Overené Britvy

Všeobecné dotazy na břitvy
irenko
mistr brusič

Overené Britvy

Příspěvek od irenko »

Zdravím priatelia!
Na našom fóre sa množia otázky od menej skúsených kolegov, ktorí si vybrali svoju budúcu krásku,
novú, prípadne staršiu zachovalú a nemajú ani najmenšie tušenie od kadiaľ vietor fúka :lol: ,
inak povedané, či je konkrétna Britva spoľahlivá voľba alebo nepodarená pakistanská napodobenina načačkaná "akože" damaškom a preto by som bol rád, ak by sme sem postupne pridávali konkrétne Britvy alebo výrobcov (DOVO, Böker, Thiers-Issard,...) s ktorými máme aspoň dvaja-traja dobré skúsenosti, mám na mysli jednoduchý popis a nejakú tu fotku k tomu.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
irenko
mistr brusič

Re: Overené Britvy

Příspěvek od irenko »

Carbo-Magnetic 60
je britva nemeckej výroby od firmy Griffon Cutlery Works s plnodutým výbrusom,
obvykle velkosti 5/8 " , uhlíkovka s štvorcovým tvarom hlavy (tento tvar bol často zmenený)
orig. v čiernych plastových črienkach, zaujimavosťou je , že je zmagnetizovaná.
Jednoduchým rozpoznávacím znakom sú lept "Carbo Magnetic" na čepeli a ražba "60 Griffon" na krčku.
Podľa mne dostupných zdrojov Griffon vyrábal britvy v rokoch 1893-1921, takže ak sa stretnete
s touto dámou buďte ohľaduplní, určite nie ste prvý gentleman ktorého si našla.
Mal som možnosť brúsiť 4 rôzne CM 60 a vždy to bola radosť, nakoľko je výbrus vypracovaný veľmi presne bez odchýliek a oholenie bolo vždy maximálne uspokojivé čo mi potvrdili ďalší dvaja vlastníci tejto starej Dámy
CM_60.jpg
CM_60_lept.jpg
CM_60_vybrus.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tomo

Příspěvek od Tomo »

Myslis nieco take ako test ziletiek? Nie som velmi skuseny, ale zial ako som sam zistil co mam britvy s kazdou jednou je ine oholenie /pocit i kvalita/. Nastastie som zacinal starou, vyborne nabrusenou a holenie britvou som si zamiloval. Keby som napriklad zacinal holenie s nejakou zlou polotupou a este ziskal aj zlu skusenost urcite by som na tieto krasky zanevrel.
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

Tomo píše:Myslis nieco take ako test ziletiek? Nie som velmi ......
nie,
myslím to, že skúsenejší kolegovia vedia, že Britvy ako W&B, Clauberg, Twins od Hencelsa atď.
sú "mercedesy" medzi britvami 8-)

to ale nemusia vedieť všetci členovia nášho fóra a pre nich by bolo toto vlákno ;)
hans

Příspěvek od hans »

Diky za toto vlakno :!:
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Dobrá britva - vlastním ji, nicméně dlužno poznamenat, že ji nedoporučuji uživatelům s tvrdými vousy.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Radgost píše:Dobrá britva - vlastním ji, nicméně dlužno poznamenat, že ji nedoporučuji uživatelům s tvrdými vousy.
Jestli myslic tu CM tak musim rict ze zatim to byla jedina plnoduta, htera mi vyhovovala a trochu vydrzela, ale mam ji vyzkousenou ve velikosti 6/8. Moje 5/8 s polokulatou spickou jeste stale ceka na prvni dotek kamenu.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Jeste dodam ze uz jsem CM cepel videl i u jinych obchodnich znacek a dokonce i oznacenou jako Sheffield.
rotavator

Příspěvek od rotavator »

Tak prispejem. Zwillingswerk Solingen.
Táto firma je veľmi známa a stále vyrába nože a kuchynské náčinie.(viac ako 280 rokov)
Sú to fakt skvelé britvy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nie je kameň ako kameň.
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

súhlasím, stretol som sa zatiaľ s troma rôznymi modelmi "dvojičiek" (jednu som prenechal juniorovi) a sú to skvelé Britvy :arrow:
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“