Nová štětka - syntetika vs jezevec

... štětky, misky a jiné propriety...
vsezved

Re: Nová štětka - syntetika vs jezevec

Příspěvek od vsezved »

Jâ osobně mám též nejraději umělá vlákna Plissoft ve velikosti uzly 34mm, napění úplně vše s naprostou lehkostí.
Nevýhoda pro někoho může být ta, že moc nemasíruje tvář, ale jen hladí.

Mám ještě skvělou štětku silvertip s knotem od The golden nib, ale v poslední době ji příliš zanedbávám. Prostě syntetika s mega knotem Razorock hulk je pro mne nyní nej.

Měl jsem z Aliexpresu silvertip od firmy Frank shaving, která fungovala dobře, ale po nějaké době mi knot vypadl a rozpadl se. Nebyl jsem schopen jej opětovně svázat a zasadit naz5. Od začátku pouštěla poměrně dost chlupů.
Einherjer

Příspěvek od Einherjer »

paulusek píše: 27 kvě 2021, 11:12 Ta Balea syntetika z DM drogerie je sice Silvertip od Muhle, žádný odpad, ale jinak souhlas - preferuji Plissoft a Tuxedo vlákna.
Aký je rozdiel medzi Plissoft a Tuxedo? Myslel som si, že je to to isté, len to inak vyzerá.
Psychoucho

Příspěvek od Psychoucho »

Ide o rozdielny uzol. Dlhý a podrobný popis aj s foto v článku nižšie, ale v skratke tuxedo je tuhší zatiaľčo plissoft mäkkší.
Môžem potvrdiť, skúšal som si ich v kamennom obchode priamo na ksichte(od výrobcu razorock) a tuxedo má silnejší masážny efekt a plissoft je proste "pohlazeni". Môže byť aj rozdiel medzi výrobcami a záleží kto čo preferuje. Mne osobne viac sedel plissoft, ale keď som googlil rozdiely, tak na rôznych fórach sa naopak väčšina prikláňala k tuxedo.

https://mens-only.gr/en/2018/01/12/band ... vs-tuxedo/
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“