Stránka 3 z 15

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 07 črc 2009, 22:06
od PetrS
Broušení je filosofie.
Dokonalé ostří je sv. grál a jeho dosahování je cesta. Ovšem v okamžiku dokonalého nabroušení se konečně můžeme oholit a ostří je fuč a cesta začíná nanovo. Nejhorší je, že je to návykové. :lol: a zdokonalování vede k naprosté nespokojenosti s výsledkem. 8-)

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 07 črc 2009, 22:37
od Mephisto
A to ani nemluvě o tom, jak na nás pohlížejí naši nejbližší.... fanatismus .. poblázněnost .. šílenctví? Otázky typu "Už zas...?" jen minou uchu a zvolna se ztrácí za myšlenkou kudy se cesta ostří povede tentokrát .. jaký systém zvolit .. co nového zkusit .. a kde hledat lepší směr. :mrgreen:

Toto celkem vystihují slova, která vyslovila moje drahá polovička poté co jsme spolu již nějaký čas bydleli: "Něž jsem s tebou začala žít, tak jsem si říkala že doma máme ostré nože. Ale teď když přijedu k našim a něco mám v kuchyni dělat, tak jsem zoufalá jak jsou ty nože tupé..."

Zkrátka člověk, který nemá srovnání, těžko chápe....

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 07 črc 2009, 22:48
od PetrS
Jako by Tvoje paní hovořila s mojí paní. :lol:
Když u někoho vezme do ruky nůž tak na mě udělá jenom bezmocný kukuč, pokrčí rameny a bezmocně začne žudlat tupým nožem co je potřeba uřezat. U nás doma je zvyklá, že co nůž - to málem Břitva. Každopádně kterýmkoliv nožem doma, si můžu oholit chlupy na ruce naprosto samozřejmě. Manželka sama mě upozorní když nůž není "tip-ťop" ostrý. Dokonce i takový ten malý nožík na všechno řezání v kuchyni je perfektně ostrý. Zároveň už si zvykla na to, že rád brousím a taky leštím. Leštění břitvy je činnost nekonečná a tak ji občas střídám s leštěním sbírkových nábojů. :P Jak ale říkám - broušení je silně návykové :lol: Jak pro brusiče, tak pro uživatele nástrojů.

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 14 srp 2009, 13:47
od relka
Vážení, dnes jsem se dočkal dodávky brousků od kolegy Jana. Zdržení které bylo způsobeno mou "rozežraností" vůbec nelituji. Krabičky na sadu č.8 jsou excelentní a já budu mít poprvé v životě pro hrstku příbuzných dárek k vánocům už v létě. :lol: A kvalita brousků samotných je pro mne dokonalá. Prostě mám doma vercajk, který je o řád vyšší kvality, nežli moje schopnosti....mám prostě možnost se zlepšovat ;) Díky

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 14 srp 2009, 20:28
od Meny
Přeju hodně úspěchů při broušení.
Sám jsem se stal Honzovým zákazníkem a od té chvíle velmi často přemýšlím co bych obtáhl :twisted: :lol:

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 14 srp 2009, 20:59
od adrspach
Pocit ze muj vercals je lepsi nez ja znam moc dobre. Jina Meny jestli nemas co vobtahnout tak se stav v kouzelne bedne urcite neco najdu. :lol:

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 15 srp 2009, 07:09
od Meny
Hned jak budu mít cestu kolem ostrovů se zastavim

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 15 srp 2009, 08:07
od adrspach
Kdykoliv vitan.

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 20 srp 2009, 22:07
od Radgost
Břitvu nabrousím - jedna radost, ale na broušení nožů jsem levý jak turecká šabla. :oops:
Kdyby mě někdo na setkání břitevníků naučil brousit nože, byl bych neskonela vděčný. :geek:

Re: Korundový brousek BELSKY.BR

Napsal: 20 srp 2009, 22:51
od HonzaS
Mám doma video, na kterém to vysvětluje nejaký japonec - zřejmě je to od nějakého japonského výrobce kuchyňských nožů. Bude-li zájem, můžeme se domluvit.
Tady by mělo být pár užitečných rad - http://www.knifeart.com/sharfaqbyjoe.html
Zkušenější potvrdí, že jde o to, udržet úhel. Jinak je to stejné jako u břitvy. A pokud to vůbec nejde, tak pomůže sada na broušení (Lansky, DMT), která úhel během broušení fixuje.