Štětka DM balea jezevec

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
herypoter

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od herypoter »

Mam tu synteticku DM Balea (6 euro) a oproti original DM Jazvec je neporovnantelne lepsia. Odporucam vsetkym, co maju original ju vyhodit :) Nova, synteticka, lepsie drzi vodu, penu, nepicha pri dotyku. Uzasna ;)
vsezved

Příspěvek od vsezved »

@herypoter:
Mám obě a v jednom je přeci jen jezevec lepší. Se syntetikou se nedá příjemně napěnit na papuli. Nemůžeš ji rozplácnout na obličeji a masírovat. Pokud se o to budeš snažit, tak pěna lítá všude okolo.
Na druhou stranu máš pravdu, tato syntetika za svojí cenu (tuším, že to bylo 180Kč) je opravdu velmi dobrá a rád ji používám. Udělal sem jí novou dřevěnou ručku a na cesty jí vždy beru sebou. Velmi se hodí i na tuhá mýdla, nabírání mýdla je u tuhého mýdla snazší a rychlejší než s jezevcem.
herypoter

Příspěvek od herypoter »

@vsezved:
Ano, na tvari to nejak klze. Aj ta pena lieta, mas pravdu :)
A aka stetka by bola na to najvhodnejsia? Silvertip? Silvertip Fibre? Vedel by si mi poradit? Nieco co by malo len tie dobre vlastnosti z obidvoch typov :)
Dik.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Ono i silvertip je široký pojem. Kdybych kupoval dalšího jezevce, tak zkusím silvertip 2 band. Tam by se ty vlastnosti měli více přibližovat.
Ještě je docela rozdíl v tvaru fan, nebo bulb. Syntetiku mám jenom jednu a to DM a rád ji používám na tvrdá mýdla a pro svoji jemnost, ikdyž má i ty svoje negativa.
Kipe

Příspěvek od Kipe »

Vážení kolegové,
dnes jsem byl v DMku pro pár drobností ale když jsem procházel kolem holících potřeb tak jsem si všimnul, že ona štětka, která nahradila jezevce je ve slevě a místo původních 199,-Kč stojí 119,-. Samozřejmě nedokážu říct, jestli to nebyl jen nějaký lokální výprodej, ale vypadalo to na běžnou slevovou akci. Přiznávám, že odešla z obchodu se mnou byť mám jezevčici od TOBSe se kterou jsem spokojen.
drsnake

Příspěvek od drsnake »

Nyní mají tu obyč kančí co stála 99 za 54,90 kdyby někdo. Jinak jsem si všiml že do nedávna ta štetka professional co byla za 199 a v akci 119 je všude s černou ručkou. Kupoval jsem si ji nedávno s modrou. Nevim zda se celou dobu prodávalo ve dvou barvách nebo zase změnili model či jen ručku
hanspunk

Příspěvek od hanspunk »

Ahoj, opět se omlouvám za vytahování starého topicu, ale nechci kvůli tomu zakládat nový a myslím si, že to sem tematicky patří. Sice nemám jezevce z DM, ale mám z DM prase. Mám totiž hubu zlikvidovanou z let puberty (už je to dost let, ale podepsalo se to téměř nesmazatelně) a Oxy krémů a i mé poděděné štětky z koňských žíní mi připadaly moc jemné (někdo to holt rád drsné). No a musím i prasátkové štětky z DM pochválit a doporučit každému, pro koho je jako pro mě jezevec moc jemný. Podotýkám, že s břitvou se sice teprve seznamuji, ale mýdlu místo pěny ve spreji jsem propadl už více než před rokem a vyzkoušel jsem už štětek dost, takže to není jen momentální nadšení.
smolda

Příspěvek od smolda »

Tak jsem si taky vylepšil štětku z DM. Je to teda prase, jezevce bych rád ale popravdě tenkrát jsem čapnul první po ruce a používám dodnes. Tak třeba až tam někdy uvidím jezevce tak zakoupím.

Nicméně - dřevo je švestka/javor/švestka a pak stačilo pět minut na soustruhu a trochu tunového oleje s karnaubským voskem.
IMG_20210629_201137_resize_12.jpg
Tak se těším na první mydlení s novou ručkou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ivbro70

Příspěvek od Ivbro70 »

Nádherná ruční práce. Jaky je postup na spojení různých dřev?
smolda

Příspěvek od smolda »

Děkuji :)

Jednoduché - uřízneš si požadované kusy, srovnáš je na hoblovačce, naneseš lepidlo (používám lepidlo D4 - je to disperze která je po uschnutí voděodolná) a stáhneš (takhle malý hranolek dvěmi svěrkami). A druhý den můžeš soustružit.

Ale mě se to řekne, pro mě je to práce na půl hodiny komplet.

P.S. jediné, co mi kdy nedrželo byl ořech s tropickým dřevem - dělal jsem domů dva tácy na pizzu a to Tropico prostě v tomhle zlobí. Ono celkově jde špatně hoblovat, řezat dlátem i soustružit. Chová se podobně jako hovězí maso - samé vlákno. Naopak třeba například švestka funguje jako když krajíš mýdlo - dlátem z něj jdou krásné pevné předpisové hoblinky. To je jedna radost.
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“