Pri nasem poslednim setkani v Brne byl Kolega Zagarne tak laskav a prenechal nam par svych vzorku na vyzkouseni.
Po rozdeleni jednoho vzorku mezi 6 lidi vzniknul jeste mensi vzorek na 3 max 4 oholeni, ale i to staci aby si clovek udelal nazor na tohle skvele mydlo.
Jak jiz bylo receno, objednavani postou z USA ma svoje jista (financni a nervni) uskali.. postovne, clo, DPH a vypalne Ceske poste.. to jsou vsechno polozky ktere bych nazval "kolateralni zlo".. ten obchod ve Vidni (viz prvni strana tematu) nabizi ty mydla za necelych 15€ a od 95€ nema ani postovne do CR.. myslim si ze to tam vyjde levneji nez z USA. Samozrejme ze jejich sortiment neni takovy jako u vyrobce, ale lepsi nez nic..
Muj dnesni test omezim jen na popsani vuni, nebot vsechny ostatni vlastnosti jsou u techto mydel primo excelentni. Jedine co se klouzavosti tyce tak tam jsou jiste rozdily, ale vseobecne musim rict ze se jedna o velmi, velmi kvalitni mydla z USA
Tyhle mydla se vyznacuji pomerne silnou vuni, a nektere z nich jsou trochu mentolove a dalsi jeste vic mentolove, Jedno mydlo (Margaritas in the Arctic) pry dokonce simuluje ponoreni obliceje do tekuteho dusiku
Ja osobne moc mentolove mydla nemusim, ale trochu mentolove zvladnu. Nastesti co jeden nema moc rad, to druhy vylozene miluje a tak neni problem si ze siroke nabidky mydel vybrat to svoje..
Muj test nekolika mydel:
Ozark Mountain
Velmi vyrazna, jasna a rizna vune borovicemi. Smula vytekajici z borovice, borovicove sisky, jestli nekdo jako skaut nebo zalesak si nekdy varil caj z mladych vyhonku borovice, vi o cem mluvim. V pozadi rozkvetla louka, ale jen mimimalne. Trocha jakoby kafru zpusobi lehke zaslzeni v ocich (neni mysleno negativne) asi jako cerstvy vitr na hrebenu hory. Genialni vune pro milovniky hor. Oholeni excelentni, to ani neni treba znovu opakovat. Velmi vhodne na brzke ranni oholeni, tahle vune cloveka nakopne vice nezli dvojite espresso. Vecer bych se s timto rozhodne neholil.
Autumn Glory
Zvlastni a velmi neobvykla vune. Pomerne vyrazna. Vune tlejiciho mokreho listi, mokreho dreva, lehky sotva znatelny kvetinovy zaklad. Tezko popsatelna vune, nikdy jsem nic takoveho nemel. I kdyz se jedna o podzimni, pomerne melancholickou vuni, musim rici ze je taktez velmi zdarila. Znatelne je lehke chlazeni (mentol) navadejici v obliceji atmosferu chladneho podzimniho rana, Naprosto dokonala vune.
Bonaparte
Velmi tezka a komplexni vune. Drevity zaklad, vune kozeneho sedla, trocha vanilky, balzam na konsky postroj. nejaka bylinkova mast z lekarny. opravdu tezko popsatelna vune. Nikdy jsem nic takoveho podobneho nemel. I kdyz velmi zajimava, tak zajiste zdarila vune. Bez chladiciho ucinku.
Frankiscence&Myrrhe (nevim zda to pisu spravne, ale asi ano)
Frantisek (kadidlo) a myrha. Zde jsem ocekaval velmi vyraznou vuni, kazda zna vuni zapaleneho kadidla v kostele, ale opak je pravdou. Ze vsech 4 vzorku je tahle vune "nejslabsi" da-li se to tak rict. Uklidnujici vune. Ja osobne tam to kadidlo az tak moc necitim. Stejnou kombinaci vuni nabizi i Calani, ale nemel jsem ji ke srovnani. Myrhu mam rad, pouzivam ji v paste na zuby. Zajimava vune, neni spatna, ale ty jine me presvedcily vice. Zajiste ale velmi vhodna na vecerni holeni pred spanim
Wiking
Stirling Soap Company
Re: Stirling Soap Company
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Dovolím si doplnit, že mýdla Stirling lze sehnat z e-shopu http://www.maggardrazors.com - mají nově od října zavedeno "ekonomické" poštovné do evropy - do ČR je to cca 8$ za jedno mýdlo a 11$ za dvě. co je velkou výhodou je to, že Brad a Casie, majitelé obchodu, mají nastavenou velmi hezkou politiku pro posílání do Evropy. Pokud velikost balíčku nepřesáhne nějakou rozumnou míru (já nejvíce objednával 3 mýdla), tak se na celním prohlášení objeví cena 19,99$ a balíček projde celnicí bez povšimnutí.
Objednával jsem zatím 5x a vždy nad celní limit a vždy bylo uvedeno 19,99$. Takže pokud by někdo měl zájem a chuť. Nabídka obchodu se neomezuje pochopitelně jen na mýdla Stirling
Objednával jsem zatím 5x a vždy nad celní limit a vždy bylo uvedeno 19,99$. Takže pokud by někdo měl zájem a chuť. Nabídka obchodu se neomezuje pochopitelně jen na mýdla Stirling
Představuji Vám mýdlo Obsidián, řada glaciál od Stirlingu.
Voní jakoby hašlerkami, nejspíš lékořice. Nos profoukne jako právě protažený komín.
Rýma pak nemá šanci.
Při prvním průtahu jsem začal pomalu slzet.
Holí to ale s ním moc dobře, vousy neholil, spíš jsem je utíral jakoby gumovou stěrkou na cukroví a to jsem měl dost ojetou žiletku Derby Premium v bagru od Edwina J. Žeby to bylo tím hovězím lojem? To nevím. Obličej přímo mrzne, jakoby zkamení, no... jako samotný kámen obsidián.
V letním parnu k večeru po práci venku je to nejlepší ze všech mýdel na holení, které mám doma.
A což teprv v zimě, to už bude přímo brutus!
Chudák ledový muž Ötzi, nechtěl bych dopadnout jako on. Brrr...!
Voní jakoby hašlerkami, nejspíš lékořice. Nos profoukne jako právě protažený komín.
Rýma pak nemá šanci.
Při prvním průtahu jsem začal pomalu slzet.
Holí to ale s ním moc dobře, vousy neholil, spíš jsem je utíral jakoby gumovou stěrkou na cukroví a to jsem měl dost ojetou žiletku Derby Premium v bagru od Edwina J. Žeby to bylo tím hovězím lojem? To nevím. Obličej přímo mrzne, jakoby zkamení, no... jako samotný kámen obsidián.
V letním parnu k večeru po práci venku je to nejlepší ze všech mýdel na holení, které mám doma.
A což teprv v zimě, to už bude přímo brutus!
Chudák ledový muž Ötzi, nechtěl bych dopadnout jako on. Brrr...!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Zkusil jsem toto mýdlo a musím uznat, že je skvělé. Jediné negativum je cena v Evropě. Pokud má někdo rád velkou klouzavost při holení tak toto mýdlo musí zkusit. Mam přesně Sharp Dressed Man a moje hodnocení je následující. Klady:
+ klouzavost je skvělá (možná nejlepší co jsem kdy zkusil)
+ změkčení vousů je skvělé
+ pěnivost - výroba pěny je snadná, pěna je hustá a šlehačkoidní, pěna je stabilní, pěnu z mýdla namíchá i úplný začátečník, mýdlo není citlivé na tvrdou vodu
+ malá spotřeba mýdla - stačí málo mýdla na výrobu hodně pěny
+ nevysušuje kůži
+ mýdlo je měké, něco jako Cella, možná i o trochu měkčí = dobře se nabírá na štětku tj. nezabere to moc času, není potřeba zakapávat vodou nebo něco podobného
+ solidní krabička
Zápory
- síla vůně je cca 5 z 10ti (může záviset na stáří mého mýdla a i na druhu vůně)
- cena v EU
Dobré je, že se výrazně zlepšila dostupnost, co se dívám tak v ČR už prodávají tato mýdla 3 obchody. Avšak oproti nabídce výrobce jde jen o část vůní/druhů mýdel. Ideální by bylo kdyby je někdo měl všechny na prodejně a jen jsem si tam došel nosem vybrat to nejlepší pro mě.
+ klouzavost je skvělá (možná nejlepší co jsem kdy zkusil)
+ změkčení vousů je skvělé
+ pěnivost - výroba pěny je snadná, pěna je hustá a šlehačkoidní, pěna je stabilní, pěnu z mýdla namíchá i úplný začátečník, mýdlo není citlivé na tvrdou vodu
+ malá spotřeba mýdla - stačí málo mýdla na výrobu hodně pěny
+ nevysušuje kůži
+ mýdlo je měké, něco jako Cella, možná i o trochu měkčí = dobře se nabírá na štětku tj. nezabere to moc času, není potřeba zakapávat vodou nebo něco podobného
+ solidní krabička
Zápory
- síla vůně je cca 5 z 10ti (může záviset na stáří mého mýdla a i na druhu vůně)
- cena v EU
Dobré je, že se výrazně zlepšila dostupnost, co se dívám tak v ČR už prodávají tato mýdla 3 obchody. Avšak oproti nabídce výrobce jde jen o část vůní/druhů mýdel. Ideální by bylo kdyby je někdo měl všechny na prodejně a jen jsem si tam došel nosem vybrat to nejlepší pro mě.
Již delší dobu používám Executive Man , skutečně se jedná o nadprůměrná mýdla.
@mons: A jak hodnotíš vůni Executive Man? Sharp Dressed Man podle mě ujde, ale není to nic z čeho bych byl unešený.
No abych byl upřímný, tak ta vůně není můj šálek kávy, ale kvalita mýdla je velmi dobrá.
Mám Bay Rum ( dostal jsem jej jako dárek) a nějak si nemůžu zvyknout na ty emerické vůně. Kvalita mýdla velmi dobrá ,zdá se mi,že tu stabilitu dělá ten hovězí lůj ,ale lépe mi voní např. Cella či Rasozero Barbacco.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
@mons: No a to máš nejprodávanější vůni mýdla a nejvíc vychvalovanou.
@Bob76: Mě dal jednou Mons kousek mandlového mýdla (vůbec už nevím co to bylo) a to vonělo i po 2 letech když jsem ho vytáhnul z lednice, pokaždé jsem při holení měl chuť na mandle. Ale nebyla to Cella ani TFS, bylo to tvrdé mýdlo.
@Bob76: Mě dal jednou Mons kousek mandlového mýdla (vůbec už nevím co to bylo) a to vonělo i po 2 letech když jsem ho vytáhnul z lednice, pokaždé jsem při holení měl chuť na mandle. Ale nebyla to Cella ani TFS, bylo to tvrdé mýdlo.
Boellis Panama 1924