Test ostrosti Břitvy pomocí volně visícího vlasu

Videa naše i cizí týkající se Břitvy
POGO

Re: Test ostrosti Břitvy pomocí volně visícího vlasu

Příspěvek od POGO »

Tak jsem po zkouknutí tohoto videa dostal trošičku hrůzu že takto nabrousit břitvu snad nikdy nedokážu.Jednu jsem vrátil na kámen a pak pěkně postupně používal řemeny.Druhou jsem jen vrátil na řemeny.Zkoušku vlasem jsem měl o dost lepší než posledně kdy jsem musel dosti seknout,i holení bylo o velký poznatek lepší,ale pořád to není jako v ukázce.No nezbývá než dále pilně zkoušet.

Trochu mi vrtá hlavou kdy přesně skončit na kameni a pokračovat na řememnech.Při broušení postupně střídám kameny až dojdu po břidlu a pak jdu na řemeny.Ale někdy se mi zdá že to před řemenem bylo lepší,snažím se obtahovat co nejpřesněji. :roll:
MUDr c
brusič

Příspěvek od MUDr c »

Moc pěkná videa. Zasloužíte pochvalu před nastoupenou jednotkou a rozvinutou zástavou. Vskutku působivé.
Děkuji a pohodu Jazz přeji
Holení se Břitvou je láska dobrovolně zpečetěná vlastní krví. Laskavý rituál a Partnerka celým životem…
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Po nabroušení na kameni se musí na řemenu obtahovat spíše jen symbolicky. Po dobrém kameni je většinou už potřeba jen břit "narovnat". Je to otázka spíše citu než nějakého přesného určení.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Taktak, po kameni už jedině na pásku který je jen napuštěný olejem, ŽÁDNÁ BRUSIVA, chromoxid, křídu, nic!!! to se pak znehodnotí ostří, po kameni jen 5x obtáhnu z každé strany a šup na soudruha Papulu Huboviče Tlamovačenka.

(Upravil jsem BBkód na videa z Youtube aby se zobrazovaly širokoúhle tak jak byly natočeny, to samé pro stream)
POGO

Příspěvek od POGO »

Artifex píše:Taktak, po kameni už jedině na pásku který je jen napuštěný olejem, ŽÁDNÁ BRUSIVA, chromoxid, křídu, nic!!! to se pak znehodnotí ostří, po kameni jen 5x obtáhnu z každé strany a šup na soudruha Papulu Huboviče Tlamovačenka.

(Upravil jsem BBkód na videa z Youtube aby se zobrazovaly širokoúhle tak jak byly natočeny, to samé pro stream)
Děkuji za rady,ale po zjištění této informace mi zase uniká kdy vlastně použít ony řemeny s pastou. ;)
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Dejme tomu že si nabrousíš na začátku břitvu na kameni... obtáhneš na řemenu bez pasty, oholíš se a břitvu uložíš.. následující půlrok břitvu před oholením vezmeš na pásku s brusným materiálem dokud nebude tak tupá že bude muset opět na kámen
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Já to mám jinak. :-)
Po kameni jde břitva na řemen s pastou a denně ji zpracovávám na řemeni ošetřeném pouze tukem.
Řemen s pastou použiju jen když už nemůžu dosáhnout perfektního ostří na kůži pro denní použití.
Na kámen jde břitva když už nepomáhá ani řemen s pastou. 8-)
POGO

Příspěvek od POGO »

Myslel jsem že po kamenu jdou následně řemeny dle hrubosti pasty až po řemen s tukem.Následné používání napastovaných řemenů během používání břitvy mi bylo docela jasné.Zas je člověk o kousek znalejší.Díky pánové.

Protože po posledním broušení je holení o poznání lepší,ale pořád to někde tahá,vracím se opět na kámen. ;)
stork

Příspěvek od stork »

Tka jsem dneska trošku brousil stařinku, a takovéhle ostří snad nikdy nedosáhnu. Neříkejte,že jde udělat na břidlici? Já sundám břitvu z kamene, celkem přeříznu volný vlas bez velkého sekání nebo pohybu a jdu na řemen. A ouha všechno špatně,zase jsem jako na začátku.Nejde to. Kde dělám chybu,krucipísek :D
Odpovědět

Zpět na „Videa“