začátečník - pupínky a pálení kůže

Dotazy na vše co se holení týče.
Odpovědět
Raskenius

začátečník - pupínky a pálení kůže

Příspěvek od Raskenius »

Ahoj lidi.
před 4. dny jsem zakoupil břitvu a pás. První oholení den poté v pohodě. Měl jsem z toho super pocit.
... dneska při holení jsem si seřízl nějaké vylezívší pupínky především dole na krku. Celkově mám tvář jak v jednom ohni.
Máte někdo s tím zkušenost. Nebo aspoň nápad co je špatně? a co s tím? Pokud chci být oholen, musím denně. Posledních pár let jsem se moc neholil, nehodlal jsem kupovat předražené břity do strojků, co jsem mohl po několika (cca 3-5) málo použití vyhodit.
Řekl jsem si OK praštím do toho a pořídil výše zmíněné. Nerad bych z toho byl zklamaný...
PetrS
mentor

Re: začátečník - pupínky a pálení kůže

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Raskenius,
vítej mezi námi. Podle toho co popisuješ, tak jsi zakoupil novou Břitvu a zkusil ji na obtahovacím řemenu naostřit a poté se oholit. Jenže, nově zakoupená Břitva není nabroušená pro holení i kdyby Ti prodejce tvrdil cokoliv. Mikroskop jej velice snadno usvědčí z opaku. Tvoje tvář statečně unesla první sedření vousů a následkem byly ony pupínky a nezahojená místa. Při dalším "holení" jsi pupínky sedřel znovu a přidal další poškození kůže a tak se nediv, že papulka hoří, pálí a trpí.
To není holení, tak to vůbec nemá vypadat. Ovšem vše špatné je k něčemu dobré (ale kdo to má vydržet) a tak jsi poznal jak to vypadat nemá. Když budeš mít Břitvu nabroušenou, tak najednou zjistíš, že stačí sundávat z tváře pěnu a vousy půjdou spolu s ní dolů bez dření, pálení či dokonce seřezávání pupínků. Vše je hlavně o ostrosti. Další věc je, naučit se na řemenu obnovovat ostrost. Na řemenu se totiž nedá nabrousit, ale pouze obnovit ostrost vytvořenou na kamenech a přitom spotřebováváš ostří. Když se tvar ostří změní z profilu "V" na profil "U", tak musí jít Břitva opět na kameny.
Protože nepopisuješ žádné krveprolití, tak Ti gratuluji k šikovnosti. Až ochutnáš opravdu ostrou Břitvu, tak teprve ohodnotíš jak odvážný a šikovný jsi byl.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní dotazy“