Holící strojek pro časté holení

vsezved

Re: Holící strojek pro časté holení

Příspěvek od vsezved »

Rockwell 2C bych ti nedoporučoval. Jsou tam jenom jemnosti 1 a 3 a to nemá vůbec cenu, protože ta 1 je nepoužitelná, takže máš pouze obyčejný jemný nenastavitelný strojek. To raději pročti starší pŕíspěvky na fóru, zda nenajdeš jiné řešení na tvoji otázku. Každopádně bych v 1. případě zkusil jiné žiletky do 37C, je to opravdu dobrý strojek, jen musíš dobře vycentrovat žiletku a netlačit.
Einherjer

Příspěvek od Einherjer »

Ako píše vsezved, 2C v žiadnom prípade nekupovať. Jedine ak by bolo nastavenie 2, 4. Nastavenie č.1 len kĺže po chlpoch. Teda aspoň po mojich tvrdých.
ondrej22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrej22 »

Ok. Zkusím ty žiletky napřed a víc se věnovat technice. Holím se na mimino, ale prostě s 37 je to každej den proti srsti po 4 dnech už s velkým podrážděním. Jednou nebo dvakrát týdně je to na tři průchody úplně ok. Případně zvážím tu 6s.
Ivbro70

Příspěvek od Ivbro70 »

Ahoj
hlavně netlačit, sám jsem si tím prošel.
A taky je důležitá kvalita pěny na tváři. Špatně nanesene mýdlo způsobuje, že tlačíš na strojek.
Ja se holím 4x týdně většinou bagrem, mýdlem od paní Zuzany z Hrochote a tady tím strojkem Qshave Adjustable Safety Razor (najdes na fóru) , na 7 stupni a žiletkami Derby premium,pokaždé na BBS.
Po srsti, proti srsti a potreti doholuju problemove partie tretim směrem. Na konci mi pitralon vzdy prozradí jesli jsem někde zbytečně netlačil.
ondrej22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrej22 »

Budu na tom pracovat. Nahoďte které žiletky vám vyhovují? Já se teď delší dobu neholil a měl jsem vousy, takže po delší době zase naskakuju a se změnou práce se teď budu holit častěji.

Jen pro zajímavost, můžete někdo srovnat ten Rockwell 6s s Merkur Futur nebo Progress?
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Tak určitě bych začal tím, co seženeš všude a má dobrý poměr cena výkon tj. zelená Astra. Pak mi třeba vyhovují Perna sharp, žlutý Gillette, Derby premium, Feather, Razolution. Všechny tyto žiletky jsou dle mého názoru hodně dobré, samozřejmě jsou i jiné kvalitní. Netvrdím však, že ti všechny budou vyhovovat v 37C s tvým způsobem holení. Příprava pleti, mýdlo, našlehání a nanesení mýdla jsou stejně důležité.
Držím palce a určitě se pochlub jak jde hledání holícího grálu a i tvé průběžné výsledky a dojmy.

Myslím, že srovnání se zde asi nedočkáš. Nejsem si vědom, že by tady někdo měl kombinaci těchto strojků. Majitelů strojků Rockwell je tu jak šafránu. Já osobně mám asi 5 strojků, ale srovnání 2 z tvého výběru neznám.

K žiletkám si pročti téma, od člena Wiking, který dělal dlouhodobý test žiletek.
Einherjer

Příspěvek od Einherjer »

Neviem či má zmysel porovnávať holiace strojčeky, lebo môj názor je, že od strojčeka veľmi nezáleží, pokiaľ je dobre vyrobený. Jediné, čo má zmysel porovnávať je agresivita, ale ty si uviedol všetko nastaviteľné strojčeky.
Dôvod je ten, že napr. ja väčšinou používam R89 a niekedy sa oholím úplne do hladka a bez podráždenia a niekedy škriabem a som celý podráždený. Dokonca som sa s ním aj porezal, čo som pokladal za nemožné.
Najdôležitejšie je asi mydlo, potom žiletka a nakoniec strojček. Najskôr som používal Futur, už nepoužívam a asi ani neodporúčam. 6S nemám, ale len 2C a ten je niekde na úrovni R89. Progress nemám, aj keď som nad ním rozmýšľal.
Ešte by som dal do pozornosti Rockwell Model T. Zatiaľ ho považujem za najlepší a zvláštne je, že lepšie v ňom fungujú "horšie" žiletky.
ondrej22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrej22 »

No a mají teda nastavitelný strojky vůbec cenu? 37 ke můj druhý strojek. Mám ještě po tátovi starou Astra 901, ale tu nepoužívám. Mám problémy hlavně na krku a čelisti zespoda. Proti směru je to s podrážděním. Když to beru každej den nebo obden tak se to stupňuje a je to i s drobným pořezáním. Mám měkké vousy, takže si myslím, že i to tam hraje roli.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

S názorem Einherjer, že na strojku moc nezáleží nesouhlasím. Strojek je stejně důležitý jako ostatní fáze a komponenty holení. Měl jsem Gillette slim "black beauty" a nebyl jsem se s ním schopen dobře a kvalitně oholit bez podráždění. Prodal jsem jej a po čase mi to nedalo a pořídil jsem jej znova ve stříbrné verzi. Ikdyž je strojek nastavitelný, nenašel jsem žádnou žiletku pro dobré oholení.

Nikdo ti neřekne co je pro tebe nejlepší cesta. Pročítej fórum a zkus si nají co ti bude vyhovovat. Počítej ale s tím, že to nebude hned.
Einherjer

Příspěvek od Einherjer »

Vsezved, s tým strojčekom som to myslel v tom zmysle, že aj s tým "najlepším" strojčekom nemá človek vždy rovnaký výsledok.
Nedávno som začal kvôli nostalgii používať barbus a celé zle. Nepomohol ani najlepší strojček. Výsledok je vždy podráždená pokožka.

Ondrej22, nastaviteľný strojček pre mňa zmysel má, pre teba neviem. Ja sa holím raz za týždeň a najskôr použijem agresívnejšie nastavenie a záver robím na jemnejšom. Ale niekedy keď sa idem holiť po týždni a vidím, že mám na tvári "červené fľaky", tak viem, že nemôžem použiť agresívne nastavenie a holím sa jemným nastavením.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o holících strojcích a holení jimi“