Arko - berber tiras sabunu (tycinka)
Mydlo na holeni turecke vyroby zde popsane je typ "tycinka", existuji ale i jako krem v tube, dokonce ruzne druhy.
Tohle co popisuji je ale "original".
Nejdrive snad je zapotrebi rict, ze se jedna o snad (v Turecku) nejrozsirenejsi mydlo na holeni, a nebudu daleko od pravdy kdyz tohle mydlo nazvu "tureckym barbusem".
Tohle mydlo existuje v Turecku uz desitky let a je tam velmi popularni.
Dodava se v tycince 3 x 8 cm a vaze 75gr., ktera je zabalena do cerveno-bileho alobalu s vyobrazenim rozesmate muzske tvare s penou v obliceji. Vytvarne zpracovani te tvare silne pripomina US reklamy z 50-tych let.
Barva mydla je bila a vune je zajimava, ne zrovna lehce k popsani, nebot mi nepripomina nic znameho.. nejlepe to snad vystihnu vetou : " Voni jako smesice jadroveho mydla a cisticiho pripravku s citrusovym aroma vyrobenym v CSSR pred rokem 1989."
Lepsi a presnejsi popis me nenapada.. Kazdopadne se nejedna o nejakou neprijemnou vuni, to v zadnem pripade ne!
Po nekolikerem pouziti jsem si tu vuni docela oblibil.
I kdyz se jedna o prumyslove vyrabene mydlo se vsim co k tomu patri (zvykla prumyslova chemie pouzivana pri vyrobe mydel), osetrujici vlastnosti tohohle mydla jsou velmi dobre, klouzavost britu je super, (snad lepsi nez u nekterych 5x tak drahych mydel) a penivost vskutku fenomenalni! Vytvari opravdu kopce a hory bohate a nepadajici peny. Nejvic me potesilo ze nevysusuje pokozku tak, jak ostatni "levna" mydla.
Taktez jsem nezpozoroval zadne zarudnuti kuze nebo nejake paleni, tudiz muzu tohle obycejne turecke mydlo kupodivu co nejlepe doporucit.
Jednim slovem: Nejlepsi levne mydlo jake jsem kdy mel!!!
Cena: 1,49€ = zhruba 36,-Kc (v SRN v tureckem obchode), predpokladam ze primo v Turecku jiste o neco mene.
Arko - mydlo na holeni
Arko - mydlo na holeni
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Re: Arko - mydlo na holeni
Laskavostí kolegy Wikinga jsem se mohl seznámit s tímto mýdlem. Skutečně velmi dobré.
Oholení hladké, bez problémů. Poměr cena/výkon je bezkonkurenční. Jenom jsem měl
pocit, že podle vůně se holím mýdlem s jelenem. Tím nechci říci, že je to nepříjemné,
pouze neobvyklé. Celkem velmi slušné mýdlo za velmi dobrou cenu.
Oholení hladké, bez problémů. Poměr cena/výkon je bezkonkurenční. Jenom jsem měl
pocit, že podle vůně se holím mýdlem s jelenem. Tím nechci říci, že je to nepříjemné,
pouze neobvyklé. Celkem velmi slušné mýdlo za velmi dobrou cenu.
no a.jinak... byla by někde možnost ho sehnat?zkusit použít google... a uvidím...
MERKUR Solingen - 37 001
něco jsem našel... ale ten jazyk... http://www.kozmedshop.com/?urun-5930-AR ... -gr--.htmlPedrosjan píše:no a.jinak... byla by někde možnost ho sehnat?zkusit použít google... a uvidím...
MERKUR Solingen - 37 001
Neni problem udelat objednavku v nejakem srozumitelnem jazyce, treba v nemcine
Stejne se me uz par kolegu ptalo na mydla..
Myslim ze brzo napisu zase neco v sekci Bazar/Objednavka mydel (bude-li zajem??)
Stejne se me uz par kolegu ptalo na mydla..
Myslim ze brzo napisu zase neco v sekci Bazar/Objednavka mydel (bude-li zajem??)
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Já se určitě připojím, mám zálusk na některé kousky.
- mikeborecek
Aloha kolegovia, mal som možnosť, po Wikingovom upozornení, že je toto mydlo z Turecka, kúpiť si ho tohto roku na dovolenke, a keďže som nevedel kedy najbližšie pôjdem zasa do Turecka, tak som si kúpil 4ks tohoto mydla. Bola to príjemná zmena oproti Barbusu, ale kedže som nenašiel doma žiadnu misku kde by som mohol vyrábať penu, nanášal som si ho na tvár a potom vyrábal penu priamo na tvári (čo mi moc nevyhovovalo). Takže teraz by som chcel vyničiť Barbus (neviem síce ako dlho mi to bude trvať) a nejakým spôsobom (aj keď zatiaľ ešte neviem akým - vopred ďakujem kolegom, ktorí mi pomôžu s týmto "problémom") dostal Arko do Barbusového púzdra, kde by som robil penu...
Zkusil bych ho nastrouhat nahrubo jak okurky a po vrstvách ho pomalu napěchovat do krabičky. Možná malinko zvlhčit.
Nebo zkus kousek obyčejného mýdla dát na talířek a v mikrovlnce vyzkoušet na jaký stupeň a čas, se Ti jej podaří změkčit aby šlo tvarovat. Podle toho pak zpracovat mýdlo na holení. Ovšem pozor na částečnou ztrátu vůně.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Presne tak!!!mons píše:Zkusil bych ho nastrouhat nahrubo jak okurky a po vrstvách ho pomalu napěchovat do krabičky. Možná malinko zvlhčit.
To je nejoblibenejsi/nejcastejsi metoda, jak zmenit tvar z tycinky na napln do misky.
Nastrouhat na struhadle na hrubo (jak syr na pizzu) namackat do oblibene krabicky, udusat lzici, nebo dnem nejake flasky odpovidajiciho prumeru
Zakapavat vodou neni treba, po 2-3x pouziti mokra stetka vytvori hladky povrch, a nebude to k poznani, ze mydlo bylo nastrouhane.
Dalsi moznost je (jak pise PetrS) pretaveni v mikrovlnce, kde vsak hrozi nebezpeci popaleni (hadejte, kolik stupnu ma varici tekouci mydlo?? ) a ztraty aromatickych slozek mydla. Jde to, ale nedoporucuji to!
Tyhle mydla ve forme tycinky jsou ok, a najdou se opravdu i jedinci, kterym vyhovuje si tou tycinkou parkrat prejet namoceny vous a rozmydli to stetkou. Prevazna vetsina lidi ale voli moznost nastrouhani a namackani do krabicky.
A jak uz jsem popsal jinde, jsou i jedinci, kteri si z te tycinky ukroji kolecko (jako zeton do nakupniho voziku), palcem pritlaci do misky na dno, zakapnou vodou, pockaji 10-20 min az to zmekne a rozslehaji. Taky zajimava metoda