Zdravím
Koukal jsem po klasickém "Olej na kola a šicí stroje" (doma mám malý zbyteček na dně flašky - cca 10 ml)
.. to jsou ceny, co ( a kazeta C90 Maxell stála 105,-Kčs)
Dá se ještě někde tento olej sehnat ?
Našel jsem zatím například toto:
http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=955
je to ekvivalentní ?
Dávám si dokupy materiály, co mám doma k dispozici a našel jsem i skoro plnou plastovou lahvičku SiTolu a asi ze 3/4 plnou tubu Silichromu EX (a v garáži budu mít ještě leštidlo Tempo ...)
P.S.
Doporučujete pořídit něco z těchto olejů?:
http://www.cestadreva.cz/page/obchod/pr ... e-na-drevo
Děkuji
Oleje
- puschpull
- Kontaktovat uživatele:
Oleje
----------------------------------------------
http://puschpull.org
http://puschpull.org
Re: Oleje
Šicol mají v každém železářství nebo tam kde prodávají řemeslnické nářadí.
Ten v té modré umělohmotné lahvičce s dlouhou špičkou zakončenou červenou čepičkou je přesně on. Olej je stejný, jen obal se změnil a je ho méně.
Množství které máš na fotkách ve své lahvičce, Ti bohatě vystačí na několik řemenů.
Jako fajnový, lze jednoznačně hodnotit kopýtkový olej, ale jeho cena je poněkud jinde a na míchaný pajcunk je ho škoda.
Na to se zase osvědčil generacemi používaný šicol.
Křída je zase lepší ta kulatá tvrdá co hodně vrže na tabuli a nechce příliš psát. Dřevo popel ze špejlí. Řemen ptom vypadá dost nevábně, ale je spolehlivě funkční po mnohá léta.
Na luxusní řemeny se používá kopýtkový olej bez přísad a z druhé strany chromoxid, nebo mnohem dostupnější červená Dovo pasta.
Ten v té modré umělohmotné lahvičce s dlouhou špičkou zakončenou červenou čepičkou je přesně on. Olej je stejný, jen obal se změnil a je ho méně.
Množství které máš na fotkách ve své lahvičce, Ti bohatě vystačí na několik řemenů.
Jako fajnový, lze jednoznačně hodnotit kopýtkový olej, ale jeho cena je poněkud jinde a na míchaný pajcunk je ho škoda.
Na to se zase osvědčil generacemi používaný šicol.
Křída je zase lepší ta kulatá tvrdá co hodně vrže na tabuli a nechce příliš psát. Dřevo popel ze špejlí. Řemen ptom vypadá dost nevábně, ale je spolehlivě funkční po mnohá léta.
Na luxusní řemeny se používá kopýtkový olej bez přísad a z druhé strany chromoxid, nebo mnohem dostupnější červená Dovo pasta.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ahoj, tento zluty klasicky olej od Druchemy je mazlavy a lepkavy a jiz nyni nevhodny pro jeho puvodni ucel. Tak bych zvazil jeho pouziti na remen. Olej byl nahrazen Cistym mineralnim olejem. Oleje na drevo bych zrejme kvuli jejim organickym primesim take nepouzival. Ale rad bych zkusil ten kopytkovy olej, nevis kde bych jej mohl sehnat? Vaham zda napajcovat novy juchtovy remen tim cistym mineralnim nebo Ballistolem.puschpull píše: Koukal jsem po klasickém "Olej na kola a šicí stroje" (doma mám malý zbyteček na dně flašky - cca 10 ml)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ahoj premek,
vítám Tě na zdejším foru mezi Břitevníky. Klasický Šicol (olej do šicích strojů) býval nejdostupnější olej který měl velmi dobré vlastnosti a protože v tehdejší době nebyly běžně v domácnostech jiné speciální oleje, tak se tento olej používal nečastěji a nejběžněji na mnoho různých domácích použití. Kromě spousty jiného, též na pajcování obtahovacích řemenů. V dnešní době, kdy se dají koupit vynikající oleje naprosto specifických vlastnosí pro jednotlivé účely, je výhodnější koupit olej určený přímo na údržbu kožených materiálů. Kopýtkový (paznehtový) olej mezi takové výborné oleje patří. Protože máš kvalitní řemen, tak si myslím že by si zasloužil též kvalitní olej.
Zdravím, Petr.
vítám Tě na zdejším foru mezi Břitevníky. Klasický Šicol (olej do šicích strojů) býval nejdostupnější olej který měl velmi dobré vlastnosti a protože v tehdejší době nebyly běžně v domácnostech jiné speciální oleje, tak se tento olej používal nečastěji a nejběžněji na mnoho různých domácích použití. Kromě spousty jiného, též na pajcování obtahovacích řemenů. V dnešní době, kdy se dají koupit vynikající oleje naprosto specifických vlastnosí pro jednotlivé účely, je výhodnější koupit olej určený přímo na údržbu kožených materiálů. Kopýtkový (paznehtový) olej mezi takové výborné oleje patří. Protože máš kvalitní řemen, tak si myslím že by si zasloužil též kvalitní olej.
Zdravím, Petr.
Ahoj a diky za odpovedi,
sparq: myslel jsem olej na obtahovani, jako brousici pastu mam ten bily spalik od TI a na platne brousi skvele, mozna az moc.
Wildhog: super, kousek ode mne! Hledal jsem kopytkovy olej, ale to je zrejme pouze hovorovy nazev..
Petrs: velmi jste mne pomohli se zorientovat v tomto odvetvi Nadobi mam jiz nakoupene, krome toho oleje. Po par mesicich se vrchni cast juchty zacala odirat. Jeste musim nastudovat techniku nanaseni toho oleje, ale to jsem jiz zde nekde cetl, tak prohledam forum.
sparq: myslel jsem olej na obtahovani, jako brousici pastu mam ten bily spalik od TI a na platne brousi skvele, mozna az moc.
Wildhog: super, kousek ode mne! Hledal jsem kopytkovy olej, ale to je zrejme pouze hovorovy nazev..
Petrs: velmi jste mne pomohli se zorientovat v tomto odvetvi Nadobi mam jiz nakoupene, krome toho oleje. Po par mesicich se vrchni cast juchty zacala odirat. Jeste musim nastudovat techniku nanaseni toho oleje, ale to jsem jiz zde nekde cetl, tak prohledam forum.
Proto jsem Ti premku psal do závorek paznehtový olej. To je jeho oficiální název. Protože slovo paznehty je na zdejší prostředí dost silné, tak jsme jej přejmenovali na "kopýtkový" olej.