Pomoc pri kupe prvej britvy

Všeobecné dotazy na břitvy
marure1

Pomoc pri kupe prvej britvy

Příspěvek od marure1 »

Zdravím tužim po britve,ale chcem skusit či mi pojde holenie tak som sa rozhodol ,že skusim najskor kupit nejaku použitu lacnejšiu ako novu a časom si kupim niečo zaujimave ked sa mi bude darit :roll: s holením pozeral som na http://aukro.cz/nemecka-britva-pro-werm ... 37311.html :shock: skuste mi poradit Dakujem
Britva je nástroj Gentlemana
SoNNy

Re: Pomoc pri kupe prvej britvy

Příspěvek od SoNNy »

marure1 píše:Zdravím tužim po britve,ale chcem skusit či mi pojde holenie tak som sa rozhodol ,že skusim najskor kupit nejaku použitu lacnejšiu ako novu a časom si kupim niečo zaujimave ked sa mi bude darit :roll: s holením pozeral som na http://aukro.cz/nemecka-britva-pro-werm ... 37311.html :shock: skuste mi poradit Dakujem
Koupit starší Břitvu na začátek je velice moudré, poslat Mistrovi na renovaci ještě moudřejší :).
Břitvy od Gong Razor nejsou obecně moc známé. Vše co sem našel je, že Wald je město ve kterém se vyráběly. Ale je to solingenka z Německa což samo o sobě něco vypovídá. Viděl sem několik recenzí od lidí kteří tuhle značku vlastní a všeci se shodli na tom, že je to Břitva opravdu kvalitní, takže bych v tom neviděl problém.
Každopádně nevím kde ta baba vzala že je to Břitva pro wermacht, SS.
Víc věcí ti řeknou zkušenější kolegové.
marure1

Příspěvek od marure1 »

Uvidím skusim sa rozpozerat vela predávajucich neposiela do zahraničia je to škoda no ,ale moja jedine,že by som ju vydražil a poslaly ju Majstrovy na prebrusenie ,ale neviem či sa to tak bude dat skušam aj tu u nás pozrem sa ešte ,lebo toto je na dlhe lakte a brada mi zarastá :( ,ale zase nechcem sa sklamat tak budem to sledovat :ugeek:
SoNNy

Příspěvek od SoNNy »

marure1 píše:Uvidím skusim sa rozpozerat vela predávajucich neposiela do zahraničia je to škoda no ,ale moja jedine,že by som ju vydražil a poslaly ju Majstrovy na prebrusenie ,ale neviem či sa to tak bude dat skušam aj tu u nás pozrem sa ešte ,lebo toto je na dlhe lakte a brada mi zarastá :( ,ale zase nechcem sa sklamat tak budem to sledovat :ugeek:
Pokud se rozhodneš pro to aby ti Břitvu nabrousil Mistr, tak se s ním dá samozřejmě domluvit že tu Břitvu mu pošle přímo prodejce, hodně lidí to tak dělá i já. Tím tak odpadne na začátku starost s posíláním na Slovensko. Každopádně vem si na to nějaký čas, pokukuj po nějakých Břitvách a většinou si tě najde sama 8-) . Klidně to může být tahle.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

SoNNy píše:
marure1 píše:Zdravím tužim po britve,ale chcem skusit či mi pojde holenie tak som sa rozhodol ,že skusim najskor kupit nejaku použitu lacnejšiu ako novu a časom si kupim niečo zaujimave ked sa mi bude darit :roll: s holením pozeral som na http://aukro.cz/nemecka-britva-pro-werm ... 37311.html :shock: skuste mi poradit Dakujem
Každopádně nevím kde ta baba vzala že je to Břitva pro wermacht, SS.
Víc věcí ti řeknou zkušenější kolegové.
No.. navic jeste z roku 1918.. to si ti esesaci toho moc oholit nemohli, v tom roce jich vetsina jeste nosila plinky :lol:
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Marure1,
pokud si zakoupíš Břitvu v ČR a necháš si ji poslat ke mně, tak Ti ji po zrenovování a nabroušení pošlu na Tvoji adresu.
Je to nejjednodušší způsob jak si ušetřit zdlouhavé a nákladné přeposílání zásilky mezi státy. Ještě, že lidi mají k sobě stále stejně blízko. :)
Pokud budeš mít vybráno, pošli SZ a domluvíme další.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Chrudos
Donátor

Příspěvek od Chrudos »

Ahoj marure1 , nejsem břitev příliš znalý, ale ten prodejce asi taky ne, ty 2 vykřičníky, wehrmacht.... :? Navíc ta cena je zatím lidová, ale ty ceny poštovného, trochu vydřidušina :roll: .
O Ostrosti té Břitvy by Ti asi více řekl Mistr Mentor, ale každopádně, jakoukoliv, kterou pořídíš, pošli jemu, neprohloupíš. A určitě souhlasím se SoNNy , Ona si Tě najde :mrgreen: , mě si taky našla /už vlastně našly :twisted:/ počkal jsem a do té doby jsem se škrabal bagrem 8-)
marure1

Příspěvek od marure1 »

Dakujem všetkým pokukám to tu ešte jak hovoríte ona si ma najde a určite ju pošlem Majstrovi ked to bude aktualne ozvem sa som rád ,že je toto forum a je tu vela zaujimavostí a ludí čo maju ten istý ciel . Celý svet je o ludoch ešte raz Dakujem za ochotu a porozumenie s pozdravom idem hladat :D
marure1

Příspěvek od marure1 »

PetrS píše:Ahoj Marure1,
pokud si zakoupíš Břitvu v ČR a necháš si ji poslat ke mně, tak Ti ji po zrenovování a nabroušení pošlu na Tvoji adresu.
Je to nejjednodušší způsob jak si ušetřit zdlouhavé a nákladné přeposílání zásilky mezi státy. Ještě, že lidi mají k sobě stále stejně blízko. :)
Pokud budeš mít vybráno, pošli SZ a domluvíme další.
Zdravím, Petr.
Dakujem budem rád popezerám sa uvidím ,ktorá si ma vybere potom sa ozvem a pošlem vám ju som rád za ochotu s pozdravom :D
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Pozor prodejce nema paru co prodava. Napise co si mysli je rok vyroby a pak ze je pro SS. Snazi se chytit blazny co za neco s oznacenim wermach anebo ss vyplaznou balik. Popravde bych se nedivil, kdyby byla vyrobena az po valce. Strenky jsou z materialu, ktery rad zpusobuje "celulloidovou hnilobu".
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“