Zdravím všechny Břitevníky!
Pánové,nevíte někdo, co znamená "Ia. Böhlerstahl" No_42 ?Už jsem se s tím na několika břitvách setkal,ale slovník mě zklamal.Tehle nápis je na orig.krabičce od páně " J.Krčka Smíchov,Palackého tř.18".Pak je tam ještě nápis "Regeldso".
Ještě k panu Vojpichovi.Sám mám tři břitvy,které brousil,ale protože bylo potřeba je zbavit stop rzi,tudíž nápis vzal za své.Ale vzpomínám si,že na jedné z těch tří byl nápis "Lověna Vojpich".Zřejmě tam přešel po znárodnění svých rukou.Kapitalista jeden!
"Böhlerstahl" a Brousil Vojpich
Re: "Böhlerstahl" a Brousil Vojpich
Muj ti je: Bohlerstahl typ oceli (specificky vyrobce) 42 typ,tvar/ vzor vykovku cepele.
Böhlerstahl / Bohlersteel:
Německá firma Bratří Alberta a Emila Böhlerů, z roku 1870 ve Vídni která používala oceli z rakouského Kapfenbergu.
V roce 1894 rozšířili a zmodernizovali výrobu a ve velmi krátkém čase získali celosvětové renomé vysoce kvalitních ocelí a též nejlepších ocelí nerezových. Značka Böhlersteel na Břitvě je zárukou vysoce kvalitního materiálu na čepeli.
Německá firma Bratří Alberta a Emila Böhlerů, z roku 1870 ve Vídni která používala oceli z rakouského Kapfenbergu.
V roce 1894 rozšířili a zmodernizovali výrobu a ve velmi krátkém čase získali celosvětové renomé vysoce kvalitních ocelí a též nejlepších ocelí nerezových. Značka Böhlersteel na Břitvě je zárukou vysoce kvalitního materiálu na čepeli.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Díky pánové,to je vyčerpávající odpověď!Škoda jen ,že se může člověk pouze dohadovat o stáří a osudech většiny svých starších Krásek.O bývalých majitelích a jejich osudech ani nemluvě!Je to svým způsobem fascinující a je jen hrozná škoda,že staré předměty většinou nemůžou vyprávět.Díky Q.
Proto jsou Břitvy "s minulostí" a dokonce ty s rodinnou minulostí, takovými poklady.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.