Stránka 1 z 3
Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 16:13
od lug
Zdravím všechny kolegy Břitevníky. Pošilhávám po břitvě s černou čepelí, ale trochu mě odrazuje, že se moc nevyráběj. A když nevím, tak se zeptám
: jaký jsou nevýhody černých čepelí na Břitvě?
Re: Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 16:31
od Zipíno
Už jen ta barva. Na brynýrovém povrchu je vidět každý škrábaneček a nejde zaleštit! Navíc každě broušení i obtahování se musí provádět s páskou na hřbetě, jinak jde barevný povrch do kopru. Je to tak na výstavní kousek a ne na prcantku pro pravidelné holení.
Re: Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 18:43
od PetrS
Sem tam brousím takovou co kdysi bývala černá ale dnes už to není znát. Zvláště když se to černění vizuálně smíchá s černými místy která vznikla oxidací.
Teď mám na stole celozlacenou Břitvu.
To je stená záležitost. Ze zlacení po těch létech zůstaly jenom ostrůvky které působí spíše jako rez než zlacení. Přitom když byla nová, tak to musela být hooodně epesní záležitost. Jenže jak říká Zipíno - na práci raději klasiku. Tam je povrch i po létech používání stejný a když není, dá se to zaleštit.
Re: Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 18:53
od Artifex
Musím trošku oponovat, černění lze obnovit jednoduše, stačí břitvu roznýtovat, povařit půlhodinky v Brunigalu a černění je jako nové, je jasné že je to zbytečně pracné oproti obyčené uhlíkovce ale když ji miluješ, není co řešit, no neé?
Re: Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 19:26
od PetrS
Jak prosté.......
Re: Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 19:37
od Artifex
Myslím že Ty bys to technologicky zvládal.
Re: Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 21:59
od PetrS
Na nýtování mám vše, ale v utrejchu vařit Břitvy - brrrrrr
Stačí když když to budu dělat na bumvěci.
Re: Černá čepel
Napsal: 28 zář 2011, 23:04
od Radyx
Lugu, budeš se o ni muset více strat, ale jak píše Artifex, když miluješ není co řešit. Já osobně sním o modřené čepeli...
Re: Černá čepel
Napsal: 30 zář 2011, 16:22
od jiri.k
Artifex píše:Musím trošku oponovat, černění lze obnovit jednoduše, stačí břitvu roznýtovat, povařit půlhodinky v Brunigalu a černění je jako nové, je jasné že je to zbytečně pracné oproti obyčené uhlíkovce ale když ji miluješ, není co řešit, no neé?
jenže na Brunigalu je teplota kolem 150 stupňu a ztraci se už tvrdost. Mám zato, že černění či modření břitev jde elektrochemickou cestou.
Re: Černá čepel
Napsal: 30 zář 2011, 19:35
od Qarter
Vařit Břitvu........hrůza
,Tuhle jsem omylem "cmrndnul"trochu tekoucí vody na břit a skoro se mi rafla Sigma.Ale vařit...brrrrr!