Když jsem si kupoval asi před rokem přímo v tovární prodejně soupravu Mühle s holící hlavou R89, dostal jsem jako dárek vedle holícího krému i jednu žíletku Mühle. Celou dobu mi ležela v šuplíku, až nedávno jsem se odhodlal jí vyzkoušet. Podotýkám, že jsem těsně předtím vyhodil použitou Derby, takže dokáži trochu obě značky porovnat.
Jaké bylo mé obrovské překvapení, jak žiletka Mühle v hlavě R89 holí. To byl nadneseně řečeno koncert. Velmi jemné, ale důsledné holení, bez jakéhokoli podráždění. Vynikající ostrost a dlouhá výdrž. Jedním slovem paráda.
Nebudu unavovat svou technikou, protože každý z nás je originál, tedy co vyhovuje mně, nemusí vyhovovat druhému, ale v tomto případě doporučuji tyto žiletky alespoň k vyzkoušení.
Nevím, kdo přesně žiletky pro Mühle vyrábí, ale podle upravse.cz snad Israel.
čepelka Mühle - Rasurkultur
čepelka Mühle - Rasurkultur
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
Re: čepelka Mühle - Rasurkultur
Já psal nedávno přímo do Mühle, kde se žiletky vyrábí (případně alespoň v jaké zemi).
Dle jejich odpovědi mi výrobce nesdělí (prý tajemství ). Zemi přesně neví, protože výrobce má několik
závodů po celém světě a oni neví, ve kterém se to přesně vyrábí. Specifikovali mu své požadavky
a tyto požadavky je prý schopný výrobce splnit v několika závodech.
Nic to nemění na tom, že tyto žiletky taky rád používám.
Dle jejich odpovědi mi výrobce nesdělí (prý tajemství ). Zemi přesně neví, protože výrobce má několik
závodů po celém světě a oni neví, ve kterém se to přesně vyrábí. Specifikovali mu své požadavky
a tyto požadavky je prý schopný výrobce splnit v několika závodech.
Nic to nemění na tom, že tyto žiletky taky rád používám.
Ahoj Stanislave,
někde jsem to dohledal, ale už nevím kde. Tuším, že to mají být modré čepelky Personna.
David
někde jsem to dohledal, ale už nevím kde. Tuším, že to mají být modré čepelky Personna.
David
David a jeho žiletky
Čepelky Personna se vyrábí v Izraeli a podle shodné povrchové úpravy( jde o platinový nástřik na nerez) si také myslím, že si Mühle nechává pod svou značkou čepelky u nich vyrábět. To ale pro normálního spotřebitele není to nejpodstatnější jako to, že jde opravdu o vynikající žiletky. Ony také ve světě jsou relativně drahé. V USA 4 USD,
v Německu 2,60 Euro atd. Na upravse.cz je v porovnání pak cena velmi příznivá.
v Německu 2,60 Euro atd. Na upravse.cz je v porovnání pak cena velmi příznivá.
nazdar panove,
musim potvrdit - na popud kolegu jsem vytahl baleni co mi lezi rok ve skrince. chovani ziletky je rekl bych dost podobne jako moje oblibene Perma-sharp. ziletka je krasne ostra a ostri vydrzi dost pouziti. pocitove se mi zda na tvari jeste jemnejsi nez Perma-sharp. za tu cenu super vykon.
david
musim potvrdit - na popud kolegu jsem vytahl baleni co mi lezi rok ve skrince. chovani ziletky je rekl bych dost podobne jako moje oblibene Perma-sharp. ziletka je krasne ostra a ostri vydrzi dost pouziti. pocitove se mi zda na tvari jeste jemnejsi nez Perma-sharp. za tu cenu super vykon.
david
potěšílo mně, že i další člen fóra sdílí na čepelky Mühle podobný názor.
Nechci totiž vypadat jako jejich agent. I když, taková slušná provize by nebyla k zahození.
Nechci totiž vypadat jako jejich agent. I když, taková slušná provize by nebyla k zahození.
- LukasSimir
Dostal jsem se k jedné čepelce Mühle Stainless (aktuálně dlouhodobě používám Personna Platinum). A musím naprosto souhlasit s Davidem. Pokud bych neviděl nápis Mühle, tak bych dal ruku do ohně za to, že jsem se holil Personnou. Stejná pružnost žiletky, pocit na tváři, dokonce i počet oholení!!! do pocitové tuposti čepelky.
Každopádně pokud někomu vyhovuje Mühle, tak upřímně doporučuji zakoupit levnější Personnu Rozdíl v nich naprosto není
Každopádně pokud někomu vyhovuje Mühle, tak upřímně doporučuji zakoupit levnější Personnu Rozdíl v nich naprosto není
Pokud zůstalo vše při starém, tak pro Mühle žiletky vyráběla stejná izraelská fabrika, která vyrábí "červené" Personny Platinum
- LukasSimir
já mám modré.. ale rozdíl stejně nevidím