Zdravím přátele kvalitního ostří!
Nějakou tu dobu uvažuji nad koupí břitvy a nezbytného příslušenství k ní a jelikož se při listování tímto fórem dozvídám stále nové a nové informace, chtěl bych vás požádat o cenné rady při výběru.
Na e-shopu se mi zalíbila tato: https://www.ostrebritvy.cz/britva-4-8-b ... k-plastic/, bych byl rád za doporučení, zda je to vhodný kousek do začátků.
Co jsem se dočetl, břitvy z výroby nebývají vždy dokonale nabroušené a tak se nechávají vybrousit u mistrů zde přítomných, ale tento e-shop garantuje kontrolu a nabroušení. Předpokládám, že někdo z diskutujících bude mít s obchodem vlastní zkušenost, nebo zde bude přispěvatelem sám majitel
Obtahovací řemen se mi líbí závěsný od PetraS. Je potřeba do začátku kupovat nějaké přípravky na péči o něj?
Asi 2 roky se holím jedině klasickým, mokrým způsobem. Je to pro mě větší zábava, rituál, a hlavně se oholím kvalitněji, než nějakým třistašedesátistupňovým strojkem Doma mám shavettu (na které trénuji) a břitva je pro mne aktuálně další milník v holícím umění.
Předem děkuji za rady zkušených!
Ondra
Výběr vybavení - začátečník
Re: Výběr vybavení - začátečník
Ahoj Ondro,
vítej mezi břitevníky. Značka Thiers Issard bývala jako jedna z mála nabroušena k holení již při prodeji. Dle kolegů ale dnes již ne každá T.I. je již od výrobce dobře nabroušena. Dnes je to trochu sázka do loterie.
K samotné břitvě - doporučil bych raději šířku čepele 5/8. S šířkou 4/8 by mohl být ze začátku trochu priblém udržet správný sklon.
Nový řemen rozhodně používej čistý, hlavně nedávej žádnou pastu. Pokud by si měl nutkání na něj něco patlat tak pouze s citem promastit. Řemeny od PetrS jsou připraveny k přímému použití a je zbytečné na ně něco nanášet.
Ještě drobnost k terminologii. Břitva se u výrobce vybrousí (udělá se výbrus klínový, 1/4 dutý, plnodutý, ...) a poté jí brusič nabrousí fazetku a s výbrusem se již nic nedělá.
vítej mezi břitevníky. Značka Thiers Issard bývala jako jedna z mála nabroušena k holení již při prodeji. Dle kolegů ale dnes již ne každá T.I. je již od výrobce dobře nabroušena. Dnes je to trochu sázka do loterie.
K samotné břitvě - doporučil bych raději šířku čepele 5/8. S šířkou 4/8 by mohl být ze začátku trochu priblém udržet správný sklon.
Nový řemen rozhodně používej čistý, hlavně nedávej žádnou pastu. Pokud by si měl nutkání na něj něco patlat tak pouze s citem promastit. Řemeny od PetrS jsou připraveny k přímému použití a je zbytečné na ně něco nanášet.
Ještě drobnost k terminologii. Břitva se u výrobce vybrousí (udělá se výbrus klínový, 1/4 dutý, plnodutý, ...) a poté jí brusič nabrousí fazetku a s výbrusem se již nic nedělá.