Britva Bismarck
Britva Bismarck
Toto asi bude otazka pro kolegu Barona. Nevite neco blizsiho kdy Dovo prevzalo vyrobu Bismarcku a kde by se daly najit katalogove informace o nich pred and po prevzeti? Stal jsem se majitelem dvou a snazim se najit jejich historii. Dekuji
Re: Britva Bismarck
V 50tých letech, tuším.
Trubka taky jsem se mohl podivat na Wiki. Dovo prevzalo znacku Bismarck 1957. Snad se mi jeste nekde podari sehnat ty katalogy. Jinak koukam, ze je ted k dostani nekolik Bismarcku. Normalni Bismarck ( mezi £80-£120) vcelku slusnej a Bismarck Super (k dostani okolo 50 euro) pry to neni nic moc.
Jen drobné upozornění - někde jsem četl, že Bismarcky jsou slabší v udržení ostří.
Videl jsem ve ctvrtek v obchode Bismarcka Black (£130). Ten stejny se prodava na netu v Nemecku okolo 50 euro. Normalni Bismarcky stoji okolo £100 a podobne v euro. To by mohlo vysvetlit ze nektery jsou jine qualitativni tridy. Jinak zkousim vylestit toho svyho a musim rict, ze po dvou hodinach lesteni nakridovanyma novinama vypada jak kdybych ho vubec nelestil. Navic jsem si vsiml, ze ho nekdou zkousel brousit a ostri se bude muset prebrousit aby bylo rovny. Doufam, ze pan Tupy v Brne pomuze.
Pokud je rez hlubší, doporučuji použít zelenou brusnou pastu.
Já ji nanesl na filcový kotouč a leštil.
Ale opatrně!
Stačí málo a i na filcáku ostří spálíš.
Já ji nanesl na filcový kotouč a leštil.
Ale opatrně!
Stačí málo a i na filcáku ostří spálíš.
Filcak nemam. A tak nastartuju ruce a nejaky mekci hadrik. Jeste nekde budu muset koupit tu zelenou pastu. Taky jsem ji mohl koupit minuly tyden kdyz uz jsem byl v obchode.
Zelena pasta může být jakákoliv, nejen DOVO.
Jde vlastně pastu z oxidu chromičitého, viz. viewtopic.php?f=12&t=80
Jde vlastně pastu z oxidu chromičitého, viz. viewtopic.php?f=12&t=80
Tak se mi do ruky dostal zánovní Bismarck v nové verzi od DOVO. Tak jsem zvědav jak bude držet ostří.
Vcera jsem mel Adrspachuv (zdravim!:) Bismarck v pazourech a je to nadherna britva.