
je už potom na každom kto si čo k srdcu zoberie a považuje či už za pravdu, alebo výmysel.
edit: aké meno tam chýba, alebo teda je na britvách nejasné ?
Aké máš skúsenosti so švédskymi britvami, príp. akými značkami a vlastnosťami ?
Pekný deň
Laci
Skúsenosti s britvami nemám absolútne žiadne, vychádzam čiste z recenzií a vecí ktoré som si prečítal kade-kde. Čiže nemusí to byť pravdivé ani objektívne. Na aukčných serveroch nakupujem už nejakú dobu, ale to v tomto prípade nie je podstatné asi. Ale pýtal si sa to tak je to zhruba vyše roka.
Predchádzajúcimi príspevkami som len apeloval na to, že sú to britvy bez mena výrobcu.
Mojím záujmom nebolo sa nikoho dotknúť ani nejako uraziť. Ak k tomu došlo tak ma to mrzí. Nakoľko je to fórum a je to spojené so subjektívnymi názormi,
je už potom na každom kto si čo k srdcu zoberie a považuje či už za pravdu, alebo výmysel.
edit: aké meno tam chýba, alebo teda je na britvách nejasné ?
Aké máš skúsenosti so švédskymi britvami, príp. akými značkami a vlastnosťami ?
Pekný deň
Laci