Konzervácia nepoužívanej britvy
Re: Konzervácia nepoužívanej britvy
Dík. Idem si to kúpiť na jednu krabičku, tak aby som neurobil nejakú somarinu... dík!
Jeste pozor na to kdyby jsi chtel v budoucnu pouzivat CF kamen tak by ti ho mohl lneny olej znehodnotit.
Nie nie, inštrukcia je jasná, šicoil... Bol to len nápad, že načo mať 20 olejov...
No někde jsem to už řešili, já používám Ballistol, je to v základu minerální olej s nějakými příměsemi ale na konzervaci se mi docela osvědčil.
Sused dodal šicoil, takže zajtra budem šmrdlať a olejovať...
Jojo, to bych viděl taky v pohodě.
A navíc mi Ballistol krásně voní (taky hotovými a nabroušenými Břitvami ).
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Dal by sa použiť silikónový olej? Skúšali ste to už niekto?Radyx píše:No někde jsem to už řešili, já používám Ballistol, je to v základu minerální olej s nějakými příměsemi ale na konzervaci se mi docela osvědčil.
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
@Ryžo: Ano dá se použít. Potřebuješ ochranu proti korozi (horší jsou oleje co udělaj kapky a né souvislý film) a nechce to olej co bude nějak reagovat se střenkama. Silikonové oleje nebývají agresivní k plastům a podle mě jsou proti běžné vzdušné vlhkosti dostačující.
Ja som ho doteraz používal len na leštenie gulí (biliardových ) a tam film drží dobre. Aj po 1-2 hodinách hry je stále poznať rozdiel na bielej guli pri falšoch. Skôr je pri ňom opačný problém - ak sa ho dá veľa, ťažko ho len suchým tolpapom odstrániť.
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.