Zdravím všechny vespolek,
nejprve mi dovolte poděkovat za informace, které šíříte na tomto fóru. Pomohlo mi to při mých začátcích s klasickým holením s oboustraným strojkem.
Pátrám po značce a typu holícího strojku po pradědovi, kterým jsem se začal holit, než mi dorazil z eshopu Muhle R89. Nenašel jsem nikde jeho označení. Strojek je velmi lehký, držadlo umělohmotné v průřezu do kříže, horní část a oddělitelná část jsou různé slitiny, byť podezřívám tu část u držadla, že to je jen jinak nabarvená umělá hmota. Strojek používal praděda do roku 1980, kdy ho pořídil nevím, takže v dataci více nepomohu. Nenašel jsem nikde, co to je za výrobu, zda ČSSR nebo něco jiného.
Poznáváte ten strojek? Co je to? Já jsem přes Google ani jiné zdroje nedohledal. Předem děkuji znalcům za pomoc.
Neznámý holící strojek
Neznámý holící strojek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Neznámý holící strojek
Ahoj,
vypadá to na Solunu s rovnou lištou a plastovou ručkou.
Koukni jí na spodek lišty, mělo by tam být označení Soluna.
vypadá to na Solunu s rovnou lištou a plastovou ručkou.
Koukni jí na spodek lišty, mělo by tam být označení Soluna.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Taky mi to připadá jako Soluna, co se mi válí v koupelně. Já jí mám kompletní i s plastovou, černobílou krabičkou. Fotku možná najdeš ve vlákně Soluna zde na fóru.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Ahoj, díky za vyřešení. Je to ono. U mého vzorku je problém ten, že vyražené logo Soluny je vidět jen jako vnější obrys a na konci písmeno A a jinak nic, placaté nic. Na druhém konci jsou spodní polovičky písmen MADE a CZECHOS a to při určité fantazii. Ale ano, je to ono.
Ještě jednou díky za identifikaci. Podle toho tvého tipu jsem na webu našel další fota, která odpovídají, jako: