Z toho co jsem zatim vycetl jsem vyrozumel, ze hlavni vyhodou teto metody byla skoro eliminace mezi onim mistrem a ucnem. Kvuli tomu se ta britva ma obtahnout prvne britem pres sklo a ztupit. Timto se dosahuje toho, ze onen odhad jestli je to dost a nebo ne je minimalizovany na uz to zacalu holit chlupy na ruce anebo ne. Paklize jo prejdi na dalsi ukony pokud ne tak zopakuj brouseni tam a zpatky. A zbytek je pouze mechanicke opakovani.
Toto funguje na britvy s primym ostrim (nevysmate). Produkt ktery vytvoris je "shave ready" pravdepodobne ne "spicovy" oholeni, ale ani ne tahava tupotina. Zkratka "zlaty standart".
Taky to nebude pro uplne novacky, protoze tato metoda pouze ukazuje brouseni britvy ne vytvoreni roviny.
Metoda broušení na žlutém coticule dle Barta Torfse
Re: Metoda broušení na žlutém coticule dle Barta Torfse
Ahojte, po dlhom case som sa opet pokusil nabrusit si moju krasnu bokerku, pouzil som Bartov sposob s mensimi obmenami a dielo sa podarilo Skoda len ze sa mi nepodarilo uplne dotiahnut aj konce ostria ale inak je to super.
Neboj ono to prijde a nezapomen kazdy kamen je jiny a chce cas se ho naucit.
Tak jsem nevydržel a protože zbylo trochu času vyzkoušel tento způsob broušení. Musel jsem zvýšit počet tahů, ale
výsledek je slušný. Poskytuje velmi dobré oholení. Je to způsob jak udržet fukčnost několika břitev s jedním kamenem.
Zkusím ještě pár nápadů.
výsledek je slušný. Poskytuje velmi dobré oholení. Je to způsob jak udržet fukčnost několika břitev s jedním kamenem.
Zkusím ještě pár nápadů.
Ono zalezi taky na velikosti kamene. Jak jsem psal chce se to ten kamen naucit.
Mám narůžovělý Coti, velikost by se mi sice větší líbila, ale co se dá dělat. člověk si s ním musí trochu pohrát, musel jsem se dvakrát vracet abych byl spokojený.
Ty brdo opatrne. Malem jsem polknul pecku z datle .
Ahoj monsi.
Růžové COTI,to by si mně VELMI potěšil sadou fotek.V létě jsem držel jedno v ruce,ale majitel byl spíše zlatokop, než sběratel.Takže jsme se nedohodli.
Měj se fajn pop101
Růžové COTI,to by si mně VELMI potěšil sadou fotek.V létě jsem držel jedno v ruce,ale majitel byl spíše zlatokop, než sběratel.Takže jsme se nedohodli.
Měj se fajn pop101
Hmm..růžový COTI..mám rostlý 125x55x22 a připadá mi, že spodní tmavá vrstva prostupuje a mírně zabarvuje vrchní světlou část. Je to tohle? Menší co mám je světle krémový v celé ploše..
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Asi zjistis ze sberatele jsou kolikrat ochotni platit za urcity kamen vic nez zlatokopove a ruzovy Coti patri mezi ne.pop101 píše:Ahoj monsi.
Měj se fajn pop101