ASTRA břitva cca 20 let stará

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
domorodec

ASTRA břitva cca 20 let stará

Příspěvek od domorodec »

Ahoj všichni.

Už delší dobu uvažuji o tom, že si pořádím břitvu, avšak se mi čirou náhodou včera - což byl také štědrý den :-) -dostala pod ruku břitva viz. obrázek. Je na ní nápis ASTRA a jediné co o tom vím, že byla vyrobená dlouho před rokem 1995. Chtěl bych se Vás zeptat na názor, co to je za typ, případně kvalitu. Je nepoužitá a ještě nikdy nebyla broušená, takže čepel je naprosto tupá, jako když máte dva plátky kovu scvaklé dohormady.

Rád bych si ji tedy nabrousil a pokusil se z ní udělat břitvu hodnou svého jména a taky schopnou oholit :-)

Je to možné??

Díky moc za odpověď. Jen připomínám, jsem v tomto směru naprostý amatér a nikdy jsem ještě břitvu nevlastnil.

Díky moc.

Domorodec.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
domorodec

Re: ASTRA břitva cca 20 let stará

Příspěvek od domorodec »

Tak jeste jednou zdravim - tentokrat z mobilu. Zjistil jsem tedy info o tom, co to vlaste mam. Jedna se o britvu na ziletky. Takze diky vsem zucastnenym za snahu :D a preju krasne svatky. Ja jdu sondovat po netu, kde koupim ziletky. Domorodec.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Ahoj,

koupíš v potřebách pro kadeřníky. Eshop třeba http://www.hair-cosmetics.cz/eicker-bri ... 56446.html. Pozor na to ať si nekoupíš zubaté na vlasy. Je to celkem drahá sranda. Na amazonu se dají koupit Derby za solidní cenu http://www.amazon.com/Derby-Professiona ... y_sg_img_b . V nouzi se do toho dá strčit rozlomená žiletka do bagru.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj domorodec,
vítám Tě na zdejším foru mezi Břitevníky.
Tvoje žiletková Břitva Ti nepřinese očekávané uspokojení a nadšení z holení Břitvou. Klasická Břitva je jiný způsob, přístup, postup, výsledek a vůbec je to o něčem jiném. Není to o ostrosti žiletek ale tom jaký nástroj držíš v ruce. Teprve až vyzkoušíš "normální" Břitvu, tak budeš mít možnost porovnání. Investice do nových žiletek se přibližně rovna nákupu starší Břitvy ale nejsou to stejné náklady. Dobře nabroušená a udržovaná Břitva Ti vydrží cca 6-12 měsíců. Za tu dobu nakoupíš několikrát nové žiletky a už jsou náklady na provoz jiné.
U zahájení holení Břitvou jsou náročnější prvotní náklady ale musíš je rozpočítat na jeden furt. Někdy i na více furtů, to když Tvoje věci budou používat i ti budoucí po Tobě. Kup si klasiku, velice rychle jí přijdeš na chuť a pak už to pojede...... :D
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
domorodec

Příspěvek od domorodec »

Ahoj ahoj. Dekuju za odpoved. Asi to reknu takhle. Momentalne vyzkousim koupit jedno baleni ziletek a zkusim tento system, protoze pokud me to po par tydnech prestane bavit, tak budu vedet, ze holeni britvou nebude pro mne to, co jsem od toho ocekaval, nebot system je stejny, az na ritual brouseni britvy a pece o ni, to samozrejme chapu. Cili, necham se prekvapit a urcite se podelim o sve dojmy s vami, at vite, jestli se zrodi dalsi plnohodnotny clen a majitel opravdove britvy a nebo nikoli a toto tema prenecham zkusenejsim. Kazdopadne diky za nazor! Domorodec
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“