Dobrý den milé kolegyně, Dobrý den kolegové,
Dovolím si Vám představit holící čepelky značky Leaf.
Jedná se o čepelky DE, ale ve verzi single edge - půlené DE čepelky.
Tyto čepelky se dají zakoupit dvojím způsobem. Ten první je zakoupit jej rovnou s holícím strojkem Leaf, kde je u stojku přiloženo 5 ks čepelek.
A nebo si koupit rovnou velké balení po 50 ks v krabičce.
Značka Leaf je sice nevyrábí, ale nechává si je vyrábět. Bohužel zatím jsem nezjistil kdo je opravdovým výrobcem, ale časem se to zjistí.
Čepelky dle prodejce Leaf jsou pouze ve verzi single-edge. Samotný materiál čepelky je vyroben ze švédské oceli kované za studena s platinovým povlakem.
Můj soukromý první nástřel je, že čepelky budou z Indie či Pakistánu. Nebo z Číny. Usuzuji podle toho, že první dvě čepelky nebyly zas tak dobře kvalitní. Jsou ostré, ale povlak platiny je takový no jak to napsat. Je málo kvalitní. Na čepelce je vidět grot z broušení a čepelky nejsou očištěny máčením. A je na to nanesena rovnou platiny. Tisk je v pořádku. Je tam tamponovým tiskem logo Leaf. Z druhé strany je napsáno pro méně chápavé lidi, že ta čepelka není z plastu.
Samotná čepelka je přichycena na papírovou obálku 2 puntíky lepidla. Bohužel tam chybí pergamenový papír, ale i tak ten lepík opravdu drží a tak zatím u dvou čepelek není vidět, že by ostrost čepelky utrpěla. Na čepelce jak je nanesený platinový povlak tak to vypadá jako teflon. Je tam nástřik temně šedé barvy. Čepelka je vložená do zeleného papíru s bílím logem Leaf.
V balení u holícího strojku jsou čepelky schovány do papírové zelené krabičky s červeným uchem na vyndání z krabičky. U verze 50 ks. Je to již samostatně zakoupitelný. a vypadají stejně, akorát je jiná krabička. A to lehce zelená s barvou bílého kafe.
Cena té 50 ks verze vychází na 12 USA Dolarů. V CZ jsem je zatím nenašel. V Německu €11.90.
Třeba časem i v CZ.
Moje zkušenost 5 oholení s touto čepelkou je fakt dobrá. Není agresivní, ale je pečlivá. Škoda, že je z výroby nevyčištěná od grotu. Čepelku jsem nesrážel a rovnou ji zatím dal do strojku Leaf Thorn.
Zatím přidám jen fotografie a budeme dále pátrat.
Zase kdo by věděl více nebo už tyto čepelky vyzkoušel nechť napíše své poznatky.
David
Leaf single edge čepelky - DE
Re: Leaf single edge čepelky - DE
Dobrý den milé kolegyně, Dobrý den kolegové,
Dovolím si Vám přidat odkaz na holící strojek značky Leaf zde na fóru. Proč tento odkaz? protože ty čepelky jsou z tohoto balení strojku.
viewtopic.php?f=69&t=3575&p=43879#p43879
David
Dovolím si Vám přidat odkaz na holící strojek značky Leaf zde na fóru. Proč tento odkaz? protože ty čepelky jsou z tohoto balení strojku.
viewtopic.php?f=69&t=3575&p=43879#p43879
David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Re: Leaf single edge čepelky - DE
Pro ty kdo čekali jak to dopadne s čepelkou. Tak zde je rozuzlení.
Čepelku jsem neotáčel a vydržela 7 oholení. Prvních 5 bylo ucházejících a poslední 2 už bylo s podrápáním, ale pořád holili. Už ne tak jako poprvé, ale bylo vidět, že už čepelka nebere tak jako prve. Klouzavost byla pořád dobrá, ale výsledek holení poslední dvě tak asi jako ve škole. Za tři. Musel jsem doholovat a i tak některý tvrdší vous zůstal. Je pravda, že první oholení bylo s krví, ale potom již ne. Přikládám to k tomu, že jsem se musel seznámit jak s čepelkou tak strojkem.
Nadruhou stranu čepelka má konsistentní chování po skoro celou dobu holení 5x a pak její kvalita jde pomalu dolů. Takže pokud někdo čepelku vyhazuje po druhém či třetím oholení. Tak pro něj je čepelka vhodná. Tuto čepelku bych klidně viděl v rukách začátečníka nebo člověka, který nechce moc agresivní čepelku. Tato čepelka je sice precizní, ale není to pocitově tak ostré.
Holení jak jsem již mnohokrát psal tak probíhá po sprše a napaření teplou vodou. U této čepelky bych vypíchl, že má ráda řidší šlehačku skoro bych si dovolil napsat spíše smetanu. Škoda toho, že to nevydrží více, protože zas tak špatná čepelka to není. Jasně... zatím jsem to vyzkoušel na stojku Leaf Thorn viewtopic.php?f=69&t=3575 . Později vyzkouším na strojku Yaqi Katana viewtopic.php?f=69&t=3451 .
Co jsem se dočetl u našich kolegů z jiných fór tak ta čepelka má u nich podobný průběh. Všem se líbí její nezáludné a předvídatelné chování, ale výdrž je takový dobrý průměrný základ.
Budu testovat dále a pak se uvidí časem.
David
Čepelku jsem neotáčel a vydržela 7 oholení. Prvních 5 bylo ucházejících a poslední 2 už bylo s podrápáním, ale pořád holili. Už ne tak jako poprvé, ale bylo vidět, že už čepelka nebere tak jako prve. Klouzavost byla pořád dobrá, ale výsledek holení poslední dvě tak asi jako ve škole. Za tři. Musel jsem doholovat a i tak některý tvrdší vous zůstal. Je pravda, že první oholení bylo s krví, ale potom již ne. Přikládám to k tomu, že jsem se musel seznámit jak s čepelkou tak strojkem.
Nadruhou stranu čepelka má konsistentní chování po skoro celou dobu holení 5x a pak její kvalita jde pomalu dolů. Takže pokud někdo čepelku vyhazuje po druhém či třetím oholení. Tak pro něj je čepelka vhodná. Tuto čepelku bych klidně viděl v rukách začátečníka nebo člověka, který nechce moc agresivní čepelku. Tato čepelka je sice precizní, ale není to pocitově tak ostré.
Holení jak jsem již mnohokrát psal tak probíhá po sprše a napaření teplou vodou. U této čepelky bych vypíchl, že má ráda řidší šlehačku skoro bych si dovolil napsat spíše smetanu. Škoda toho, že to nevydrží více, protože zas tak špatná čepelka to není. Jasně... zatím jsem to vyzkoušel na stojku Leaf Thorn viewtopic.php?f=69&t=3575 . Později vyzkouším na strojku Yaqi Katana viewtopic.php?f=69&t=3451 .
Co jsem se dočetl u našich kolegů z jiných fór tak ta čepelka má u nich podobný průběh. Všem se líbí její nezáludné a předvídatelné chování, ale výdrž je takový dobrý průměrný základ.
Budu testovat dále a pak se uvidí časem.
David
David a jeho žiletky