A už je to tu opět
"žádná garáž není dost velká a žádné místo dost objemné aby za chvíli nebylo plné"
Nezbude než expandovat do rodinných prostorů.
Haslinger - mýdla na holení
Re: Haslinger - mýdla na holení
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Dovolim si pridat nove mydla.
Momentalne sice nejsem schopen na vse sepsat nejakou recenzi, vse to trosku potrva, cimz davam prostor i jinym kolegum k sepsani svych nazoru na vyse uvedena mydla.
Novinka z domu Haslinger:
Haslinger Schafmilch Rasierseife = Haslinger mydlo na holeni z ovciho mleka s lanolinem.
Extra ciste mydlo se solidnim slozenim, decentne parfemovane, vhodne pro osoby s citlivou pleti a alergiky, i kdyz se nejedna o klasicke"sensitiv-mydlo" ale pri pohledu na slozeni tomu zcela vyhovuje: http://www.codecheck.info/kosmetische_m ... rseife.pro
Haslinger Aloe Vera Rasierseife = Haslinger mydlo na holeni s aloe vera
Feuchtigkeitsspendend = Zvlhcujici. Tedy pro ty, kteri nesnasi ten vysuseny pocit tvare po oholeni.
Haslinger Sandelholz Rasierseife = Haslinger mydlo na holeni se santalovym drevem
Specialni "SPA" serie. Bohuzel se mi nepodarilo zjistit, cim se tohle "SPA" lisi od normalniho santaloveho mydla, ktere je zde popsano na prvni strance. To bylo moje prvni Haslinger, a byl jsem s nim velmi spokojen!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Haslinger Aloe Vera + Haslinger Schafmilch&Lanolin
Haslinger aloe vera +Haslinger ovci mleko&lanolin
Holici mydlo Haslinger Aloe Vera je v programu jiz delsi dobu, zato to druhe, z ovciho mleka s lanolinem je novinka.
Co se holicich vlastnosti tyce, jsou rekl bych identicke.
Vune mydla z ovciho mleka a lanolinu je tezko popsatelna, ale svym zpusobem jaksi souhlasi s nazvem mydla. (osobne nevim jak voni ovci mleko nebo lanolin)
Vune mydla z aloe vera je taktez prijemna, i kdyz ne prilis intenzivni. Taktez tezko popsatelna..stejne jak u predchoziho mydla je tezke definovat jak voni aloe vera.
Penivost je vynikajici, stabilita peny taktez zcela skvela. Zmekceni vousu je taktez zcela vynikajici, stejne jako klouzavost.
Vyslehani huste peny se bez problemu podarilo jak obycejnou 21mm stetkou Balea, tak i lepsi stetkou The Golden Nib 30mm.
Mydlo vazi 60gr a stoji 3,80€/ks
Kvalita "Made in Haslinger" z Rakouska... tam proste neni co dodat..
Obe 2 mydla muzu doporucit jako velmi dobra.
Haslinger aloe vera +Haslinger ovci mleko&lanolin
Holici mydlo Haslinger Aloe Vera je v programu jiz delsi dobu, zato to druhe, z ovciho mleka s lanolinem je novinka.
Co se holicich vlastnosti tyce, jsou rekl bych identicke.
Vune mydla z ovciho mleka a lanolinu je tezko popsatelna, ale svym zpusobem jaksi souhlasi s nazvem mydla. (osobne nevim jak voni ovci mleko nebo lanolin)
Vune mydla z aloe vera je taktez prijemna, i kdyz ne prilis intenzivni. Taktez tezko popsatelna..stejne jak u predchoziho mydla je tezke definovat jak voni aloe vera.
Penivost je vynikajici, stabilita peny taktez zcela skvela. Zmekceni vousu je taktez zcela vynikajici, stejne jako klouzavost.
Vyslehani huste peny se bez problemu podarilo jak obycejnou 21mm stetkou Balea, tak i lepsi stetkou The Golden Nib 30mm.
Mydlo vazi 60gr a stoji 3,80€/ks
Kvalita "Made in Haslinger" z Rakouska... tam proste neni co dodat..
Obe 2 mydla muzu doporucit jako velmi dobra.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Pane kolego nestačím vašemu tempu
Jak voní Aloe Vera?...nijak..doslova. To je to co ucítíš , když utrhneš list.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Tak jsem se prave oholil s pomoci Haslinger Meeresalgen = Morske rasy
Vune je velice prijemna (pripomina mi koupelnu moji prababicky). Pena byla vyslehana hned a bez nejake velke snahy, mekceni vousu bylo dobre. Za me muzu tohle mydlo doporucit.
Vune je velice prijemna (pripomina mi koupelnu moji prababicky). Pena byla vyslehana hned a bez nejake velke snahy, mekceni vousu bylo dobre. Za me muzu tohle mydlo doporucit.
Taky jsem měl možnost vyzkoušet tento Haslinger Meeresalgen, mýdlo modré barvy, jako kdyby to uvařili sami šmoulové. Jaká kouzla se v něm skrývají? A ta vůně! Dost mě připomnělo jakoby vůni vyžehleného a naškrobeného ložního prádla.
Nedočkavě jsem vyšlehal pěnu v misce. Vytvořila se slabá a řídká pěna. Divný...Přesto jsem s břitvou zkusil oholit. Moc to neklouzalo.
A...odřel jsem přitom bradu, takže jsem si toho radši vzdal, jinak bych dopadl ještě hůř než sám Gargamel. Někde jsem udělal chybu.
Jeden den "klid na lůžku".
Druhý pokus. Dal jsem tentokrát do misky míň vody a přidal hoblinku mýdla navíc. Tentokrát byla pěna mnohem hustší a oholil jsem se mnohem líp.
Připadá mi, že to mýdlo je mnohem citlivější na přípravu pěny. U jiných mýdel se mi to nikdy nestalo. Nebo za to můžou ti šmoulové.
Tož tak.
Nedočkavě jsem vyšlehal pěnu v misce. Vytvořila se slabá a řídká pěna. Divný...Přesto jsem s břitvou zkusil oholit. Moc to neklouzalo.
A...odřel jsem přitom bradu, takže jsem si toho radši vzdal, jinak bych dopadl ještě hůř než sám Gargamel. Někde jsem udělal chybu.
Jeden den "klid na lůžku".
Druhý pokus. Dal jsem tentokrát do misky míň vody a přidal hoblinku mýdla navíc. Tentokrát byla pěna mnohem hustší a oholil jsem se mnohem líp.
Připadá mi, že to mýdlo je mnohem citlivější na přípravu pěny. U jiných mýdel se mi to nikdy nestalo. Nebo za to můžou ti šmoulové.
Tož tak.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
omlouvam se za nekro (ozivovani stareho vlakna), ale vzhledem k tomu, ze nove i u nas uz se da toto mydlo koupit na eshopu upravse.cz , neni to myslim zas az tak od veci.mydlo ma super ohlasy tady i ve svete a vubec se tomu nedivim.
koupil jsem si nasledujici varianty 1ks 149kc/60g :
Honig - med
Coconut - kokos
Meeresalgen - morske rasy
Shafmilch - ovci mleko a lanolin
posledni mesic a pul jsem nepouzil nic jineho nez tyto 4 mydla a nejak ani nemam chut se k nicemu jinemu vracet (a to mam doma Dusy Kabinet, Cellu, ToBS, Muhle, Arko, Speick a podobna mydla).
vsechny vune jsou jemne a neprilis vyrazne, ale jsou prijemne a rozhodne ne chemicke (snad jen ty morske rasy jsou takove "mydlove")
par lidi melo problem s vyslehanim peny, ale nevidel bych to nejak tragicky - proste je to tvrdsi mydlo a je potreba si s penou vyhrat - ridka pena, machnu jeste parkrat stetkou po mydle. sucha pena - pridavam po kapkach vodu. po par dnech zadny problem, vsechny typy maji stejnou penivost i stalost peny a zmekceni vousu. na B&B nekteri mydlici pisou, ze jim puk vydrzel na 32 oholeni, ale to musi byt nejspis blazni, co nabiraji mydlo dratenym kartacem - normalne to tipuju na takovych 60 - 70 pohodlnych holeni
v cem ale tyto mydla vynikaji nade vsechny moje ostatni je pece o pokozku. X hodin po oholeni zustava pokozka krasne mekoucka a vlacna, ale ne zase prilis mastna. s timto mydlem se muzu holit bez podrazdeni klidne kazdy den i kdyz normalne se holim obden.
jeste bych snad vypichl tu Schafmilfch verzi - ta mi prijde jeste o stupinek lepsi nez ty ostatni v peci o pokozku a i ta vune je zajiamava (blbec jsem si myslel, ze kdyz je to s lanolinem z ovce, tak to bude smrdet jako zmokly kozich ) ale je to vazne pekna a cista vune. toto mydlo byva kvuli podobnemu zakladu srovnavano s Mitchells Wool Fat a dost lidi tvrdi ze ho i prevalcuje (taky diky stokrat jednodussi tvorbe peny)
doporucuju vsem vyzkouset aspon 1 puk, za tech 150 korun to urcite stoji
koupil jsem si nasledujici varianty 1ks 149kc/60g :
Honig - med
Coconut - kokos
Meeresalgen - morske rasy
Shafmilch - ovci mleko a lanolin
posledni mesic a pul jsem nepouzil nic jineho nez tyto 4 mydla a nejak ani nemam chut se k nicemu jinemu vracet (a to mam doma Dusy Kabinet, Cellu, ToBS, Muhle, Arko, Speick a podobna mydla).
vsechny vune jsou jemne a neprilis vyrazne, ale jsou prijemne a rozhodne ne chemicke (snad jen ty morske rasy jsou takove "mydlove")
par lidi melo problem s vyslehanim peny, ale nevidel bych to nejak tragicky - proste je to tvrdsi mydlo a je potreba si s penou vyhrat - ridka pena, machnu jeste parkrat stetkou po mydle. sucha pena - pridavam po kapkach vodu. po par dnech zadny problem, vsechny typy maji stejnou penivost i stalost peny a zmekceni vousu. na B&B nekteri mydlici pisou, ze jim puk vydrzel na 32 oholeni, ale to musi byt nejspis blazni, co nabiraji mydlo dratenym kartacem - normalne to tipuju na takovych 60 - 70 pohodlnych holeni
v cem ale tyto mydla vynikaji nade vsechny moje ostatni je pece o pokozku. X hodin po oholeni zustava pokozka krasne mekoucka a vlacna, ale ne zase prilis mastna. s timto mydlem se muzu holit bez podrazdeni klidne kazdy den i kdyz normalne se holim obden.
jeste bych snad vypichl tu Schafmilfch verzi - ta mi prijde jeste o stupinek lepsi nez ty ostatni v peci o pokozku a i ta vune je zajiamava (blbec jsem si myslel, ze kdyz je to s lanolinem z ovce, tak to bude smrdet jako zmokly kozich ) ale je to vazne pekna a cista vune. toto mydlo byva kvuli podobnemu zakladu srovnavano s Mitchells Wool Fat a dost lidi tvrdi ze ho i prevalcuje (taky diky stokrat jednodussi tvorbe peny)
doporucuju vsem vyzkouset aspon 1 puk, za tech 150 korun to urcite stoji
Dnes jsem vyzkoušel na zdejší doporučení mýdlo Haslinger Sandelholz. Nejsem vůbec zkušenej a doteďka jsem používal jen Barbus.
Ale je to sakra rozdíl, který vnímám i já začátečník - lépe to klouže, déle to na pokožce vydrží. Vůně není tak aromatická jako u Barbuse, je to spíš decentní odér santalového dřeva. Ale co mě nejvíc potěšilo je pocit po oholení, pokožka není tak ztažená, není tak vysušená, absolutně bez podráždění. Normálně požívám PO vodu po holení a pak kokosový olej, ale zde není ten olej ani třeba. Pokožka zůstává krásně vláčná.
Ale je to sakra rozdíl, který vnímám i já začátečník - lépe to klouže, déle to na pokožce vydrží. Vůně není tak aromatická jako u Barbuse, je to spíš decentní odér santalového dřeva. Ale co mě nejvíc potěšilo je pocit po oholení, pokožka není tak ztažená, není tak vysušená, absolutně bez podráždění. Normálně požívám PO vodu po holení a pak kokosový olej, ale zde není ten olej ani třeba. Pokožka zůstává krásně vláčná.
Dostal som mydlo medovej vône od kolegu ako darček.
Perfektná kĺzavosť, penivosť, pokožka po holení vláčna.
Plánujem do budúcna zakúpiť ďalšie vône.
Perfektná kĺzavosť, penivosť, pokožka po holení vláčna.
Plánujem do budúcna zakúpiť ďalšie vône.
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo