Pyramidy

Vše o čepelkách
propr

Re: Pyramidy

Příspěvek od propr »

Navedl jste mě na zajímavý napad :) asi žiletku přestřihnu na půlky a jedna půlka pujde do pyramidy a druhá ne. Kouzlo bude ale v tom ze to tam da někdo jiny kdo bude vedet ktera byla v pyramide a ktera ne a ja tim pádem kdyz bych to poté zkusil na vlase bych nemel byt ovlivněn předsudky :) ted jen zjistit jak ma vypadat pyramida a jdu na to :)
Pravidlo sedmi P: Patřičný předběžný plánování, pomáhá předejít pořádnýmu průseru.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Držím palce Propr,
a přeji úspěch. Bude to velice zajímavý pokus a na výsledek jsem zvědavý. Přeji Ti aby jsi sehnal ty rozměry pyramidy a pak hurá na to. Zkus přidat i fotky a celkový popis pokusu. Udělej samostatné vlákno a v něm seriál o pokusu. Fandím a těším se na výsledky. :idea:
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Artifex

Příspěvek od Artifex »

http://silesia.wz.cz/91304.pdf
Tu je komplet patentní spis. Jinak při schvalovacích řízeních prý autor prokázal existenci koncentrovaného záření v dutině pyramidy, které činilo v jeho modelech zhruba 1 až 1,5 elektronvoltu. (To by mne velice zajímalo kde toto číslo vydudal z prstu, pro srovnání 1eV= 1,602x10^-19J (zdejší střelci si už snad dovedou představit tu "nezměrnou energii", pro ostatní: K vytržení jednoho elektronu z atomu vodíku (ionizaci) je potřeba 13,6 eV). Jednotky elektronvoltů mají fotony viditelného světla, lidské oko tedy vnímá energie zhruba v řádu 1,65-3,27 eV a energie pohybu letícího komára je přibližně miliarda elektronvoltů. Z toho lze lehce usoudit že takovéto energie jsou prakticky nezměřitelné, natož aby se daly dokazovat a pohybují se těsně pod energiemi viditelného záření z čehož plyne že by mělo být užitečnější nechat na břit dopadat z obou stran svazek polarizovaného světla a čím vyšší by byla vlnová délka, tím účinněji a rychleji by se břit brousil a i při vlnových délkách odpovídajících červené barvě by byl tento systém zhruba stejně účinný jako pyramidové brusidlo, při vlnových délkách odpovídajících fialové barvě a UV by byla účinnost více nežli dvojnásobná)
Obrázek
relka

Příspěvek od relka »

zdravím. zajímavý téma. Na "broušení" pomocí magnetické energie jsem naposledy narazil oklikou přes svou dceru, která tiskla informativní letáčky pro člověka, který dal na trh stojánek s permanentním magnetem, na který se pokládal holící strojek. Jeden kousek dostala, tak ho mám asi ještě někde schovaný / čti hozený v galerce /. Pokládal jsem na něj MACHA, ale protože jsem se před těmi dvěma, třemi roky snažil trvale přejít na břitvu a hlavice jsem do něj kupoval u číňanů, nemohu jeho účinek posoudit. Bohužel se mi nedařilo otevřít odkaz od kolegi Artifexe, ale ještě si pamatuji, jak jsem kdysi takovou pyramidku slepoval podle návodu v jakési knize o tajemství pyramid. Dúležitý byl úhel stěn k základně a následná orientace podle světových stran. Vliv na ostří jsem nebyl schopen ojektivně posoudit.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
relka

Příspěvek od relka »

Jen ještě malá poznámka k polarizovanému světlu. Od táty jsem slyšel, že když se na vojně chtěli pomstít jinému vojákovi, položili při úplňku na okno jeho otevřenou břitvu. A světlo měsíce polarizované je. Ostří se prý "skazilo" a následně špatně holila.....toť ústní pověst....
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Toulavej

Příspěvek od Toulavej »

Přečetl jsem si patent a zaujaly mne dvě věty:
"Dále jest známo, zlepšovat ostrost holících nožíků i břitev použitím umělého magnetického pole, do něhož se tyto předměty vloží tak, že jejich ostří leží v podstatě ve směru silokřivek."
"... nýbrž se může vztahovati i na jiný geometrický útvar z dielektrického materiálu, použitý způsobem podle vynálezu a definovaný tím, že v něm též vzniká regenerace ostří holícího nožíku, tj. snížení napětí v mřížkách krystalových svazků a zmenšení počtu potuch v nich, čili zotavování, obnovovující mechanické i fysikální vlastnosti břitu."

Mně to připomíná na tomto fóru už několikrát zmíněnou a dávno známou věc s regenerací ostří na břitvě, kdy se holením poškozené ostří ponechané po nějakou dobu v klidu samo vyrovnává a až po té se břitva před dalším holením obtahuje už bez nebezpečí vylámání části ostří. Je teda možný (prý prokázáno) že mag. pole vytváří v ostří další síly zrychlující tento efekt (to si dokážu představit) a pyramida pak používá totéž ovšem s využitím mag. pole země. U přetváření geomagnetického pole země pomocí dielektrického materiálu už moje představivost hrubě selhává, ovšem moje fyzikální znalosti nejsou nijak oslnivý.

Ku cti autora patentu je nutno dodat že sám nepíše o broušení, ani ostření - píše o udržování ostří na už použitých břitech a to nutně už od prvního holení, čož moji teorii myslím vcelku potvrzuje. Zbývá jen otázka jak moc napomáhá pyramida starýmu poznání o vlastnostech materiálu.

P.S. to Propr: ten pokus by pak musel proběhnout s žiletkou ihned po prvním použití a ještě za předpokladu stejnoměrného poškození břitu holením po celé délce břitu. Myslím že rozdíly budou natolik malé a nepřesnost (díky výrobní toleranci a nerovnoměrnosti opotřebení při jednom holení) tak velká že nevidím valnou šanci na objektivní posouzení, ale třeba překvapíš. Větší šance by myslím byla s mikroskopem, kdy by se po prvním holení zdokumentovalo několik míst a po určitý době se stejná místa zdokumentovala znovu a výsledky porovnaly. Bylo by vidět jak se obnovil břit volně ložený a jak břit v pyramidě.
sparq
brusič

Příspěvek od sparq »

Pry se da koupit zarizeni za $20, za pomoci ktereho dokazou normalni auta jezdit na vodu. Ropne spolecnosti ovsem nechteji, abysme o tom vedeli!!! Gillette obdobne nechce, abysme vedeli o pyramidach!!!

PS: to nam to letos utika, April v lednu.
jan03

Příspěvek od jan03 »

relka píše:Jen ještě malá poznámka k polarizovanému světlu. Od táty jsem slyšel, že když se na vojně chtěli pomstít jinému vojákovi, položili při úplňku na okno jeho otevřenou břitvu. A světlo měsíce polarizované je. Ostří se prý "skazilo" a následně špatně holila.....toť ústní pověst....

Už od mala jsem slýchával, že nesmím nechat venku kosu při úplňku, a to je prý hooodně let stará dědkovská moudrost ... něco na to bude :D
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Těch moudrostí s kosou je více.
Například - kosa do kopřiv - kosa do hnoje - kosa na zimu na déšť a sníh za stodolu a podobně. Je pravdou, že kosa z hnoje a kopřiv se podstatně lépe naklepává a nepraská. To není o víře ale z vlastní zkušenosti. Srp zaseknutý z venku do vrat stodoly nebyl nepořádek, ale účel. Kdo někdy zkusil naklepat nový srp, ví o čem mluvím. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
jan03

Příspěvek od jan03 »

Ještě to doplním - nemělo tam být "při úplňku", ale "na měsíčku".

- klepání kosy jsem vzdal :D - na to mám strojek, a je to "skoro" to samé.

K těm pyramidám - vzpomněl jsem si, že jsem kdysi dávno (počítám tak před více jak dvaceti lety) v nějakém časopise ty drátěné pyramidy viděl, dokonce i srovnání ostří čepelek pod mikroskopem - ale v jakém tisku to bylo si už nevzpomenu.
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“