Robert Selden Duvall (* 5. ledna 1931, San Diego, Kalifornie, USA) je americký, Oscarem oceněný herec a filmový režisér.
Youtube
Re: Youtube
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
...ahoj páni Gentlemani,našel jsem jeden starší film,kde je vidět holiče (lazebníka) s jeho břitvou...neumím vybrat pouze ten kousek,ale aspoň sem dám odkaz... https://www.youtube.com/watch?v=t6cPL251o2c ...břitvu lze vidět v akci cca od 7:32 a dále...je to normální,holit člověka s takovou štikou?...
Máš-li na mysli onu úzkou čepel, tak ta je u holičů velmi častou Břitvou se kterou dokáží mistrně vykroužit všechna zákoutí tváře. Zajímavé je se podívat, jak si dovolil uchopit Břitvu pouze za střenky a nechat čepel kolmo vzhůru. Byl si velice dobře vědom, že má pivot nýt dokonale seřízený. Dále jak si vychutnával zavírání čepele do střenek dokonce třemi způsoby. Čepel a střenky si jdou naproti, střenky stojí a čepel se zavírá pomaleji a nakonec několik rychlých zavření čepele rychle za sebou. Stačí malinko volný pivot nýt nebo prohnuté střenky a čepel se zasekne, ale nezasekla - umí a má seřízeno. dále je nádherná ukázka jak zbavoval čepel pěny. To následné otírání pěny hřbetem se dá celkem nacvičit, ale to podélné položení celé čepele na ukazováček a bleskové vyčistění výbrusu v přesně 7:42 je úžasné.
Je tam více krásných záběrů. V 8:21 nenápadné obtažení o dlaň a v 8:51 začíná otřením palce o plášť aby mu po otevření Břitvy neproklouzla při zvrtnutí břitvy pro otočení čepele břitem nahoru a zároveň obkročení střenek malíčkem - nádherný pohyb v trvání necelých dvou vteřin a sotva postřehnutelný. Ve výsledku už nasazuje pro holení proti srsti.
Pan Mistr holič...
Je tam více krásných záběrů. V 8:21 nenápadné obtažení o dlaň a v 8:51 začíná otřením palce o plášť aby mu po otevření Břitvy neproklouzla při zvrtnutí břitvy pro otočení čepele břitem nahoru a zároveň obkročení střenek malíčkem - nádherný pohyb v trvání necelých dvou vteřin a sotva postřehnutelný. Ve výsledku už nasazuje pro holení proti srsti.
Pan Mistr holič...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Proces sebepoškozování mladého muže jakožto metaforu pro sebedestruktivní účast Spojených států ve vietnamské válce. Velice expresivní, ale především zručně natočené. Má to pět minut a přesto je tam vidět Scorseseho filmařská schopnost. Takový ten mladický pokus o natáčení...
Scorsese je velký vtipálek a tento krátkometrážní snímek to jen dokazuje. Není to sice nijak dvakrát zábavné a originální ale pro začátek to ujde.
Velké holení (The Big Shave)
Krátkometrážní / Drama / Horor / USA / 1967 / 5 min
Režie: Martin Scorsese
Scénář: Martin Scorsese
Hrají: Peter Bernuth
Scorsese je velký vtipálek a tento krátkometrážní snímek to jen dokazuje. Není to sice nijak dvakrát zábavné a originální ale pro začátek to ujde.
Velké holení (The Big Shave)
Krátkometrážní / Drama / Horor / USA / 1967 / 5 min
Režie: Martin Scorsese
Scénář: Martin Scorsese
Hrají: Peter Bernuth
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Díky odkazu či referenci kolegy Slovak boy na web Holenie.com,mají tam pěknou sekci co se týká holení samotného,jmenuje se to o holenie písemně i obrazom,na "rozcestníku" je to druhé odleva nahoře,je tam např.i postup výroby žiletky,vše je video,je to velmi zajímavé,např.je tam i tento "návod"jak se holit břitvou.. -http://www.holenie.com/premuzov/5-O-hol ... videonavod
MERKUR Solingen - 37 001
Přidávám sem malou filmovou upoutávku na barbershop v Norinberku
na konci je i adresa s ceníkem.
Takhle nějak by mohlo vypadat pánské holičství v každém našem městě
http://www.youtube.com/watch?v=YdrBxMFnc5M
Přeji příjemné pokoukání ...
na konci je i adresa s ceníkem.
Takhle nějak by mohlo vypadat pánské holičství v každém našem městě
http://www.youtube.com/watch?v=YdrBxMFnc5M
Přeji příjemné pokoukání ...
V noci slyším i vousy růst
Příjemné pokoukání... jen mě zarazila asi v 1:48 ta zapálená tyčinka kolem zákazníkova ucha.
K čemu je to dobrý? K vypalování chlupů či odehnání zlých duchů?
K čemu je to dobrý? K vypalování chlupů či odehnání zlých duchů?
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Velice účinný způsob jak zbavit zákazníka ochlupení v uších a přečnívajícíh chlupů, vlasů a jemných vousků. Viděl jsem tureckého holiče kterak takto v Praze pracoval na zákazníkovi a byl to koncert s dokonalým výsledkem.
Aha.. Tak už je mi to jasný, pán Mistr. Díky za vysvětlení. Doma to ale rozhodně zkoušet nebudu.
Na to se mám příliš rád. Úrazů jsem ve svém životě zažil dost.
Na to se mám příliš rád. Úrazů jsem ve svém životě zažil dost.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Ono je to o jednom písmenku Opalovat - nikoliv - Upalovat...