RED Captain Titan Mild Protouch MG - AC čepelky Sapphoo Shenzhen

Vše o čepelkách
Odpovědět
david_ul

RED Captain Titan Mild Protouch MG - AC čepelky Sapphoo Shenzhen

Příspěvek od david_ul »

Krásný dobrý den dámy a pánové,

dovolím si Vám představit další sestřičku AC čepelky značky Sapphoo, která sídlí ve městě Shenzhen.
Čepelky se celým názvem jmenují : RED Captain Titan Mild Protouch MG
IMG_20220102_142523.jpg
jak jsem psal o sestřičce jménem Blue Captain Titan Mild Protouch MG tak recenze je zde: viewtopic.php?f=67&t=3536
a jejich "vzdálená sestřenice" je zde: viewtopic.php?f=67&t=3534
IMG_20220102_143045.jpg
Hned na začátek musím napsat, že všechny AC čepelky jsem testoval na strojku na holení značky Yaqi. Model Yaqi AC Blade Excalibur Shaving Razor. Jeho recenzi najdete zde: viewtopic.php?f=69&t=3513

Jak jsem psal u modré sestřičky Blue Captain Titan Mild Protouch MG tak ty jsou jemné a docela vstřícné. U těch červených RED Captain Titan Mild Protouch MG. Tak tam to už tak jednoduché není. Jsou více agresivní a umějí i kousnout. Na začátek se sluší napsat, že firma Sapphoo se u této červené verze inspirovala AC čepelkou Kai Captain Titan mild Protouch MG. Odkaz na Kai web: https://www.kai-group.com/global/en/biz ... touch.html
Ale hned na začátek. Budu tu popisovat jen AC čepelku od firmy Sapphoo RED Captain Titan Mild Protouch MG.

AC čepelku RED Captain Titan Mild Protouch MG jsem zakoupil ještě minulý rok (11/2021) a stihl vypotřebovat 3 ks čepelek z injektoru.
Ano i tyto čepelky jsou v injektoru. A rovnou jich je tam 15 ks. U firmy Kai je tam 15 ks nebo 15+3 ks. Když pominu, že čepelky mají hodně podobné obaly a přitom tak rozdílné. Firma Sapphoo si vybrala několik obrázků z obou modelů a vymyslela tak rozdílný obal a přitom tak známý. A to díky stejným či hodně podobným obrázkům náhledů či popisků. Prostě hodně velká inspirace. Ale rozhodl jsem se zaměřit pouze na čepelky a samotný injektor.
Čepelky jsou z nerezové oceli a jsou potaženy titanem. Ne tolik co Kai, ale je tam. Takže první rozdíl je v barvě. Kai je lesklý. Čepelky RED Captain jsou trochu matnější a tolik nesvítí. Další a hlavní rozdíl je, že unašeč vousů u verze Kai má 14 pájených spojů na čepelku oproti čepelce RED Captain od Sapphoo, kde je jen spojů na unašeči 8 ks.
IMG_20220102_142640.jpg
A zase u verze Kai je ještě kruhový výsek na samotné čepelce. U Sapphoo čepelky RED jsou výseky jen 3 jako u verze Blue. U verze Kai jsou unašeče na čepelce užší a jemnější. U čepelky Sapphoo RED jsou hrubší a na konci nemají kulatou hranu. Díky napájenému unašeči jsou bohužel hrany trochu ostřejší, ale vlastně to nevadí, protože to můj strojek schová.

Rozměry RED Captain Titan Mild Protouch MG
49,3x7,9x0,3 mm

Měl jsem možnost vyzkoušet čepelku KAI Pink a tam můžu srovnat. Bohužel Kai čepelku jsem zkoušel cca před 4 roky. Takže to nebude asi tak úplně přesné a dobré hodnocení. RED Captain Titan Mild Protouch MG je krapek horší než Kai čepelka. Unašeč u RED Captain je kratší cca o 1 mm, ale je to znát. U verze RED tedy unašeč končí na hraně čepelky. U Kai končí cca 1 mm za čepelkou. Takže unašeč funguje trochu lépe. Ale není to nic závratného. Unašeč u KAI čepelky má rozměr mezi dvěma hřebeny rozměr 1,28 mm u verze RED Captain je 1,3 mm.
Čepelka RED nijak nerezonuje díky tomu, že má méně spájených spojů. Tam bych problém neviděl. Čepelky RED jsou ostřejší a agresivnější než BLUE viewtopic.php?f=67&t=3536 a jsou ostřejší než viewtopic.php?f=67&t=3534.
Ale tam to přičítám tomu, že čepelky RED i BLUE jsou v injektoru.
Samotný injektor je zase pevný kus plastu a nic není měkké nebo nic neodpadá. I tento injektor má vodící lištu na AC strojky pro zasunutí čepelky a trn na shavettu. Čepelka RED je více agresivní a lépe si poradí s dlouhým vousem.
Obě varianty čepelek RED i BLUE tak jsem se holil třemi a čtyřmi směry a vždy pohodlně bez krve nebo pořezání. Samotná aplikace čepelky do strojku byla také v pořádku. Prostě kvalitní výrobek i když za jinou cenu... k té se dostaneme zase na konci článku.
Injektor u verze RED i BLUE je v mém případě stejný. Má černou barvu a posuvník na čepelku je oranžový. Oba po prostudování jsou stejně odolné. Takže není problém po vypotřebování znovu použít pro jiné čepelky.

Popravdě tyhle čepelky už bych i když jsou mild verze nedal začátečníkům. Ale mírně pokročilým kolegům či kolegyním. Já jsem s touto čepelkou dosáhl dobrého oholení asi tak 12 x poté jsem to ještě zkusil a konec jsem pocitově viděl někde u 15 oholení. A to už tahalo. Čepelku jsem neotáčel. Takže holení na první dobrou. Vše s běžným krémem na holení nebo mýdlem. A ano klasicky miska na holení a štětec. Žádný gel či jiný fuj fuj...
Čepelka se zanášela tak běžně, že stačilo vždy oplach ve vodě. Nerezaví a vydrží to co má. Napsal bych to asi tak, že vycházím z verze KAI, kde je to 100% tak tato RED Captain Titan Mild Protouch MG je tak 98%. Ty 2% jsou za to, že není možné ji běžně sehnat v CZ a také těch několik rozdílů v kvalitě a materiálu.

Zase čepelky AC RED Captain Titan Mild Protouch MG lze koupit zde:
https://www.aliexpress.com/item/4000895 ... 7e955uXOrY
Cena je tam teď (1/2022) 11 Dolarů. Což je v přepočtu 242 Kč. Což není špatná cena.
Já jsem za tyto čepelky bohužel platil více, protože Česká pošta a naši celníci. I když to bylo procleno jak mělo, tak bohužel mi doměřili celní poplatek, poplatek poště a clo. No a cena byla 550 Kč. Takže to se moc s cenou nepovedlo. Ale i tak ty čepelky stáli za to.

Přidám Vám zase fotky

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
david_ul

Re: RED Captain Titan Mild Protouch MG - AC čepelky Sapphoo Shenzhen

Příspěvek od david_ul »

přidám Vám ještě další fotky,

první fotka bude náhled na tři kusy AC čepelek. První je Feather Proffesional, druhá bude BLUE Captain Titan mild a třetí RED Captain Titan mild.
IMG_20220102_143115.jpg
Další fotka je zadní obal RED Captain Titan AC blades.
IMG_20220102_142532.jpg
David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“