Holení se mimo civilizaci
Holení se mimo civilizaci
Pánové jak řešíte holení v místech, kde není přístup k teplé vodě a případně i zásoby vody studené jsou omezené?
Re: Holení se mimo civilizaci
A nebylo by lepší se obzvlášte v takových místech prostě neholit? Promiň, jsem trochu OT, ale když jsem např. na chatě, nebo někde trochu mimo civilizaci, tak si to užívám nadivoko se vším všudy .
Living on the edge.
Polarnici v arktickych podminkach se obvykle neholi.
Beduini v pousti nosi taktez plnovous.
Obycejny cesky tremp si ohreje vodu v kotliku a oholi se obvyklym spusobem. Tedy alespon ti fajnovejsi, treba ja.
Ti hardcorovejsi se holi za studena, jak se holilo na vojne do roku 1989.
Muj tip pri trempovani: Malicke signalni zrcatko ( tohle: https://www.messershop.ch/media/image/6 ... 00x600.gif ) je dobra pomucka, pokud ssebou nemate nejakou zenskou co ma zrcatko v pudrence.
Nektere lepsi kompasy maji take ve vicku malinke zrcatko, je fakt mini, ale v nouzi je i to OK.
Rambo misto zrcatka pouziva nablyskanou sirokou cepel sveho noze
PS: Ja osobne se na vandrech holim bagrem, viz cesky tremp.
Beduini v pousti nosi taktez plnovous.
Obycejny cesky tremp si ohreje vodu v kotliku a oholi se obvyklym spusobem. Tedy alespon ti fajnovejsi, treba ja.
Ti hardcorovejsi se holi za studena, jak se holilo na vojne do roku 1989.
Muj tip pri trempovani: Malicke signalni zrcatko ( tohle: https://www.messershop.ch/media/image/6 ... 00x600.gif ) je dobra pomucka, pokud ssebou nemate nejakou zenskou co ma zrcatko v pudrence.
Nektere lepsi kompasy maji take ve vicku malinke zrcatko, je fakt mini, ale v nouzi je i to OK.
Rambo misto zrcatka pouziva nablyskanou sirokou cepel sveho noze
PS: Ja osobne se na vandrech holim bagrem, viz cesky tremp.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Mě spíš napadlo jestli není nějaká instantní pěna, gel který by stál za zmínku. Tahat sebou navíc ještě misku a štětku se mi moc nechce.
No ja mam treba tu cestovni skladaci stetku od Mühle a ta po slozeni zabere opravdu minimum mista. (jako tlustejsi palec) K tomu nejaky holici krem, zbytek v tube na 2-3 oholeni, vaha par gramu.. a rozpenuji v hrsti, ( hrst = miska chudych ) a penu dodelavam na obliceji. To tedy jen kdyz ssebou nemam vubec zadne nadobi, proste nic.. coz se normalne nestava.
Jinak se da rozpenit i v esusu nebo v tomto: http://www.fliegfix.com/media/image/thu ... 20x600.jpg nejake nadobi ma preci clovek ssebou, nejime prece z bananoveho listu jak trempove na Papui- Nove Guinei .. porcelanovou misku ssebou na vandry skutecne netaham.
Jinak znam skutecne jeden produkt co mas na mysli kde se nepouziva voda, ale oholeni s tim je hruza, vubec mi to nesedlo.
Proste takovy instantni "shaving cream" https://kroko615.files.wordpress.com/20 ... _group.jpg
Namazat na oblicej a oholit.. voda se tam nepouziva.
Je to fakt ale neco silenyho.
To uz se radeji oholim obycejnym telovym mydlem, neni to optimalni, ale jde to.. proste polni podminky..
Jinak se da rozpenit i v esusu nebo v tomto: http://www.fliegfix.com/media/image/thu ... 20x600.jpg nejake nadobi ma preci clovek ssebou, nejime prece z bananoveho listu jak trempove na Papui- Nove Guinei .. porcelanovou misku ssebou na vandry skutecne netaham.
Jinak znam skutecne jeden produkt co mas na mysli kde se nepouziva voda, ale oholeni s tim je hruza, vubec mi to nesedlo.
Proste takovy instantni "shaving cream" https://kroko615.files.wordpress.com/20 ... _group.jpg
Namazat na oblicej a oholit.. voda se tam nepouziva.
Je to fakt ale neco silenyho.
To uz se radeji oholim obycejnym telovym mydlem, neni to optimalni, ale jde to.. proste polni podminky..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Pokud vyrazím někam mimo civilizaci, (myslím tím les někde v ČR) tak vím, že nejpozději 5.den mě začnou vousy ošklivě svědit, což trvá tak 2 dny, než povyrostou ještě víc a dají pokoj. Vodu vždycky někde seženu a jako pěna se mi k tomuto účelu osvědčila bonusová pěna ve spreji Diplomat. Před časem to bývalo v drogeriích jako akce k jedné dospělé pěně jedno sprejové miminko. Velikost je cca jako větší jelení lůj, oholit se tím dá, nepáchne to. S sebou si brávám nějaký ten jednorázový mnohobřit, aby mi nebylo líto, když ho někde rozšlápnu. Zrcátko jsem vždy vydyndal z nějaké kamarádky, přinejhorším zpětné zrcátko z auta.
Nejlepší je se neholit. Neholit mi vadí tak po 7 až 8 dnech a už to pak nepřestane, takže když jedu třeba na hory bez ubytování tak si uříznu trochu arka nebo speick, vezmu bagr + žiletky. Pěnu rozdělám tak, že si arkem jezdim po namočené tváři a pak rozdělám pěnu rukama, tahat štětku se mi nechce. Teplotu vody neřeším, stačí když není moc špinavá. Vodu po holení vozim v lahvičce od celaskonu.
Jednoduché řešení , já si sebou beru i malou vepřovici od Spokaru.
Další řešení v dnešní době je, vzít si malý elektrický strojek na baterie, jsou jich mraky velké, malé
cestovní apod. Já sice elektriku nerad používám, protože mám spíš vousy otrhané než oholené, ale dá se to přetrpět.
Prostě, kdo není líný, chvilku na pořádné oholení si vždycky najde.
A pokud je gentleman a důstojník britského koloniálního sboru, je to naprostá nezbytnost ( viz film "Zulu")
ani vřava bitvy nemůže odradit od každodenního holení, natož vandr někde v lese ...
Další řešení v dnešní době je, vzít si malý elektrický strojek na baterie, jsou jich mraky velké, malé
cestovní apod. Já sice elektriku nerad používám, protože mám spíš vousy otrhané než oholené, ale dá se to přetrpět.
Prostě, kdo není líný, chvilku na pořádné oholení si vždycky najde.
A pokud je gentleman a důstojník britského koloniálního sboru, je to naprostá nezbytnost ( viz film "Zulu")
ani vřava bitvy nemůže odradit od každodenního holení, natož vandr někde v lese ...
V noci slyším i vousy růst