Jaký strojek vybrat

...lidově bagry a kotvy.
Slovak Boy

Re: Jaký strojek vybrat

Příspěvek od Slovak Boy »

Som sklamaný, páči sa mi, aký je ťažký, je jednoduchý robustný a povrchová úprava je asi chemický nikel, čo vydrží storočia, aj skrutka je ok.
Ani to nastavovanie žiletky nie je problém, pri tej konštrukcii to nehrá takú rolu, ale nedokázal som sa tým oholiť.
Skúšal som len raz. Možno by som mal obdeň a nie každý deň sa holiť. Nevadilo mi trocha krvi, ale strhalo to a nakoniec nič nevzalo.
Neviem, možno robím chybu. Druhý deň som sa už holil Edwinom. Chcel som aj zvláštnu sekciu na Fatip založiť, no neviem či to má význam. Ak máš podobné skúsenosti a vieš ako na to, založ sekciu a môžme si tam o Fatipe viacerí vymeniť data.
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

Jinak ještě k té "třicetsedmičce" je zajímavý topic zde-viewtopic.php?f=69&t=752&start=20,hlavně zkraje jak popsal zdárně Slovak boy.Také když jsem se s ním začal holit,samá krev,ale nyní již po skamarádění s ním :) na něj nedám dopustit! 8-) Pokud občas,říkám občas! se objeví kapička,to je unikát!Ale pokud někdo přesedá z trojbřiťáku či dokonce z "elektriky" :? ,tak není určitě pro něj,pro toho něco méně agresivního-třeba i "motýlka".. 8-)
MERKUR Solingen - 37 001
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Máš pravdu Fatip je těžký strojek a agresívní, ale mi to právě vyhovuje.

Trvalo mi cca 10 dní než jsem se s ním naučil a teď cca 4 měsíce se sním holím každý den
bez problémů, bez použití kamence a naučil jsem se s ním oholit bez jakéhokoli
podráždění.

Základ je jenom ho vést po obličeji, netlačit - hlava je tak těžká, že všechno ostatní udělá za tebe.
Dobře napínat kůži a né jak tady někdo psal, že ji hrne před strojkem, protože s Fatipem máš okamžitě
citelný problém.

A poslední a nejzákladnější věc.
Fatip potřebuje kvalitní a ostré čepelky.To jsem pochopil ve chvíli, kdy mi přišly s Turecka Derby a Perma Sharpy.
Zapomeň na sračky od Gillett, které se ti ztupí po pár holeních , nebo na čepelky které už na poprvé jsou vlastně tupé.
Fatip to pozná a pomstí se ti.
Na druhou stranu se mi osvědčily žluté Tiger, Shark a už jmenované Derby.

Všechno je to o cviku, opatrnosti a lehounkém holení.
Za sebe tvrdím, že nováčkům Fatip nepatří do ruky, protože by pro ně byl velkým a dost bolestným zklamáním
Ty máš za sebou hodně odzkoušených strojků, určitě vypilovanou holící techniku a teď už jenom zbývá odvaha pokračovat

Zakládat novou sekci pro Fatip je asi zbytečné.
Všem kteří mají nějaké to holení za sebou, navrhuji Fatip vyzkoušet.
Nováčci, začněte u méně agresivních strojků - v tomhle případě se vám trpělivost vyplatí :P
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Vousac to napsal pekne. 100% souhlasim!
Pouziti opravdu kvalitnich ziletek je alfa i omega :D
Bez tech to fakt nejde, a je skoro (asi) jedno jaky strojek pouzivate.
To ze v klasickych ceskych drogeriich se daji koupit pouze ziletky, ktere jsou proslavene jen "znackou" ale ne tim ze by byly ostre je bohuzel smutny fakt.. (Zelenou astru povazuji za jedinou vyjimku)
A ze nekvalitni ziletkou se da uskutecnit jen nekvalitni oholeni je zde kazdemu zcela logicke... :oops:
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
panF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panF »

Fatip mám asi tři měsíce, další mé strojky jsou Mühle R89 a 37C.
Pro mě je stále jednička 37C, Mühle R89 je na denní holení nejde se s ním snad ani podráždit natož pořezat ale nečekám od něj hladké oholení. Fatip to je oholení do hladka na dvě namydlení, ale pozor je to taková Soluna v lepším provedení. Mám dvě provedení Soluny a ta s hřebenem je kromě materiálu stejná jako Fatip. Já bych naopak pro trpělivého nováčka Fatip doporučil, sám jsem se na vojně holil Solunou a to na druhé namydlení i s povolenou žiletkou.
Slovak Boy

Ja sa holím zelenými Astrami. Myslím, že som vtedy nemal dobre pripravenú penu a fúzy. Niekedy ale aj medzi Astrami nájdem tupé čudo. Skúsim to s tou napnutou kožou a pekne v kľude.
Skúsim to nevzdať, pretože tá robustná a jednuduchá konštrukcia sa mi páči.
Ešte dotaz, dá sa s tým holiť aj každý deň?
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Já se holím už 4 měsíce den co den a dneska mi to ani nepřijde jako něco vyjímečného. :P

Chce to cvik a jak říkám hlavně netlačit...
Slovak Boy

Tak to si mi dal veľkú nádej s tým Fatipom Vousáči. Ja som to dnes ráno znovu rozbalil. Dal som si záležať na zmäkčení vodou. Až 5 minúť, ale aj to opatrne, aby sa nerozmočila koža. Proste oplach a pôsobenie, oplach a pôsobenie, žiadne dráždenie. A ani odmasťovanie mydlom. Počas mokrej fázy som rozrobil červené Proraso. Akurát som trafil tú vlhkosť do štetky a rozmixoval som to v porcelánovej myštičke. Tvár som otrel rukou od kvapiek, aby na nej nebolo veľa vody a naniesol som penu, ktorú som dôsledne vtieral až na kožu. Doteraz som si totiž myslel, že keď sa holím každý deň, netreba to silno vtierať, ale ono treba. Keď sa totiž fúzy len prykryjú, tak pri ich korienkoch nie je mydlo. Nechcem dráždiť štetkou veľmi tvár, ale hladil som to sem a tam hore dole ešte vyše minúty. Chvíľku som počkal, asi 15-20 sekúnd a pustil som sa holiť veľmi pomaly a s napnutou kožou. Počúval som, ako to reže. Musím sa priznať tlačil som trošku viac. Občas som totiž stratil optimálny sklon, ale boli tam momenty, kedy to šlo krásne a bez tlačenia. Proste dnes to nebol ešte žiaden zázrak, aj pár kvapiek krvi som vyronil, ale na druhé holenie s týmto strojčekom to celkom ušlo. A čo sa mi najviac páčilo, netreba toľko krát ťahať. Ani to už nezadrhávalo. Nie je to taká pohodlná škrabka, ako sú DE hlavy. Som však rád, že cítim žiletku a nemusím ju tam hľadať. Ak by sa mi podarilo tým holiť denne, to by bolo super. Vadí mi však tá veľmi krátka rukoväť. Určite si neskôr kúpim Grande verziu, ale to až budem mať taký zácvik, ako máš ty.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Chce to cvik a hlavně zjistit, které partie obličeje jsou problémové.
Já mám dva body na krku, kde si musím dávat pozor a kde holím pomalu a opatrně.
Ale jak jednou dostaneš do ruky ten správný sklon a jistotu při tazích, jde to potom samo.

Délka ručky to je jiná, každému vyhovuje něco jiného. Ale naštěstí Fatip s tím počítá a dělá obě velikosti :P
Slovak Boy

No dnes ráno začalo holenie s Fatipom vynikajúco. Krásne to zaberalo. Pekne pomaly, na niektorých miestach som netlačil, ale napríklad na oblúku brady kde zaberá žiletka len tretinou dĺžky automaticky sa prítlak zvýšil a už tam boli krvavé bodky.
Nakoniec som to ale pokazil tým, pred čím tu pŕave všetkých varujem. Kritické miesto je u mňa prechod medzi brdou a lícom. Tá rovná lichobežníková plocha, ktorá prechádza aj na čeľusťovú kosť. Tam mi rastú fúzy veľmi naležato a sú až schované v koži.
Silou mocou som ich chcel oholiť a naťahoval som kožu tak ako sa dalo a holil som viac krát. Potom aj na iných miestach. Nakoniec mám dnes také podráždenie ako už dávno nie. Nerozumiem, šlo to dobre. VIem, že podobne by som dopadol s hocijakým strojčekom.
Chcem byť vždy oholený dohladka a ono to nejde. Mám teraz taký pealing za sebou, že sa mi hádam o milimeter stenčila koža :)
Proste takto to nemalo byť. Spomínam si, že keď som sa začal holiť elektrickým strojčekom pred rokmi bolo to to isté. Elektrický strojček nedokáže oholiť dohladka. Krútil som tam s ním po tvári a krútil, až som mal podráždenie podobné popálenine.
Keď som to potom robil šetrne, tak po niekoľkých šetrných holeniach elektrickým strojčekom koža zhrubla, zotavila sa a korene fúzov ostali zapustené v nej. Na ľahký dotyk neškrabali. Asi to zajtra skúsim oholiť veľmi šetrne, tak ako to odporúčam iným a uvitíme po pár dňoch takého holenia.

S tým súvisí aj moja otázka na teba Vousáč, ak sa už holíš Fatipom každý deň, si oholený vždy na detskú prdelku? Alebo to neriešiš a nesnažíš sa holiť dohladka.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“