Dobry den panove.
V prubehu dnesniho holeni me napadlo, zkusit se tu poohlednout po nejakem vyznavaci dalsi tradicni zaliby nasich dedu.
Najdou se tu nejaci hraci mariase? Nejlepe z Prahy / PZ / Berouna.
Budu se tesit.
Mariáš
Re: Mariáš
Pravda Mariáš byla dost oblíbená hra našich dědů a pradědů.
Obávám se, že v dnešní době se najde na jednoho mariášníka tak 250 poker hrajících v elektronických hernách a možná i více.
Neboli, tuhle hru jsem nikdy nepochopil, i když jsem se nějakou dobu o to snažil.
Momentálně ve svém okolí znám cca 2 lidi, kteří si občas zajdou do hospody dát partičku.
Zaslechl jsem, že se snad hraje republiková liga v Mariáši. Chce to zapátrat na netu, třeba mají zrovna takové fórum jako my.
Ale představa to je dobrá, někde na srazu břitevníků uspořádat turnaj, kde si někdo kdo složil karty může odskočit se oholit
Každopádně přeju hodně štěstí při hledání alespoň tří dalších nadšenců, ať jste jeden plný stůl do hry.
Obávám se, že v dnešní době se najde na jednoho mariášníka tak 250 poker hrajících v elektronických hernách a možná i více.
Neboli, tuhle hru jsem nikdy nepochopil, i když jsem se nějakou dobu o to snažil.
Momentálně ve svém okolí znám cca 2 lidi, kteří si občas zajdou do hospody dát partičku.
Zaslechl jsem, že se snad hraje republiková liga v Mariáši. Chce to zapátrat na netu, třeba mají zrovna takové fórum jako my.
Ale představa to je dobrá, někde na srazu břitevníků uspořádat turnaj, kde si někdo kdo složil karty může odskočit se oholit
Každopádně přeju hodně štěstí při hledání alespoň tří dalších nadšenců, ať jste jeden plný stůl do hry.
V noci slyším i vousy růst
Mariáš jsem hrával, ale už je tomu celkem dost let. Mohli bychom někdy večer na srazu udělat karbanický stůl
Uz je davno tomu, co jsem hraval mariasek, lec musim se bez muceni priznat, ze jemne finesy teto hry mi zustaly utajeny.
Budu tedy lehkou obeti, navic hra za deset haleru uz jen vzhledem k nedostatku potrebne meny bude asi nenavratnou
minulosti a ani nevim, jak se to dnes praktikuje, obycejna slozena hra je za korunu ?
Budu tedy lehkou obeti, navic hra za deset haleru uz jen vzhledem k nedostatku potrebne meny bude asi nenavratnou
minulosti a ani nevim, jak se to dnes praktikuje, obycejna slozena hra je za korunu ?
Naposledy upravil(a) jimirek dne 12 zář 2013, 04:59, celkem upraveno 1 x.
Obdivuji lidi kteri umi hrat marias.
Ja ovladam snad 10 karetnich her, dokonce kdysi za mlada na vojne me kamaradi ucili to hrat.
Absolutne jsem to nepochopil, vubec nevim o co tam jde
Pripadne mi to velmi slozita hra a asi je treba tam dokonale ovladat matematiku.
Vsak si ty pravidla prectete : http://karetni-hry.webnode.cz/marias/
Ja ovladam snad 10 karetnich her, dokonce kdysi za mlada na vojne me kamaradi ucili to hrat.
Absolutne jsem to nepochopil, vubec nevim o co tam jde
Pripadne mi to velmi slozita hra a asi je treba tam dokonale ovladat matematiku.
Vsak si ty pravidla prectete : http://karetni-hry.webnode.cz/marias/
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Za korunu.
Pokud nam strana a vlada vzala desetnik, lze to jeste psat. Nebo pouzivat zetony jako pokeru.
Pokud nam strana a vlada vzala desetnik, lze to jeste psat. Nebo pouzivat zetony jako pokeru.
Komolík
Čas her a mariášů nezralých. Je to krásná hra, tak trochu šachy ve třech. Mariáš ve třech ale upadl ve prospěch mariáše ve čtyřech. Je to škoda, na koleji jsme ho mastili furt.
Nechci nosit dříví do lesa, ale mariáš znamená svatbu: svršek, tedy dáma, s králem. Jen těch variant. Sedma, betl, durch, stovka, sto sedm, sto proti...
Je ale spousta dalších starých her: bulka-darda, kaufcvik, šestašedesát, maďarský šnapser, mezikozy, voko, prší, sedma. A krásná karetní ruleta plátýnko neboli gotes (Gottes) alias boží požehnání.
Vždycky se našel někdo, kdo měl balíček karet a na horách, u vody, ve vlaku, v autobusu (na čtyřce), se mastilo. No a samosebou i v hospodě.
Úpadek těchto her je v přímé souvislosti s úpadkem mezilidských vztahů.
Opravdu by nebylo od věci na nějakém našem srazu vytvořit mariášnickou sekci a vrátit se ke starým osvědčeným hodnotám.
Komu karty v ruce šustí, toho pán Bůh neopustí.
Nechci nosit dříví do lesa, ale mariáš znamená svatbu: svršek, tedy dáma, s králem. Jen těch variant. Sedma, betl, durch, stovka, sto sedm, sto proti...
Je ale spousta dalších starých her: bulka-darda, kaufcvik, šestašedesát, maďarský šnapser, mezikozy, voko, prší, sedma. A krásná karetní ruleta plátýnko neboli gotes (Gottes) alias boží požehnání.
Vždycky se našel někdo, kdo měl balíček karet a na horách, u vody, ve vlaku, v autobusu (na čtyřce), se mastilo. No a samosebou i v hospodě.
Úpadek těchto her je v přímé souvislosti s úpadkem mezilidských vztahů.
Opravdu by nebylo od věci na nějakém našem srazu vytvořit mariášnickou sekci a vrátit se ke starým osvědčeným hodnotám.
Komu karty v ruce šustí, toho pán Bůh neopustí.
Mariáš neumím. Hraju taroky.
Taky me napadla hra v €, jeden cent za slozenou hru by jeste slokomolik píše:Za korunu.
K poznani mariase ve ctyrech ci licitovaneho u mne nikdy nedoslo, leda pauzirovanej, jsem halt laik
Tak mi to nedalo a nakonec jsem zapátral na netu.
Podívej se na stránky Českého svazu mariáše, nebo na Mariášovou unii.
Tam se dozvíš věcí a kontakty na jednotlivé hráčské sdružení v různých městech taktéž.
No a přímo v Praze máš -Pražská liga licitovaného mariáše-
Nejbližší turnaj 14.9 -restaurace Pod Smetankou (Mánesova 7,Praha 2)
Podívej se na stránky Českého svazu mariáše, nebo na Mariášovou unii.
Tam se dozvíš věcí a kontakty na jednotlivé hráčské sdružení v různých městech taktéž.
No a přímo v Praze máš -Pražská liga licitovaného mariáše-
Nejbližší turnaj 14.9 -restaurace Pod Smetankou (Mánesova 7,Praha 2)
V noci slyším i vousy růst