určení kamene

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
smolda

Re: určení kamene

Příspěvek od smolda »

Už úplně začátečník nejsem, břitvu mám tři roky avšak zatím to bylo velice rituální a ne tak obvyklé holení, ale poslední dobou mě už opravdu štvalo to jak nový Gillette za stovky korun/kus tahá i když je úplně nový. Tak jsem nasadil břitvu častěji a zjistil, že jedna nestačí :)

Ale ano, začal jsem se 4/8 břitvou :D
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

To co vsezved napsal ohledně šířky čepelí, je mnohokrát vyzkoušeno a ověřeno jen jsem trochu uhladil slovní obraty.
To že tak dlouho používáš úzkou Břitvu, je pro Tebe veliká výhoda, protože až si pořídíš širší, tak si s ní snadno poradíš, protože když zvládáš úzkou, tak široká je mnohem pohodlněji ovladatelná.
Ještě k té ostrosti.
Pokud sis doposud ostřil Břitvu sám na kamenech co máš a tři roky jsi zvládal holení touto ostrostí, tak až si vyzkoušíš ostrost která je na jiné úrovni, tak to pro Tebe bude další výhoda a holení se stane naprosto relaxační záležitostí.
Jak taková opravdová ostrost vypadá pod mikroskopem se můžeš podívat tady a poslední snímek je nová nepoužitá žiletka pro porovnání. Ovšem na kamenech co máš, se takové ostrosti dosáhnout nedá, nemají na to zrnitost.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Téme pročištěno od nesouvisejícího balastu.
chlpos57

Příspěvek od chlpos57 »

:?: Ahoj kupil som malý kameň je už po zenite ,pri snahe zrovnať ho začal sa krutiť do oblùka ,čo je zač CF - ko?. Ďakujem za určenie .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdravì Chlpos57 :-)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Z takovýchto fotek, kdy z nich nelze určit ani barva kamene, nelze bohužel určit vůbec nic.
chlpos57

Příspěvek od chlpos57 »

:?: Ahoj
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Z poslednich dvou fotek byr rekl Old Turkey akorat co by me jeste zajimalo. Kdyz jsi ho scovnaval delal jsi to nasucho anebo namokro kdyz se ohnul?
chlpos57

Příspěvek od chlpos57 »

:?: Ahoj Adrspach zrovnaval som ho na mokro ,začal sa krùtiť do oblúka ,do strany ktorú som rovnal .Podla pohmatu je fajnove jemný ,ďakujem za určenie :-)
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

To urceni je jen velmi hruby odhad.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@chlpos57: Je to tvrdý kámen? Jak je velký? Byl v původním stavu používaný s olejem a je v něm olej nasáklý a nebo moc ne? Jakou má barvu? Jakou má barvu kaše z kamene? Chtělo by to fotku vyhlazeného kamene (můžeš udělat i synt. nagurou) a fotku namočeného kamene bez odlesků (budeš muset najít správný úhel focení a nasvícení).
Odpovědět

Zpět na „Brusné kameny“