Saponificio Varesino 70th Anniversary

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
badys

Saponificio Varesino 70th Anniversary

Příspěvek od badys »

Italské mýdlo Saponificio Varesino 70th Anniversary - je jedním z mála parfémovaných mýdel v mém používání.
Mýdlo výrobce uložil do pěkné výroční krabičky, která je mimochodem velmi měkká, přičemž mýdlo je netypicky pro italské mýdlo tvrdé :)
K samotnému mýdlu - vůně, no musel jsem hledat na netu, protože se jedná o kombinovanou skládanou vůni, kterou já neumím popsat, ale jsou názory, že převládá bergamot.
Výrobce neustále pracuje na zdokonalení receptury a číselně ji označuje a toto mýdlo má recepturu Beta 4.1
Mýdlo perfektně pění, dobře změkčuje vous má nejlepší klouzavost z mých mýdel. Břitvou jsem se ještě neholil, ale myslím si, že pro břitvu možná klouže až moc.
Celkově musím říci, že se jedná o výborné mýdlo, ale:
někdy mám po holení s ním pocit menšího svírání
nedává mne tak absolutně hladké oholení jako Le Pére Lucien
někdy po holení se mne zdá, že musím hodně oplachovat obličej, abych umyl zbytky mýdla a obličej přestal po mýdlu klouzat.

To nabízí otázku, jestli bych si toto mýdlo koupil znovu? Zatím nevím, ještě na mém seznamu jsou asi 4 výrobky, které chci zkusit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“