Držiaky brusných kameňou.
Držiaky brusných kameňou.
Ahoj britvoši vyrobil som si držiak brusných kameňov čo vy na to môže byť zdravì chlpoš57
kovovè zaràžky màm zo šrotu,šroby m5 imbus ,dĺžka 40cm,šìrka8cm,vìška4cm .chlpos57Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdravì Chlpos57 :-)
Re: Držiaky brusných kameňou.
Ahoj ďalšie foto
rozmery zaražky dl 13,6 šì 2 ,vý 1,5 fì dier 0,6 cm chlpoš56Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vypadá to jak mučící stroj pro kámen Vždyť dřevo jde ke kameni daleko lépe .
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Já zkoušel v minulosti také něco doma nakolenu udělat. Ale vždy jsem se vrátil k „originálním“ zakoupeným držákům s tou pryží. Stojí kolem 600 – 700 kč za kus, ale postupně jsem se již vcelku vybavil a jsem s nimi max spokojený, držáky nezahálí, brousím často. F
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AhojFerencH màš na okne celkom peknè šutrovište ,a nehovorim o paradnom mikroskope ,nech sa ti v brùsenì darì. Màš peknù výbavu na brùsenie môžem len zàvidieť .Ja moc nemam finančných možnostì tak musim sa snažiť tvoriť pomôcky na brusenie s toho čo sa dà zohnať .Zdraví Chlpos57
I z pár špalíků z tvrdého dřeva, dvou šroubovic a páru matiček jde udělat solidní držák, myslím HonzaS takový má /pokud se nepletu/. A kameny lze nakupovat i po kusech a za nějakou dobu můžeš mít podobné šutroviště jako Franta /Ferenc/. Kde je vůle,je i cesta.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Ahoj pàni a dámy .Jeden pekný držiak kameňov z dreva pekný nápad z netu .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak držák, který vypadá, že je vyrobený z bambusu vypadá pěkně. Jen si myslím, že praktičnost je u držáku se závitovou tyčí lepší. Tady musíš při vkládání kamene otáčet držák a u závitovky se dobře dotahuje, tady tomu dotáhnutí kamene moc nevěřím.
-
U tohoto máš závit práve zospodu kde na fotkách nie je vidieť. Pritlačís a dole je klasický motýlik na utiahnutie
Způsob tohoto upnutí je z fotky zcela jasný. Rukou přistrčíš příložku k šutru a zespoda utáhneš křidýlkovou matkou. To co myslým já je, že upínací mechanizmus je podélně s kamenem a při utahnutí zpevníš upnutí kamene s držákem.
A další věc je ta, že dřevo ti bude po stole bruslit. Není tam dostatečná adheze. Chtělo by to nějaké gumové, nebo silikonové podložky. A pokud pod držákem bude trochu vody, je to při broušení problém.
A další věc je ta, že dřevo ti bude po stole bruslit. Není tam dostatečná adheze. Chtělo by to nějaké gumové, nebo silikonové podložky. A pokud pod držákem bude trochu vody, je to při broušení problém.