Ahoj všem břitevníkům,
asi jako každý nováček zde řeším základní otázku. Kde brousit? Tentokráte v Brně. Přes Aukro jsem koupil břitvu jen tak zkusmo, protože se holím shavettou a břitva byl další logický krok.
Břitva z Aukra byla tupá jako .... a prodávající úplně nejevil zájem řešit výměnu. Nestála moc a tak jsem se rozhodl najít někoho, kdo břitvy brousí. Ejhle, mistrů brusičů je jako šafránu, proto bych byl vděčný za jakýkoliv kontakt v Brně a okolí, kdo by mohl břitvu nabrousit.
Klidně bych i uvítal někoho kdo by i vyměnil střenku. Raději bych nějakou dřevěnou než divnou plastovou.
Moc děkuju za rady
Josef
Broušení břitev v Brně
Re: Broušení břitev v Brně
Ahoj Kolego.
Oficialne to v Brne nedela nikdo.
Je tam sice nejake nozirstvi ktere o sobe tvrdi ze umi nabrousit britvy, ale ony potom jsou tak tupe ze stejne poradne neholi takze tak nejak.
Takze bud se obratit tady na nejake nase brusice (stredni Cechy, okolo Prahy) nebo leda ze by jsi se v Brne s nekym domluvil soukrome.
Popripade dojdi na nejaky sraz ktere tam kazdych par mesicu poradam.
Dalsi sraz bude co nevidet takze tak do 14 dnu.
o vsem se doctes vice zde na foru.
Britvu vezmi ssebou at se na ni podivame. Nekdy totiz nabrouseni a renovace by mohla presahnout unosnou cenu, jinymi slovy ze za ty penize by jsi mel nejakou jinou a ostrou Britvu..
Oficialne to v Brne nedela nikdo.
Je tam sice nejake nozirstvi ktere o sobe tvrdi ze umi nabrousit britvy, ale ony potom jsou tak tupe ze stejne poradne neholi takze tak nejak.
Takze bud se obratit tady na nejake nase brusice (stredni Cechy, okolo Prahy) nebo leda ze by jsi se v Brne s nekym domluvil soukrome.
Popripade dojdi na nejaky sraz ktere tam kazdych par mesicu poradam.
Dalsi sraz bude co nevidet takze tak do 14 dnu.
o vsem se doctes vice zde na foru.
Britvu vezmi ssebou at se na ni podivame. Nekdy totiz nabrouseni a renovace by mohla presahnout unosnou cenu, jinymi slovy ze za ty penize by jsi mel nejakou jinou a ostrou Britvu..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Téma bylo pročištěno od off-topic.
Ahoj břitevníci,Radgost píše:Téma bylo pročištěno od off-topic.
nechci zakládat nové vlákno a spamovat tady proto Vás o radu žádám tady. Prosím nevíte o nějakém šikovném brusiči nebo kdo by byl tak ochotný a nabrosil mi tak nějak soukromně "samozřejmě za úplatek" pořádně břitvu (Moravskoslezský kraj nejlépe Frýdek nebo Ostrava). Dostal jsem od ženy novou s věnováním řekl bych že kvalitní, ale né moc ostoru. S řemenem si myslím celkem rozumím ,ale chtělo by to podle mě na kámen. Vlas sekne ale na můj vkus s velkým úsilím a do broušení na kameni zatím nemám odvahu. Moc díky za doporučení či radu, děkuji.
Ahoj, jsem nováček ohledně holení se s břitvou. Jednu nenabroušenou jsem dostal darem (Razolution) topic o tom jaké jsou to šunky už jsem si přečetl, ale je mi líto darovanou břitvu měnit. Chtěl bych se zeptat, jestli se nějak nezměnili poměry v Brně a nevíte o někom kdo by uměl dobře nabrousit břitvu. (ten obchod s noži kde tvrdí, že to umí jsem zkoušel a můžu potvrdit, že je to pořád stejně tupé...)
Dík
Dík
Obávám se, že v současné době je v Čechách, Moravě a na Slovensku aktivní jediný brusič a to je Irenko.
https://forum.britva.cz/viewforum.php?f=100
Téma zamykám.
https://forum.britva.cz/viewforum.php?f=100
Téma zamykám.