Godrej Shaving Round 50g

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
david_ul

Godrej Shaving Round 50g

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Vás přátelé štětek a dobrých mýdel,

Dovolte mi, abych Vám představil mýdlo na holení z daleké :) Indie.

Mýdlo se jmenuje Godrej shaving round

Než začnu psát o mýdlu. Dovolte ať Vám nejprve představím firmu co toto mýdlo vyrábí.

Jmenuje se: Godrej Consumer Products Limited a sídlí v Mumbaii v Indii. Pro některé co se neučili tento staronový název tak je to město Bombay podle Anglických kolonizátorů.
Adresa je:
Godrej Consumer Products Limited
Godrej One
4th floor, Pirojshanagar,
Eastern Express Highway,
Vikhroli (East),
Mumbai 400 079, India
Phone - +91 - 022 - 25188010/20/30
Fax - +91 - 022 - 25188040

http://www.godrejcp.com
http://www.godrejno1.com/

A teď k mýdlu.

Mýdlo Godrej se prodává ve třech možných technických provedeních. A to od roku 1938 v papírovém přebalu.
1.) papírová krabička a mýdlo ve voskovém papíru
2.) bez krabičky a pouze ve voskovém papíru
3.) bez krabičky a v plastovém malém kelímku o obsahu 50g

Všechny tyto mýdla mají +- 50g. Liší se pouze cenou a to od 17-22 Rs. ( Indická rupie má tento kurz http://www.kurzy.cz/kurzy-men/nejlepsi- ... cka-rupie/)
Takže v Indii strojí toto mýdlo 17-22 Rs což je po přepočtu 6.10 - 7,90 Kč. Já za toto mýdlo dal 83 Kč.

No a když to tolik stojí tak jak je to velké :)

průměr vaničky je: 6,2 cm
výška 2,1 cm
víčko : 0,80 mm
no a váha mýdla je 50 g
Takže přesně to zapadne do misky na holení.

Mýdlo má modro bílou papírovou krabičku. Nebo modro bílou plastovou vaničku. Mě se podařilo zakoupit mýdlo v té vaničce.

Když mýdlo rozbalíte tak má nádech modré barvy a já osobně z něj cítím rozmarýn. (EDIT 12.5 2016 dotázal jsem se na tu vůní od prodejce. Je to prý vůně Indického mýdla. Takže ne rozmarýn ani nic jiného).
Mýdlo je hodně jemné. není tekuté, je tuhé a hodně porézní. Takže se drolí. Na oholení stačí málo a mýdlo generuje hodně pěny. Na mýdle je vyražené logo firmy. Zatím jsem nezkoušel, ale co vím z YTB videí tak je tu moc krásné oholení. Od prodejce Inda co jsem jej kupoval mám informaci, že mýdlo zanechává na obličeji mastný povlak ( překlad Google translator) asi bych to volně přeložil, že kůže je krásně hydratovaná po oholení.
Předpokládám, že při tak dobrém složení mýdla se nebude aplikovat před holením glycerínové mýdlo. Vyzkouším a dám vědět.
Puk mýdla vydrží prý na 15-20 oholení. Podle toho jak jste zvyklí na hutnost šlehačky.

Firma Godrej produkuje i krém na holení s názvem Godrej. Ten se vyrábí ve třech barvách a složení.
krém červený ritch later
krém zelený Lime fresh
krém modrý mentol
tyto krémy se vyrábějí v 30g-50g-70g velikostech.

Jen tak pro zajímavost. Tato firma produkuje i výrobky do CZ. Ale nějak se to neví. Viz desinfekční gel sanitol a různá mýdla na ruce nebo krém na pokožku jako takový. Je toho hodně.

A teď to složení:
http://www.codecheck.info/kosmetik_koer ... _Round.pro

Potassium Palmate,Potassium Stearate,Potassium Cocoate,Glycerine, Titanium Dioxide,Perfume, CI-74160.

Složení je výborné. Možná až na tu přidanou modrou barvu CI-74160 (Phthalocyanine Blue). Ta tam vůbec nemusí být. Je to syntetický pigment.

Přidám fotografie a zítra přidám informace jak se s tím krásně holí.
velké fotky zde: https://onedrive.live.com/redir?resid=1 ... lder%2ctxt

David

EDIT 11.05 2016
18:14

Zdravím Vás přátelé,
tak jsem to nevydržel a udělal první oholení s mýdlem Godrej shaving round.
Odřízl jsem kousek mýdla z kalíšku a vložil jsem jej do misky na holící pěnu. Mýdlo jsem zakápl teplou vodou (kohoutková teplota takže asi 50-60 Celsia) a nechal změknout (Tvrdost mýdla ještě vysvětlím na konci editu).
Před oholením jsem si obličej opláchl teplou vodou a nechal čas mýdlu, aby bylo vláčné (max. 5 minut). Přebytečnou vodu jsem slil do dalšího kalíšku. Tu jsem nevyléval, ale použil jsem ji v další fázi šlehání pěny.
Na šlehání pěny jsem použil porcelánový hrnek na holení a holící štětec z vepříka Muhle. Štětec byl po celou dobu přípravy namočený do horké vody. Mýdlo jsem vyšlehal jen s oklepaným štětcem ve kterém zbyla voda. Štětec jsem oklepával 3x. Po zatočení štětcem v hrnku se hned tvořila pěna. Ze začátku byla taková slabá, ale čím víc jsem točil tím hutněla a voněla. I když ve složení mýdla není žádný vonný extrakt, tak mi prostě mýdlo voní po rozmarýnu. Tohle ještě zjistím.
Hutnou pěnu jsem nanesl na obličej. Na obličej jsem nedával žádné glycerínové mýdlo před holením. A krásně točil štětcem na tváří. Šlehačka krásně držela a po celou dobu nepadala. Neslyšel jsem žádné praskání nebo uvolňování konzistence. Šlehačka krásně změkčila vous a krásně klouzala čepelka. Použil jsem novou Gillette 7 O'Clock Sharp Edge a holící strojek NT VIGOUR TX18http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=69&t=2279 . Holení bylo výborné. Holil jsem se všemi čtyřmi směry a bez sebemenších problémů. Neměl jsem dojem, že by šlehačka byla moc suchá. Dával jsem tam dostatek vody. I když u někoho si umím představit, že tam kápne pár kapek oleje.
Po oholení jsem měl pocit, že nepotřebuji namazat. Zdálo se mi, že na obličeji mám mastný film to ten kokosový olej. Po oholení je jasné, že přišla ledová sprcha na obličej a pak VPH.
Vím, je to první holení, ale za mě rozhodně velké +. Rozhodně se budu koukat na nabídky tohoto mýdla (EBAY) a nějaké si koupím. Tedy, až dojdou zásoby holících věcí co mám.

Na závěr ta konzistence mýdla. Tak podle překladu a videí jsem si myslel, že bude lámavá porézní. Tak tomu tak není. Má to spíše strukturu mýdla na ruce. Tuhý malý puk, který je tvrdší jak mýdlo Arko stick.

Video jsem nenatáčel. Myslím si, že na YTB je jich dost.

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) david_ul dne 12 kvě 2016, 09:03, celkem upraveno 2 x.
David a jeho žiletky
MartinB

Re: Godrej Shaving Round 50g

Příspěvek od MartinB »

Ahoj Davide,
kam na taková exotická mýdla chodíš? :shock:
Mýdla mě ze všeho holícího vybavení baví nejvíc-je jich tolik co bych chtěl zkusit!Mít volnější rozpočet tak už bych je neměl kam dávat ;)
Složení vypadá krásně-dokonce žádný konzervant!
Obal i hmotnost mi připomíná mýdlo Williams.
Těším se až napíšeš jak dopadlo v praktickém testu.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
Pítrs

Příspěvek od Pítrs »

Tak včera jsem se stal též majitelem této exotiky.
Mýdlo je příjemné, vůně výrazná mýdlová ale pěna bohatá a oholení proběhlo v pohodě a bez následků.
Největší zájem o složení projevila Pražská celní správa, viz foto.. :D
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré odpoledne Petře,

koukám, že jste si objednal stejné mýdlo :)

Měl bych na Vás dvě prosby. Tedy pokud to nevadí.

Jak Vám voní mýdlo? Nemůžu si pomoci, ale cítím z toho rozmarýn nebo nějakou podobnou kytku. Vím, že ve složení tam nic není. Ta vůně prostě není taková ta klasicky chemická. Můžete k tomu napsat Váš názor na vůni detailněji?

Druhý dotaz a to je jen z čiré zvědavosti. Jak vypadá rozbalená zásilka od celníků? Je dodatečně přebalená do nové krabičky nebo nějak ošetřena, aby se cestou neotevřela? Doufám, že to jen nepřelepí jen tou cedulkou co jste nafotil.

Po nejprve jsem si myslel (to jsem neviděl fotografie), že Vám to stopli celníci protože jste si sehnal mýdlo jen v tom voskovém papíru. To bych se potom nedivil. Ono to mýdlo v tom papíru vypadá podezřele samo o sobě.

Jinak 1/4 mýdla mi vydržela na 5 oholení. Ale přiznám se, že jsem moc nepěnil.

David
David a jeho žiletky
Pítrs

Příspěvek od Pítrs »

Zdravím Davide,

mýdlo mi přišlo v plastové krabičce, bez té papírové. To zabalené v papíru jsem viděl na YT, je vážně zvláštní.

Celníci vše přelepili izolepou a tou celní páskou a vložili do zataveného igelitového pytlíku.
Chápu že vše z Indie podléhá vyšší kontrole na drogy a vůně mýdla odradí i zkušeného psa. :D

Jinak ja vnímám spíše vůni levandule, přesně levandulového mýdla které pamatují u mých prarodičů. Není nijak vtíravá a také mi nepřijde chemická.

Dnes proběhlo mé druhé spokojené oholení tímto mýdlem. Ale zatím jsem stále začínajícím břitevníkem a bagristou který může jen těžko podávat zasvěcené recenze.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré dopoledne Petře,

díky za zprávu ohledně celníků i testů.

Všiml jsem si, že mýdlo na holení je hodně zvláštní. Lidi v okolí tu vůni neznají a nenápadně si ke mně čichají :) Jsem ve městě a vidím, když jsem v davu, že ženy i muži ke mně čichají.

Je to příjemně rebelský je takhle dráždit. Vidíš jak přemýšlí co to je. A na nic si nevzpomenou. Měj jsem jednu příhodu. Naštěstí pozitivní. Paní asi tak 20 let v obchoďáku nevydržela a musela se mě zeptat čím to voním. Tak jsem se na ní usmál a nabídl ji ať si pořádně přivoní. Že prý to krásně voní, ale neví. Tak jsem ji to řekl. Napsala si název mýdla na holení, že si to prý koupí.

Alespoň děláme osvětu.

David
Naposledy upravil(a) david_ul dne 25 zář 2016, 09:31, celkem upraveno 1 x.
David a jeho žiletky
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

A slečna teď bude v tom obchoďáku prohledávat všechny regály - a ono nic :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré dopoledne Radovane,

dneska :) v době chytrých telefonů a mládeže přilepené na internet v mobilu a různé komunikační weby. Ta se neztratí.
Řekl jsem ji, že mýdlo je z Indie a sežene jej na různých aukčních webech. Snad se neztratí, a jestli jo tak tam chudák ještě bloudí sama samotinká mezi regály a hledá a hledá. Snad ji tam večer najde prodavačka a pošle ji domů. Třeba z nich budou kamarádky. Přeci jen v nouzi poznáš přítele. Tak se alespoň holky seznámí.

David
David a jeho žiletky
vladacr

Příspěvek od vladacr »

Díky za tip na velmi zajímavé mýdlo. Mají ho na německém Amazonu, ale ta cena...

https://www.amazon.de/Godrej-Shaving-Ro ... ej+shaving
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobrý večer Vláďo,

už je mi zase dovoleno brouzdat doma na netu na stránkách EBAY :) dlouhé povídání. Ale asi jste pochopili proč má člověk jako my zákaz na burzovní stránky.

Viděl jsem docela lepší ceny na EBAY:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=go ... +&_sacat=0

Ceny tak začínají na 120 Kč za kus. Vím není to málo, ale je to i s poštovným. I tak je cena přemrštěná, ale běžně si člověk nezajde do Indie pro holící krém nebo žiletky:)
Viděl jsem, že občas to mýdlo je v akci na ebay do 50 Kč.
Je fakt, že při 10 kusech je za jeden kus 60 Kč. To už jde. I když by bylo levnější, kdyby si to člověk šel do Indie koupit :) Tedy kdyby zrovna šel okolo :)

Myslím si to pořád.... Bylo by dobré spojit síly napříč fóry a poskytovat si služby přeposílání věcí se zemí kde dotyčný člen bydlí. Bylo by to zajímavé. Je mi jasné, že někteří jedinci by to zase kazili tím, že by chtěli vydělávat. Pak by to kouzlo ztratilo smysl.

Držím palce ať najdeš

David
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“