Zdravím všechny břitevníky s dětskou prdelkou místo tváře ,
Je tomu 19 dní co jsem náhodou narazil na nějaký gentlemans eshop a prohrabával jsem se stovkami položkami pro hladké a voňavé oholení. Celé mě to tak nadchlo, že jsem se tedy jal pátrání po celém internetu co a jak a kde a za klolik, no však to znáte. Nakonec jsem narazil na toto fórum a skoro denně se tu sebevzdělávám s touhou hladkého oholení. Po cca 2-3 dnech studia jsem se nakonec odhodlal, že už musím ten svůj byť skoro nový elektrický Braun hodit do starého železa a vydal jsem se do centra Plzně a navštívil Rossmann, tak jsem koupil plastový Wilkinson Classic k tomu dětský olejíček Avril. Následně jsem se přesunul do DM a tak jsem koupil syntetickou štetku od Baley (měli všechny 3, ale tahle byla nejjeměnsí), k tomu mýdlo Balea Sensitive, kostku kamence a balzám po holení STR8 Sensitive. Takto obtěžkaný jsem hned vyrazil rychlou chůzí domu a započal svoji první senaci s bagrem.
Takže nejdříve horká sprcha, pak lehká masáž tváře olejíčkem, následovalo první šlehání pěny ve vyhřáté keramické misce. To šlo docela snadno i když výsledek asi nebyl úplně ideální, napatlal jsem ho na všechna porostlá místa a nechal působit. Mezi tím jsem vytáhl první žiletku nasadil do strojku a pevné utáhl.
Tak a je to tu. Pocit skoro jak před prvním milováním. Ruce i kolena trochu roztřesené jsem uklidnil hlubokým nádechem a první pravé holení započlo celkem hladce. Po prvním holení po směru pouze 3 krvácející místa. Po druhém holení už 5. No než jsem se doholil proti směru krvácel jsem, jak po zásahu z brokovnice přímo do ksichtu. Takže teď naštudovaný vašimi radami jsem tvář opláchnul ledovou vodou a pak otíral mokrým kamencem. Pocit po kamenci bych přirovnal asi k pořezání tupým nožem. Následně jsem tvář jen trochu otřel suchými rukami a nanesl balzám.
Další holení už proběhlo naprosto bez krve. Stačilo na ten bagr jen přestat tlačit jako na tupý Mach3 a vše bylo ok. Další den a k tomu mnoho dalších informací z fóra jsem objednal nějaká mýdla z Hrochotě (v pondělí tu budou) a k tomu bagr TX z číny (měla by to být kopie Merkuru Futuru). Ten je stále na cestě, ale doufám, že bude stát za to.
TEĎ UŽ SE K TOMU DOSTÁVÁME. Všechny zajímavé historky tu však jsou o břitvách. Ve čtvrtek jsem tedy na Aukru vyhrál svou první břitvu a to KASUMA Solingen. Teď jsem však již v koncích, protože dle slov mnoha zdejších přispěvatelů asi není úplně reálné se sám doma bez zkušeností, a to jak s broušením, tak s holením břitvou, naučit břitvu brousit.
Jsou k tomu 2 důvody
1. nevím jak má správně nabroušená břitva být ostrá a jak má holit
2. když jsem dosud brousil jen nože, netuším jak brousit břitvu
Mám tedy dotaz, zda zde není někdo z Plzně nebo z blízkého okolí, kdo by se o své zkušenosti rád podělil a tyto techniky by mě nenaučil? Nebo dokonce nekonají se tu v okolí nějaké srazy? Jsem ochoten i kompenzovat nějaké náklady nebo třeba za nějaké "lekce" nabídnout nějakou protislužbu.
- Domů břitvy, štětky, žiletky... Vše o břitvách a holení jako takovém Všeobecně o břitvách a nádobíčku kolem holení - PelMel
Začátky a vše kolem břitev a bagrů - PLZEŇ
Mišmaš informací, které se nevměstnají do jiného tématu
Zpět na „Všeobecně o břitvách a nádobíčku kolem holení - PelMel“
Přejít na
- Vše o břitvách a holení jako takovém
- ↳ Břitvy nejrůznějších stylů, tvarů a materiálů...
- ↳ Všeobecně o břitvách a nádobíčku kolem holení - PelMel
- ↳ = PŘEHLEDNÝ SOUHRN VŠECH INFORMACÍ O BŘITVĚ =
- ↳ Videa
- Broušení a údržba
- ↳ Brusné kameny
- ↳ Obtahovací řemeny
- ↳ Brusné pasty a jiné pomůcky
- ↳ Techniky broušení na kameni
- ↳ Techniky obtahování na řemenu
- ↳ Workshopy broušení břitvy
- ↳ Obtahování a broušení
- ↳ Mikroskopie...