Složení mýdel Raz*War

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Tezar

Složení mýdel Raz*War

Příspěvek od Tezar »

Zdravím,
nedávno jsem se rozhodl že zkusím s holením návrat ke kořenům a začnu se holit na mokro. Protože to beru postupně, pořídil jsem si nejdřív štětku a mýdlo a zatím pokračuju v holení se škrabkou (i když je pravda že od tý doby co jsem začal kupovat přes net a ne od profláklejch značek je to nebe a dudy).

Co jsem četl tak celkem dost příspěvků řeší i složení mýdel. Mám za to, že tyhle jsou v pořádku(a chvilka rychlýho googlení mi to potvrzuje), nicméně zeptat se zkušenějších se vždycky vyplatí. Máte nějaké špatné zkušenosti s nějakou položkou?

http://www.razwar.com/collections/skinc ... aving-soap (vlastním)

Kód: Vybrat vše

Sodium Palmate , Aqua, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Sorbitol, Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Acid, Parfum, Glycine Soja Oil, Sodium Chloride, Potassium Palmate, Potassium Palm Kernelate, Aloe Barbadensis Extract, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate, Tocopherol, Coumarin, CI 12490 
http://www.razwar.com/collections/skinc ... aving-soap

Kód: Vybrat vše

Potassium Palmate, Sodium Palmate , Aqua, Potassium Stearate, Potassium Palm Kernelate, Sodium Stearate, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Parfum, Glycine Soja Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Acid, Aloe Barbadensis Extract, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate, Tocopherol, Coumarin, CI 77891. 
Wiking

Re: Složení mýdel Raz*War

Příspěvek od Wiking »

Ahoj Kolego..

Firma Raz*War je pomerne mlada, nova firma, ktera tedy muze starym, klasickym firmam konkurovat jedine levnejsimi produkty, a to je jejim umyslem a obchodni strategii. Jeji specializace jsou ty vicebrite skrabky a jako okrajovou zalezitost s nechavaji nekde delat ty mydla.

Slozeni tech mydel je "normalni" nic opravdu "jedovateho" tam neni.. jedna se o beznou prumyslovou chemii, jaka je v 90% mydel.. minimalne!
Mydla Barbus a Pitralon obsahuji mnohem horsi slozky :lol: , jen tak na okraj.

V prvni mydle co mas je Pentasodium Pentetate = to je zmekcovac, Tetrasodium Etidronate= to je konzervant, Coumarin= to je vonna latka a Ci 12490 = to je barvivo.

Kdybych byl opravdu hluboce biologicky a ekologicky smyslejici :roll: (ale az tak nejsem) tak bych rekl:
Pentasodium Pentetate + Tetrasodium Etidronate - cisticky odpadnich vod to nezachyti, takze se to uklada v prirode a na dne jezer a rek a na sebe to vaze tezke kovy. Prirodni alternativou by byla kyselina phytinova (Phytic Acid) ktera se vyrabi z ryze, jenze je moc draha.
Coumarin - by "mohl" u nekoho vyvolat alergii.. ale to muzou i napr. jahody nebo pomerance, ze..
Ci 12490 - barvivo, halogenorganicka substance, "mohla by" u nekoho vyvolat rakovinu, ale zatim se vedci jen dohaduji, jeden to potvrdi, a druhy zase vyvrati.. takze co si o tom myslet, ze?.. vice bude lidstvo vedet za 50 let.

Takze je to jak v beznem zivote: pramenita voda a mrkev jsou zdravejsi nez cola a uzenina, to je vseobecne znamo... asi tak bych to prirovnal.

Kazdy mame svobodnou volbu a muzeme si vybrat dle vlastniho uvazeni. A nastesti je v dnesni dobe z ceho vybirat.

S pranim pekneho nedelniho dne
Ludwig
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“