Jak všichni víte, pro ochranu hřbetu břitvy při broušení ostří před úběrem (obrušováním) materiálu (v případě zdobeného hřebetu ochanu před poškozením tohoto zdobení) je nejvhodnější používat elektrikářskou pásku.
Nově se mi dostal do rukou páska výrobce Sulang ltd., která po jejím odstranění z čepele na ní zanechává zbytky lepidla.
Tzn., že před nalepením nové vrstvy se musí tyto zbytky odstranit.
Znamená to nutnost použití benzínového čističe, či jiného rozpouštědla.
Jednak je otravné po každém odstranění pásky čepel čistit natřikrát, tedy do sucha, rozpouštědly, a znovu do sucha a druhak může interakce mezi těmito chemickými prostředky a materiály střenek břitvy na nich způsobit nenapravitelné škody.
Z tohoto důvodu doporučuji se této pásce vyhnout širokým obloukem.
Páska nevhodná pro krytí hřbetu
Páska nevhodná pro krytí hřbetu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Páska nevhodná pro krytí hřbetu
Jako nejlepší se mi jevily "gumové" pásky EMOS ,dobře se tvarovaly, držely a hlavně nezanechávaly lepidlo. Na minulém srazu jsem měl také nějakou čínskou pásku a byly s ní stejné problémy s lepidlem, co píšeš Tome.Nikdy bych nevěřil,že i páskou to může být taková alchymie
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Díky Radgoste za perfektní informaci.
S páskami je to fakt alchymie. Některé nedrží, jiné se prodřou hned po pár tazích, jiné patlají čepel a ty nejhorší sundávají zlato z čepele.
Používám pásky co mi kdysi přinesl zeťák z práce v Packardu u nás, jenže ten už před devíti lety zavřeli a tak dojíždím poslední pásky.
S páskami je to fakt alchymie. Některé nedrží, jiné se prodřou hned po pár tazích, jiné patlají čepel a ty nejhorší sundávají zlato z čepele.
Používám pásky co mi kdysi přinesl zeťák z práce v Packardu u nás, jenže ten už před devíti lety zavřeli a tak dojíždím poslední pásky.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ale tak tohle je za ty roky první páska, která pouští lepidlo.
Zde je páska,kterou používám rád a to Emos páska /nenechte se mýlit šířkou 19mm ,raději mám kolem 15mm/ . Ta EMOS je taková "gumovější" ,lépe se trhá rukou a taková tvárnější,lépe se přizpůsobí povrchu. A jako protipól / která se mi nelíbí/ je TESA páska, je taková více plastová,hůře se trhá a lepidlo zůstává na hřbetu břitvy.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Ano, páska EMOS mne zatím nezklamala.
Take mám emos pásky a fungujou i pásky od 3M.
Odolná páska tl. 0,15mm, otěruvzdorná s dobrou přilnavostí a bez zanechávání stop po odlepení.
Cena/výkon je super, ale pořizovací výchozí cena pro 33 metrů se líbit nebude..
--
Jsem si až nedávno uvědomil, že v práci používáme „Odolná páska pro vyznačení manipulačního prostoru nebo také zvaná jako podlahová páska apod…“ materiál Polyvinylchlorid. Ověřil jsem její možnosti, porovnal s EMOS a 3M el páskami. Odolné pásky na zem jsou pro průmysl, haly apod a proto jsou v délky 33 m, tl je 0,15mm…(šíře jsou 50mm, 75 mm, 100 mm)
https://www.happyend.cz/op-50-odolna-pa ... o-prostoru
---
Vyzkoušel jsem i doma na Břitvě.
Podlahové odolné pásky.
PLUSY
- Polyvinylchlorid – cca shodně jako el pásky
-Na první omak, tažnost apod. se nijak neliší od elektrikářské
-Tl. 0,15 mm – shodně jako elektrikářská
- Lepší přilnavost - 20 N/10 mm (až 11x větší než elektro pásky, ty mají 1,8 N/10mm))
- Šířka 75mm nebo 100 mm (odstříhnutí pásku napříč z kotule)
- Odolnější vůči otěru, zjevně více než elektrikářské – slouží na zem, chodí se po nich
- Odolnější lepící vrstva - po zašpinění – lepící plochy 10x omakány špinavými prsty a stále dobře přilnou (el pásky už nelepí)
- Po odlepení není žádná stopa po lepidlu (I když jsou lépe přilnavé)
MÍNUSY:
Cena prvního pořízení – š.75 mm za 330,- Kč – v délce 33m
Pro břitvy postačí šíře 75mm a kolmo se odstřihne ze 33m přes 2000 ks pásků 15mm. Např. z elektro pásky 10 m je tak cca 130 kusů pásků 15 mm.
PS: až bude na podzim 2020 setkání břitevníků, pošlu Vám balík pro odzkoušení (asi na Radgost, pak se ozvu) – 2x pásky 33m, super odmašťovač Porta, CRC inhibator koroze…). F
Cena/výkon je super, ale pořizovací výchozí cena pro 33 metrů se líbit nebude..
--
Jsem si až nedávno uvědomil, že v práci používáme „Odolná páska pro vyznačení manipulačního prostoru nebo také zvaná jako podlahová páska apod…“ materiál Polyvinylchlorid. Ověřil jsem její možnosti, porovnal s EMOS a 3M el páskami. Odolné pásky na zem jsou pro průmysl, haly apod a proto jsou v délky 33 m, tl je 0,15mm…(šíře jsou 50mm, 75 mm, 100 mm)
https://www.happyend.cz/op-50-odolna-pa ... o-prostoru
---
Vyzkoušel jsem i doma na Břitvě.
Podlahové odolné pásky.
PLUSY
- Polyvinylchlorid – cca shodně jako el pásky
-Na první omak, tažnost apod. se nijak neliší od elektrikářské
-Tl. 0,15 mm – shodně jako elektrikářská
- Lepší přilnavost - 20 N/10 mm (až 11x větší než elektro pásky, ty mají 1,8 N/10mm))
- Šířka 75mm nebo 100 mm (odstříhnutí pásku napříč z kotule)
- Odolnější vůči otěru, zjevně více než elektrikářské – slouží na zem, chodí se po nich
- Odolnější lepící vrstva - po zašpinění – lepící plochy 10x omakány špinavými prsty a stále dobře přilnou (el pásky už nelepí)
- Po odlepení není žádná stopa po lepidlu (I když jsou lépe přilnavé)
MÍNUSY:
Cena prvního pořízení – š.75 mm za 330,- Kč – v délce 33m
Pro břitvy postačí šíře 75mm a kolmo se odstřihne ze 33m přes 2000 ks pásků 15mm. Např. z elektro pásky 10 m je tak cca 130 kusů pásků 15 mm.
PS: až bude na podzim 2020 setkání břitevníků, pošlu Vám balík pro odzkoušení (asi na Radgost, pak se ozvu) – 2x pásky 33m, super odmašťovač Porta, CRC inhibator koroze…). F
Rád vyzkouším. Díky za tipy.